Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Zavar, hogy fiatal vagyok és...

Zavar, hogy fiatal vagyok és nem sikerült a baba. Milyen vizsgálatok javasoltak, hogy biztos legyek minden rendben van velem és csak idő kell?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 2 hónapja próbálkozunk, tudom nem sok idő, más évek óta küzd. Én 23 éves vagyok, a férjem 26. Ezért is flusztrál miért nem sikerült se elsőre, se másodjára.. A pajzsmirigyem gyógyszeresen helyre van állítva, TSH ertekem 2,435. Fogytam 12 kg-t mielőtt neki kezdtünk a “projektnek”, de még így is van rajtam felesleg, 178 cm vagyok és 94 kg. Szedek elevitet a legeleje óta, hogy minden vitamint biztosítsak a szervezetnek + omega 3, D vitamin, króm, szelén. Amikor tudtunk együtt voltunk minden második nap, de inkább akkor mikor jól esett. Nem görcsölünk rá a témára, szimplán csak furcsa, hogy minden ismerősünknek, rokonainknak elsőre sikerült a baba, csak nekünk nem. Citologia vizsgálatra érdemes lenne most elmennem? Valamilyen hormont érdemes lenne még nézetnem vérvételen?

Köszönöm a segítő válaszokat.

aug. 21. 10:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
93%
De van benned feszültség és ez is késleltetheti a teherbeesést. A vitaminokat is elég korán elkezdted, ebből látszik, hogy nagyon akarod.
aug. 21. 11:39
 12/23 anonim ***** válasza:
91%

2 honap az semmi, senki nem fog veled foglalkozni.

Viszont 23 evesen majdnem egy mazsa vagy, na ez nagy baj.

A tested tudja, mikor van felkeszulve a babara. En a helyedben a fogyasra koncentralnek, ha elmesz az orvoshoz ok is egybol ezt mondjak majd.

aug. 21. 11:44
 13/23 A kérdező kommentje:

A terhes vitamint azért kezdtem el korán szedni mert már a tervezési fázisban is ajánlják. A többit diéta és pajzsmirigy miatt szedem.

Köszönöm a hasznos hozzászólásokat, folytatom a diétát és a testmozgást :)

aug. 21. 12:14
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan szedd a vitamint, így a raktáraid feltöltődnek mire jön a baba és nem akkor kezdesz neki.

Diétázz, mozogj, érzed jól magad és egymást.

Ha tudsz, keress olyan nőgyógyászt, aki endokrinológus is, így biztosan tud segíteni. Citológiára amúgy is kell évente, de ha tervezésben vagytok, mindenképp menj el, mert akkor ha hamarosan összejön, közben nem kell terhesen még a rákszűrést is kivitelezni (lesz más elég). Illetve bármi kérdésed van, akkor fel tudod tenni. Nekem a magán dokit anno mondta, hogy ő fél év sikertelenség után már segít a további vizsgálatok intézésében, de valóban a legtöbben egy évet mondanak. Nekünk harmadik hónapra jött az apró, a második hónapban valószínűleg volt egy kémiaim, mert késett és még olyan rosszul menzesztől sosem voltam... De a lényeg, hogy itt szuszog rajtam a féléves fiam.

Nem mondom, hogy ne izgulj, mert úgyis fogsz, én is izgultam. :)

A fogyás meg a pajzsmirigyed rendezése legyen a prioritás most, szurkolok neked!

aug. 21. 12:48
 15/23 pjanka1995 válasza:
30%
Egyáltalán minek akar 23 évesen valaki gyereket? Abba meg ne ks menjünk bele, hogy neked van-e jól fizető munkád, felépített háttér a gyereknek stb...
aug. 21. 21:58
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Folytasd a megfelelő étkezést, sportot, fogyást, a vitaminok szedését.

Szerves folátot is szedj, ne folsavat (minden 10. vagy hányadik nő nem tudja megfelelően lebontani a folsavat, csak nem tud róla).

Egyszerűen várni kell. Egy ciklusban egy nőnek 4-6 napja van teherbe esni, az a termékeny ablak. Ha ezt eltaláljátok, akkor is "csak" 20-25% az esély a terhességre. Egy év alatt 80%.

(Ha egy évig nem sikerül, akkor irány egy meddőségi központ. Nem sima nőgyógyász, hanem meddőségi központ.)

Légy kicsit türelmesebb, tudom, hogy nehéz, hidd el, pontosan tudom.

És hidd el, az ismerőseidnek sem sikerült elsőre, legalábbis nem mindenkinek. Nem tudhatod, ki mióta próbálkozott, mire sikerül nekik, erről sokaknak fájdalmas beszélni, így eltitkolják a valóságot.

aug. 21. 22:06
 17/23 anonim ***** válasza:
61%

15

Nagyon sokan azért akarnak mert kb az első és utolsó lehetőségük. Sajnos a nagyon sok elhízott,nem túl szép férfi és nő is van így ha véletlenűl találkoznak rögtön gyerek. Nem néznek semmit

aug. 22. 06:53
 18/23 A kérdező kommentje:

Kedves 15-ös és 17-es. Van aki nem 30-40 évesen akar szülni. 6 éve vagyunk együtt, ebből 2 év házasság. 5 éve dolgozom, abból 4 éve irodán, stabil pozícióban jó fizetéssel és diplomával 😇 van tető a fejünk felett és nem tart el senki. Minek várjak/várjunk?! 72 kg voltam mikor megismerkedtünk… szóval nem voltam anno túlsúlyos és nem is akartunk egyből gyereket.

Nem kell általánosítani az embereket..

aug. 22. 08:12
 19/23 pjanka1995 válasza:
42%

Se most, se 40 évesen nem akarok gyereket. Ebbe a szétrohadó világba minek. Úgy írod, hogy mire várjunk, mintha az életben ez lenne az egyetlen értelem, vagy tetőpont.

Unalmas.

Nyugodtan le lehet szavazni, de legalább én őszinte vagyok. Tudnék ennél még cifrábbat is írni, csak nem akarlak megbántani.

aug. 22. 18:42
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
19. Nem akarsz gyereket, de azert itt sompolyogsz a gyerekvallalas topikban...aham..nagyon hiteles vagy.
aug. 23. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!