Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Lombikosok jogos ha az egyik...

Lombikosok jogos ha az egyik fél azt kéri a házasságban, hogy a család előtt titkoljuk a kivizsgálásokat és a lombikot?

Figyelt kérdés

Nyilván a kérésem nem véletlen mert az elejétől fogva mérgező volt számomra hogy beavattuk őket a babaprojektbe. (most nem szeretnék belemenni miért , mert túl hosszú lenne). Lényeg a lényeg, hogy azért szerettem volna hogy így legyen, hogy minél kevesebb stressz érjen ebben az amúgy is megterhelő időszakban. Ma kiderült, hogy elmondta nekik és nem tartotta tiszteletben a kérésem. Jogosan vagyok rá mérges? Volt köztetek olyan aki hasonlót kért a férjétől/feleségétől?

Szerettem volna ha legalább ennyi intimitás megmarad nekünk, ha már ilyen úton kell hogy próbálkozzunk.

2023. okt. 31. 21:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
19%

Megint 4. vagyok.

Tènyleg nem értem, hogy mi rosszat tudnak még tenni a családtagok, amit eddig nem tettek?

Nem azt mondtam, hogy el kell mondani az első próbálkozást is, hanem hogy eddig is mindig ez volt a téma, bőven ezelőtt is belepofáztak.

Barátnőméknél anyós leszállt a témáról, mióta tudja, hogy problémák vannak, és nem az igyekezettel van baj, pedig előtte ő is állandóan ezen nyűglődött...

U.i.: az alapfeltevésben pedig továbbra is tartom, hogy ez két ember titka. Mint a "joga van a páromnak azt mondani, hogy nem akar gyereket?". Igen, ahogy neked jogod van akarni. Ha pedig nem sikerül megegyezni, és ez egy sarkalatos kérdés, akkor nem kell együtt maradni. Itt sem tudjuk megkérdezni a másik felet, hogy miért mondta el. Ha csak azért, mert nem bírta tartani a száját, pedig egyébként megígérte, hogy nem mondja el, akkor tényleg bunkóság, de nem ismerjük a pontos szitut, lehet olyan oka, ami erős annyira, mint a kérdezőé.

2023. nov. 1. 08:25
 12/17 anonim ***** válasza:
78%
Mondjuk az, hogy attól hogy eddig is mérgezőek, nem kell adni még egy táptalajt egy újabb téma kivesézésére például.
2023. nov. 1. 08:49
 13/17 anonim ***** válasza:
35%
Akkor ő jogosan mondja, hogy de te megtiltod neki? Mert kb ugyanaz...
2023. nov. 1. 08:52
 14/17 anonim ***** válasza:
90%
Jogos. Mi is lombikozunk éppen, mi sem beszélünk róla. Engem nagyon megvisel így is. Ha még a család is ezzel piszkálna valszleg már feladtam volna.
2023. nov. 2. 19:35
 15/17 anonim ***** válasza:
78%
Szia, szerintem itt inkább az a baj, hogy nem tudsz benne megbízni, teljesen mindegy h lombik vagy más témában. Számomra evidens lenne, hogyha a párom megkér arra, hogy ne mondjuk el a lombikozást, vagy bármi mást, akkor tiszteletben tartom ezt és hallgatok a család előtt, hiszen mi, mint pár vagyunk a legfontosabbak, nem a szüleim és a család többi része. A férjem és én úgy vittük végig az évekig tartó lombikozást, hogy senki, de tényleg senki még a legszűkebb családi körből sem tudott semmit. Egyikünk sem akart erről senki mással beszélni, és így a család és ismerősök elkönyvelték, hogy mi nem akarunk gyereket, utaztunk, dolgoztunk, éltük az életünket, senkinek eszébe sem jutott h mi szülők akarunk lenni. Amikor aztán évekkel később végre sikerült, volt nagy csodálkozás. Mai napig nem tudják, hogy lombikbaba, csak anyukámnak meséltem el utólag hogy mi mindenen mentünk keresztül. Szerintem sokkal jobb volt így, én minden lombikozónak ezt tanácsoltam, hogy tartsa meg magának, vagy olyanokkal ossza meg, ha mindenképpen meg akarja, akik szintén átmentek ezen. A többiek úgysem tudnak segíteni, és csak jönnek a jóakaró, segítő beszólások amiktől csak még rosszabb lesz.
2023. nov. 6. 08:13
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Igaz mi nem lombikozunk, de 2,5 év alatt pajzsmirigy miatt 2 vetélésem volt. Nagyon megviselt már, hiszen van egy 4 éves lányunk akinél semmi probléma nem volt. Most a 8. hétben járok és a 12 hétig nem tervezem elmondani senkinek és a férjemtől is ezt kértem. Átérzem amikor folyamatosan nyaggatnak és mindenki jobban tudja, hogy miért nem esek teherbe és mit kéne másként csinálni. Engem is állandóan faggattak. Mióta nem beszélünk ezekről a családdal sokkal jobban érzem magamat.
2023. nov. 6. 11:54
 17/17 anonim ***** válasza:
67%
Teljesen megértelek utolsó. Én a terhességet is csak akkor meséltem el, mikor már látszott es rákérdeztek (16. Hét környékén)
2023. nov. 6. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!