Kezdek depressziós lenni, hogy nem jön a baba. Miért ilyen nehéz?

Figyelt kérdés
Lassan egy éve próbálkozunk sikertelenül. 24 éves vagyok. Sose gondoltam, hogy ilyen fiatalon ilyen nehezen fog sikerülni. Már odáig jutottam, hogy szexhez sincs kedvem mert az van bennem, hogy ugyanúgy sikertelen lesz az adott hónap is kár feleslegesen reménykedni. Egyre jobban kezdek bezárkózni magamba és néha félre vonulni pityeregni egyedül. 😔

máj. 12. 13:16
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Sajnos a tb is csak felesleges pénzlehúzás.
máj. 13. 23:47
 22/34 A kérdező kommentje:
Ismerős ez a nap számolgatós ovu tesztes történet ☹️
máj. 13. 23:48
 23/34 anonim ***** válasza:
61%
Huh, azt hittem, 40 felett írod ki ezt a kérdést. Én a saját esetünkben azt látom, hogy az egész 90%-ban a lelki háttéren múlt. De lehet menni a fizikai vonalon is, ami lehet egy nőgyógyászati hormon panel (vérvétel), ez magánlaborok árlistáiban megtalálható, hogy mi van benne, egy IR teszt (terheléses vércukor), meg lehet vizsgálgatni pszichésen az anyukáddal való kapcsolatod, a családod női mintáit, a párkapcsolatotokat, mennyire bízol a férjedben leendő apaként stb.
máj. 14. 12:44
 24/34 A kérdező kommentje:
A felmenőim közt senkinek nem volt probléma, egyedül nővérem akinek andenomiózis miatt el kellett távolítani a méhét. De ennek már nála gyerekkora óta tünetei voltak gyógyszeresen kezelték sokáig. Ezen kívül mindenki egészséges volt. Párom esetében is. Édesanyámmal nagyon jó a kapcsolatom, párom pedig mást nemtudok mondani csak azt, hogy csodálatos apa lesz. Lelki oldal lehet az, hogy annyira rástresszelek, hogy annyira szeretném görcsösen.
máj. 14. 13:14
 25/34 A kérdező kommentje:
Ennek az oka pedig az, hogy én úgy gondoltam ilyen fiatalon könnyen fog menni. Es bennem vam ha most ilyen nehéz, később mi lesz?
máj. 14. 13:15
 26/34 anonim ***** válasza:

Lehet hinni ebben a “minden fejben dol el” dologban, jo otlet a pszichologus, ha szukseges, de azert hany meg hany olyan ember van, akik abszolut minden tekintetben keszen allnak, de nem jon a baba? Na nem a lelki okok miatt, az tuti.

En azt gondolom, hogy siras helyett most akkor el kene szepen kezdeni a kivizsgalasokat.

Ne attol rettegj, hogy mi lesz kesobb, azt nezd, hogy mi van most es mit tehetsz meg.

máj. 14. 13:20
 27/34 A kérdező kommentje:
Rászánom magam a vizsgálatokra. (Belul mindig attol felek azt mondjak velem van a baj es nem lehet)
máj. 14. 13:57
 28/34 anonim ***** válasza:
Az ilyen szorongás és a kudarctól való félelem is kiváló lelki okok. Meg hogy ez nem valami gyerekkori teljesítménykényszerből fakad-e.
máj. 14. 15:13
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! Az orvos tényleg azt mondja, hogy 2 év sikertelenség is normális. Szerintem ha ennyire rosszul érint kezdjetek bele a kivizsgàlásba mert időbe telik míg le tudjàtok zongoràzni az összeset. Mi vártunk 2 évet de hiába. Megvoltak a vizsgálatok, azzal elment egy fél év aztán jelentkeztem inszemre ahol 1 év volt a várakozás. Szóval most túl vagyok 1 sikertelen inszemen remekbe szabott vizsgálati eredményekkel és széttárt kezű orvosokkal akik nem értik, ilyen eredményekkel miért nem sikerül.

Nehéz. Vannak periódusok mikor nehezebb de majd elmúlik. Feldolgozod, másképp állsz hozzá. Mi rugalmasan kezeljük. Amit meg lehet tenni megtesszük de ha nem sikerül akkor éldegélünk gyerkőc nélkül. Nem akarok a negatívumokra koncentrálni. Csodás dolgok vannak a világon. Gyerek nélkül is meg lehet találni az örömöt.

máj. 15. 14:23
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hiszek ebben a lelki okok miatt nem sikerül történetben. Az első lombikunk úgy sikerült, hogy nálam negatívabb, pesszimistább ember nem volt.

Elkell engedni ezt a lehet velem van a baj. Nem, ebben a buliban ketten vagytok. Kettőtöknek nem jön.

Én akkor engedtem el ezt mikor egyszer megnéztem Ördög Nóra lombikos dolgait. Mit érzett, hogy érzett és egy csomó mindent úgy éreztem én is.

Téged még szinte ki sem vizsgáltak. Akármi lehet, pajzsmirigy, ir bármi amire kapsz gyógyszert. Én azt mondom az a jó ha találnak valamit. Mert azt lehet kezelni.

Szedd össze magad, keress egy jó meddősségit( ne olyat mint ahol az egyik válaszoló volt ahol 1 év volt egy rohadt inszem) nekem fél év alatt volt 4.

Az meg hogy családban mi volt, hogy volt az nem mérvadó. Az én anyám is pikk pakk terhes lett annó.

Most meg rengetegen küzdenek a meddőséggel. Lassan nép betegség.

máj. 15. 18:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!