Szerintetek mit tegyek? Teljesen tanácstalan vagyok. A többi lent.
34 éves mozgássérült nő vagyok, több mint 2 éve élek boldog párkapcsolatban. Én soha életemben nem akartam gyereket, szerintem nincsenek anyai ösztöneim, de a mostani párom viszont nagyon szeretné ha családot alapítanánk.
Elmentünk együtt a kezelőorvosomhoz és megkérdeztük hogy vállalhatunk e gyereket, de azt mondta hogy kockázatos, legrosszabb esetben még jobban magatehetetlen leszek, úgyhogy se magamról se a gyerekről nem tudnék gondoskodni.
Nem akarom hogy csalódjon bennem a párom vagy hogy elhagyjon amiatt mert nem lehet gyerekünk.
Vele még vállalnék is gyereket, mert annyira szeretjük egymást, de tanácstalan vagyok és nagyon félek.
Ne haragudj, de nekem ez a történet sántít.
A mozgássérülés egy következmény. Millió dolog következménye. Amiből kb a felét nem befolyásolja a terhesség. Pont ezért egy ms azt írta volna, súlyos csípőficamom van, SM-beteg vagyok, akármi.
Mondom ezt mozgássérülzként, autóbaleset után, rövidült combcsonttal.
Hát bocs, de ez olyan naívan és kislányosan hangzik, hogy aaaannnyiraaaa szeretem, hogy szülök neki.
Ne szüljél. Ha eleve nem akarsz, akkor ne szüljél. Makk egészségesen se szülj úgy, hogy te nem akarsz amúgy.
Így meg még neccesebb. Tönkre teszed magadat, a gyerekedet és a párkapcsolatodat is.
Több szempontból sem érdemes gyereket vállalnod.
1. Te nem akarsz
2. Kockázatos
Az, hogy a párod akar, a te esetedben semmit nem jelent. Ha valóban szeret, megérti a te érveidet is és elfogadja.
Van egy SM-es ismerősöm, nem tudom rád ez igaz e, de ő hamar elfárad, sokat kell pihennie.
Te mozgássérültként hogy akarsz a 2 éves gyerek után szaladgálni, aki bizony reggeltől estig szaladgálni fog?
Nem 6-os vagyok, de jól mondod: ne vállalj gyereket.
Nagyon sajnálom a helyzeted, mert ezt senki sem érdemli, de sajnos vannak korlátaid, amiken nem tudsz túllépni még akaraterővel sem. Az élet sokszor nagyon igazságtalan, sokan vannak, akik valamilyen dologra nem alkalmasak.
Egy gyerek rengeteg energiát vesz el, komoly figyelmet igényel és óriási felelősség. Egyik pillanatról a másikra kerülhetnek veszélyhelyzetbe, és arra sincs garancia, hogy nyugodt gyereket fogsz majd ki. Menj el egy játszótérre, nézd meg, mire képesek csak úgy általánosságban. Te tudnál akár egyet is terelgetni minden egyes nap éveken át?
Ráadásul te magad írod, hogy amúgy nem is akartál gyereket, nem érzed magadban az ösztönöket sem. A gyereknevelés még azoknak is nehéz, akik éveken keresztül foggal-körömmel küzdöttek egy gyerekért.
Persze a döntést te és a párod fogjátok meghozni. Keress fel több orvost, hátha mond valaki valami biztatót, ezután beszélj a pároddal. Beszéljétek át őszintén a pro-kontra érveket. Tudom, hogy vele szeretnél maradni, de ha nagyon vágyna egy gyerekre, lehet, hogy jobb lenne elengedned őt. Ha igazán akarja és nem lesz, az hatalmas űrt hagy majd benne később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!