Szerintetek mit tegyek? Teljesen tanácstalan vagyok. A többi lent.

Figyelt kérdés

34 éves mozgássérült nő vagyok, több mint 2 éve élek boldog párkapcsolatban. Én soha életemben nem akartam gyereket, szerintem nincsenek anyai ösztöneim, de a mostani párom viszont nagyon szeretné ha családot alapítanánk.

Elmentünk együtt a kezelőorvosomhoz és megkérdeztük hogy vállalhatunk e gyereket, de azt mondta hogy kockázatos, legrosszabb esetben még jobban magatehetetlen leszek, úgyhogy se magamról se a gyerekről nem tudnék gondoskodni.

Nem akarom hogy csalódjon bennem a párom vagy hogy elhagyjon amiatt mert nem lehet gyerekünk.

Vele még vállalnék is gyereket, mert annyira szeretjük egymást, de tanácstalan vagyok és nagyon félek.

2021. okt. 11. 19:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
59%
És a gyerek után majd tolószékkel szaladsz? Elnézést..
2021. okt. 11. 23:12
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
ha igazán szeret a párod, nem fog kitenni egy kockázatos cselekedetnek (ilyen a terhesség), ami rosszabbíthatja az állapotod. Sajnos, neki is bele kell nyugodnia, hogy egy beteg emberrel él, így nem lehet gyermeke. A párodra teszel óriási terhet, ha mégis szülsz, hiszen neki kell csinálnia majdnem mindent a picivel. Ha neki otthon kell maradnia, mert te egyedül napközben nem tudsz maradéktalanul gondoskodni az újszülöttről, akkor nem fog tudni dolgozni, miből éltek meg? Komplexen kell látni a gyermekvállalást, továbbá a gyerek nem marad mindig picike. Sajnos a mai világban egy mozgásában korlátozott beteg anya "ciki" lehet a gyereknek, ráadásul ha nagyobb lesz, majd gondoskodhat rólad ahelyett, hogy az anyja lenne az Ő támasza. Erkölcsileg önzésnek gondolom ilyen esetben a gyerekvállalást. Illetve függetlenül a betegségedtől, ha amúgy sincs benned a vágy, akkor az alapból kilövi a terhességet, hiszen így nem is szabad belevágni.
2021. okt. 12. 08:12
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Istenem. Ezek a "hogy fogsz a gyerek után szaladgálni" kérdések nekem annyira tapintatlanok. Ha valaki egy ilyen betegséggel küzd és gyereket szeretne, nincs elég baja szerintetek? Még bele is kell rúgni?

A legjobb barátnőm apukája SM-es. Igen, korlátozottak voltak a lehetőségek, de a legnagyobb szeretetben nőtt fel a három lányuk. Mindent megoldottak. Annak a gyereknek lesz egy másik szülője is, aki tud a gyerek után rohangálni.

Az, hogy te vállalod-e a kockázatot, legyen a saját belátásod. Ne a párod miatt dönts úgy, hogy vállalod, ha vállalod, hanem magad miatt. Ha igazán szeret, akkor ő meg fogja érteni a nemleges választ is.

Ami engem jobban aggasztana, hogy örökíthető-e ez a betegség.

Ha mindenképpen gyereket szeretnétek, én lehet megpróbálkoznék inkább az örökbefogadással.

2021. okt. 12. 09:53
 14/20 anonim ***** válasza:
77%

13

És akkor dolgozni ki fog? Ha az egyik csak van, a másik meg szalad a gyerek után? Vagy mégis hogy képzeled el?

2021. okt. 12. 09:57
 15/20 anonim ***** válasza:
35%
Úgy képzelem el, hogy ehhez kívülállónak az ég világon semmi köze. Senki nem tudhatja, hogy milyen formában dolgoznak és milyen anyagi helyzetben vannak. Ha egy pár SM-mel, vagy anélkül úgy dönt, hogy ők ezt megtudják oldani és szeretnék bevállalni, akkor hajrá. Én őszintén nem értem, hogy ember hogy képes olyan faragatlanul állni a helyzethez, hogy: "és mégis hogy fogsz tolószékkel rohangálni a gyerek után?". Hát milyen világban élünk mi?
2021. okt. 12. 10:15
 16/20 A kérdező kommentje:
Sajnos olyan világban élünk ahol előítéletes a legtöbb ember
2021. okt. 12. 11:06
 17/20 anonim ***** válasza:
69%

15

Akkor te mint kívülálló minek kommentelsz ide?

2021. okt. 12. 11:12
 18/20 anonim ***** válasza:
41%
Én azt gondolom normálisan, emberi nyelven megfogalmaztam a véleményemet.
2021. okt. 12. 11:25
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom, hogy ne azért ne vállalj gyereket, mert nem fogsz tudni utána rohangászni, hanem mert te nem akarsz és a legtöbb esetben egy gyerek nem összekovácsolja, hanem durván szétzilálja a párkapcsolatokat - csak a habos-babos cukormáz világában erről nem illik beszélni. Iszonyatos próbatétele a kapcsolatnak egy gyerek érkezése. Ráadásul ha az egyik fél még nem is akarja 100%-osan kész kapcsolati öngyilkosság.
2021. okt. 12. 22:12
 20/20 anonim ***** válasza:
77%

Kedves 19-es!

Végre valaki leírta őszintén. Óriási respect! Minden körülöttünk arról szól, hogy milyen édes, cuki egy baba, boldog anyuka meg kispapa. De óriási próbatétel, és ha egy kapcsolat nem elég erős, akkor azt szétzilálja. A legelső az legyen, hogy vágysz-e rá úgy igazán, és utána jön csak a betegséged miatti kétkedés. Tény, hogy senkinek semmi köze az életetekhez, de a gyerek életét a terhességtől kezdve a gyerek felnőttkoráig kell komplexen tekinteni. Nem marad mindig picike a gyerek, ellenben ahogy nő, újabb kihívásokkal fogsz találkozni a betegséged miatt is.

2021. okt. 13. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!