Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Hogyan dolgozzátok fel, hogy...

Hogyan dolgozzátok fel, hogy nem lehet gyereketek?

Figyelt kérdés

A kislányom mellé kistestvért szeretnék, de nem akar összejönni. Csak telik az idő és lassan a korom miatt is kifutok az időből. A környezetemben sorra jönnek a babák, csak mi maradunk le szép lassan, pedig imádom a kislányom és nagyon szeretnék kistestvért neki.

Arra lennék kíváncsi, ki mivel engedte el a gyerek témát, mivel nyugtatták magukat illetve párjukat és mi volt segítségükre?

(a lombik, donor, örökbefogadás mint olyan most nem téma)

jan. 31. 16:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
33%
Nekem ez nem okoz gondot, mert eszem ágában sincs gyereket vállalni. Én azt nem tudnám feldolgozni, ha lenne.
febr. 2. 15:29
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Évek óta nem kommentelgetek itt, de fontos lenne, ha kapnál egy együttérző hozzászólást. Pontosan tudom, hogy mit érzel.

Éveken keresztül küzdöttünk másodlagos meddősséggel, amely mind érzelmileg, fizikailag és anyagilag is roppant megterhelő volt számunkra.

Nyilván felesleges lenne olyan embereknek magyarázkodni, akik ezt nem élik. Dem is kell. Fogalmuk sincs róla min mész keresztül hónapról-hónapra, évről-évre. Szeretném, ha tudnád, hogy nem vagy egyedül és minden érzés, amit érzel ennek kapcsán teljesen jogos és valid.

Nálam az első hét év volt a legnehezebb, ekkor több veszteségem is volt. Miután eü szempontból mindent körbejártunk, végül segítő szakemberhez fordultam és ez volt a legjobb döntésem. A vágy a mai napig él bennem, hogy egyszer újra magamhoz ölelhessek egy újszülött babát, de megtanultam vele együtt élni úgy, hogy közben hálás vagyok az életemért a maga valójában. Ez hosszú folyamat, de ha az ember volt már nagyon lent, akkor tudja, hogy érdemes elindulni.

Ismeretlenül is a legjobbakat kívánom Neked! Egy sorstársad.

febr. 3. 09:43
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
12# Itt olyanok írnak,akik bizony benne vannak/voltak ebben. Plusz még mellette azzal is tisztában vannak,hogy milyen totál meddőnek lenni,amikor egy kisbabát sem tudsz SOHA magadhoz ölelni sajátodként. Akik nem élték át ezt,azok soha nem fogják értékelni azt,hogy valaha is összejött 1x már nekik,ami az életbe másnak soha nem adatik meg. Ettől én még pl nem ítélem el a kérdezőt,csak a kérdés nem lett jól fent megfogalmazva.
febr. 3. 11:35
 14/15 anonim válasza:
11%
Neked már van gyereked. Soha nem akartam gyereket és nem is akarok már. A Föld nevű bolygónak a legjobbat teszem így.
febr. 13. 14:27
 15/15 anonim válasza:
0%
Engem egy pillanatig sem keserített el, hogy nem lehetett gyermekem. Szerencsére ott van az örölbefogadás vagy a nevelőszülővé válás lehetősége. Az vigasztal, hogy nem járulok hozzá a túlnépesedéshez ami tönkre teszi a bolygót amin élek. Én szeretem ezt a Földet. És szeretném megőrizni másoknak is. A szülés és terhesség gyötrelmeit is megúszom és előre tudom milyen nemű lesz a babám. Én kislányt szerettem volna mindenképp. Plusz azon sem kell aggódni, hogy súlyos betegséggel születik. Ti is örökbe fogadhatnátok. :)
ápr. 26. 23:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!