Mindenkepp nőgyógyász-endokrinológust kell keresnem, vagy "elég" egy endokrinológus is?
Figyelt kérdés
PCOS vagyok, valamint valszeg IR is (penteken megyek vervetelre). Rendszertelen a menzeszem, kb 14. naptol egesz mensiig pecsetelek/ veres folyasom van, egy eve nem jon a kisteso. Novemberben voltam sima nogyogyasznal, kiderult a pcos. Elmentem azota 3., valamint 21. napi noi hormonpanelra, valamint jovoheten terheleses inzulint is megnezzuk. Azota nem voltam sehol, de arra gondoltam, lehet endokrinologussal tobbre mennek, mint egy sima nogyogyasszal. Az ir-re, valamint kicsit magas TSH-ra ha jol tudom tud az endokrinologus gyogyszert felirni (ha kiderul, hogy tenyleg az is van) , de a noi nemi hormonokra is tud valamit adni, vagy ahhoz muszaj, hogy nogyogyasz is legyen? Ijan. 26. 18:08
1/5 anonim 

válasza:

Az endokrinogus a hormonrendszerrel foglalkozik ugy egyben. Nem ugy van, hogy oke, mondjuk a pajzsmirigyhez ert,de azt is csak ferfiaknal.
2/5 anonim 

válasza:

Én endokrinológushoz mennék inkább, mint nődokihoz. Ha esetleg van olyan doki a környékeden, akinek mind2 végzettsége megvan, akkor meg hozzá mennék. De sima nődokihoz nem.
4/5 anonim 

válasza:

Csak endokrinológus kell. A női hormonokra nincs gyógyszer, ha az ir javul azok is szépen rendeződnek. Az ir sem eleg csak gyógyszer, szigorú diéta és kontrollárt edzés kell.
5/5 anonim 

válasza:

Ha van a közeledben akkor inkább nőgyógyász endokrinológust ajánlok. Főleg ha babát akartok. Nagyon jó, hogy nem kell 2 helyre járni és egyben tudja kezelni a 2 dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!