Lehetek terhes?

Figyelt kérdés
multkor baratomnal voltunk es lefekudtunk (mindig vedekezunk ovszerrel) de miutan meg tortent az aktus csinaltuk megegyszer es eszrevettem hogy nincs rajta az ovszer szoval szoltam neki de azt mondta hogy miutan masodjara all fel neki akkor mar nincs elovaladek meg nemtudom de azert kiakadtam elegge es utana abba is hagytuk persze(szoval nem ment el bennem) de nemtudom hogy elovaladek volt e? mert szerintem ez hulyeseg amit mondott es mivel elotte is csinaltuk meg ugy is maradhatott rajta sperma szoval nagyon felek alapbol 13. an kene mindig megjonnie de kb mindig 20. a kornyeken jon meg valamiert pl mult honapban 21. en jott meg. lehetek terhes?

2024. máj. 20. 21:51
1 2 3 4 5 6
 21/53 A kérdező kommentje:
marmint az aktus tortent 6 napja
2024. máj. 21. 12:00
 22/53 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Akkor még ne tesztelj kérlek, semmiképpen. Csak 2 héttel az aktus után, ha addig nem jön meg. Leírom, miért, de kérlek, kicsit olvass utána a női test működésének, a ciklusnak, az ovulációnak stb. Sokat kell erről olvasni, de ezeket tudnod kell, mint nőnek. Egészséged, saját érdekedben. Akár akarsz gyereket, akár nem :)

Ennek a 2 hétnek a matematikai oka, miért ne tesztelj még, röviden: a spermiumok akár 5 napig is életképesek. Ha a legtermékenyebb idő körül voltatok együtt védekezés nélkül, mondjuk ovuláció előtt 1-3 nappal, az még csak maga a megtermékenyülés. Utána vándorol a petesejt, majd beágyazódik. Majd elkezd hcg-t termelni. Ezt mutatja ki a terhességi teszt, a hcg-t.

Nem valószínű, hogy teherbe estél ennyitől, jó? Nagyon kicsi rá az esély, pár %. De ugye nem lehet tudni, lehet pont te leszel az a pár %. Ezért nem éri meg kockáztatni.

A ciklus hossza: igen, nagyon fontos követni. Tudnod kell, milyen hosszúak a ciklusaid. Ez mutatja az egészségi állapotod, ha borul a menstruáció, például túl rövid 10-20 napos, az bajt jelez a testedben. Ha valami gond van a testedben, például hormonális zavar, menstruáció jelezheti.

A másik: évente nőgyógyászati rákszűrésen kérdezni fogja a nőgyógyász, hogy hány naposak a ciklusaid, fontos információ neki is.

Harmadik: ha teherbe szeretnél majd esni, akárhány évesen, nem mindegy, mikor vagytok együtt, el kell találni a termékeny ablakot, ami egy ciklusban 4-6 nap maximum, hogy valaki teherbe essen. Ez még neked odébb van, ha jól sejtem.

Van még más oka is, a 3 legfontosabbat írtam most le.

2024. máj. 21. 14:03
 23/53 anonim ***** válasza:
100%

Azt írtad, március 24-én jött meg, illetve április 21-én. Akkor március 24-tól számítva volt egy 28 napos ciklusod.

Ha április 21-én jött meg utoljára, már meg kellett volna jöjjön május 19-én, de gondolom még nem jött meg. Ennek több oka lehet, tudni kéne, hogy mikor volt a többi menstruációd (december, január, február), milyen hosszú átlagban a ciklusod, ezt csak több adatból tudnánk Neked kiszámolni.

2024. máj. 21. 14:06
 24/53 anonim ***** válasza:
100%

4. ok: ha tudod, hogy 27 napos a ciklusod, nem szervezel nyaralást a menstruációd idejére. Szerintem ez elég nyomós ok, attól függetlenül, hogy valaki akar-e éppen gyereket, vagy sem :)

5. ok: ha tudod, hogy 27 napos a ciklusod, már csinálhatsz terhességi tesztet a 28., 29. napon stb, mert már késik, és félsz, hogy terhes vagy (vagy éppen örülnél neki). Előtte nem érdemes tesztet csinálni.

2024. máj. 21. 14:07
 25/53 anonim ***** válasza:
100%

6. ok: ha tudod, mikor ovulálsz, és tudod, mikor fog megjönni, tudod ehhez igazítani például az edzést, sportversenyekre jelentkezést. Nem sok embernek van kedve menstruációkor versenyezni, simán meg lehet csinálni, de egyszerűen jobb máskor :)

Ezt a cikket ajánlom, jól leírja a ciklus működését, igazából a 4 évszakhoz hasonló :) Maga a menstruáció a tél, a pihenés, alvás. Az ovuláció a nyár, amikor napokig termékeny vagy, amikor teherbe tudsz esni, a termékeny ablakod.

[link]

2024. máj. 21. 14:11
 26/53 A kérdező kommentje:
Kezdem érteni azthiszem! koszonom a valaszokat:) sajnos csak ket honapra visszamenoleg tudom hogy melyik nap jott meg de mostmar akkor vezetni fogom, de egyepkent meg mindig nem jott meg:( (viszont + hir hogy a mellem kicsit duzzadt ami mensi elott szokott lenni) vagy ez a terhesseg jele is lehet?
2024. máj. 21. 15:19
 27/53 anonim ***** válasza:
68%
Nyugi az terhesség is lehet. A menstruáció előtti tünetek megegyeznek a terhes tünetekkel.
2024. máj. 21. 17:19
 28/53 A kérdező kommentje:
egesz nap vartam hogy megjojjon de semmi, viszont most elobb majdnem mentot hivtunk ugy fajt a hasam es meg mindig nem birok felallni se meg mozogni mert faj es ez nem olyan mint a mensis gorcsok az egesz hasam meg alig kapok levegot nagyon alul is faj a hasam meg oldalt is nemtudom mi ez de lehet osszefuggesben van ezzel? vagy nemtudom de ilyen fajdalmat meg nem ereztem a hasamban csak igy osszegornyedve tudok lenni es ez nem gorcs es masmilyen fajdalom a terhessegnel szokott ilyen eros hasi fajdalom lenni? ahj nemtudom mar mit higyjek most mar jobb kicsit de elobb azthittem meghalok, es nagyon hirtelen tortent elkezdett fajni futottam a wcre hogy hatha azert de rajottem hogy ez nem olyan fajdalom es mikor kijottem kb ossze estem nagyon felek
2024. máj. 21. 23:30
 29/53 anonim ***** válasza:
65%
Igen terhessegnel is lehetnek gorcsok. Meg is szoktak ilyedni a nok. A meh novekedeset jelzi.
2024. máj. 21. 23:36
 30/53 anonim ***** válasza:
34%

*ijedni.

Bocsi az "ilyen" szocskara gondoltam es ugy lett belole az a csunyasag :D

2024. máj. 21. 23:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!