Szerintetek mit tegyek? Teljesen tanácstalan vagyok. A többi lent.
34 éves mozgássérült nő vagyok, több mint 2 éve élek boldog párkapcsolatban. Én soha életemben nem akartam gyereket, szerintem nincsenek anyai ösztöneim, de a mostani párom viszont nagyon szeretné ha családot alapítanánk.
Elmentünk együtt a kezelőorvosomhoz és megkérdeztük hogy vállalhatunk e gyereket, de azt mondta hogy kockázatos, legrosszabb esetben még jobban magatehetetlen leszek, úgyhogy se magamról se a gyerekről nem tudnék gondoskodni.
Nem akarom hogy csalódjon bennem a párom vagy hogy elhagyjon amiatt mert nem lehet gyerekünk.
Vele még vállalnék is gyereket, mert annyira szeretjük egymást, de tanácstalan vagyok és nagyon félek.
Istenem. Ezek a "hogy fogsz a gyerek után szaladgálni" kérdések nekem annyira tapintatlanok. Ha valaki egy ilyen betegséggel küzd és gyereket szeretne, nincs elég baja szerintetek? Még bele is kell rúgni?
A legjobb barátnőm apukája SM-es. Igen, korlátozottak voltak a lehetőségek, de a legnagyobb szeretetben nőtt fel a három lányuk. Mindent megoldottak. Annak a gyereknek lesz egy másik szülője is, aki tud a gyerek után rohangálni.
Az, hogy te vállalod-e a kockázatot, legyen a saját belátásod. Ne a párod miatt dönts úgy, hogy vállalod, ha vállalod, hanem magad miatt. Ha igazán szeret, akkor ő meg fogja érteni a nemleges választ is.
Ami engem jobban aggasztana, hogy örökíthető-e ez a betegség.
Ha mindenképpen gyereket szeretnétek, én lehet megpróbálkoznék inkább az örökbefogadással.
13
És akkor dolgozni ki fog? Ha az egyik csak van, a másik meg szalad a gyerek után? Vagy mégis hogy képzeled el?
15
Akkor te mint kívülálló minek kommentelsz ide?
Kedves 19-es!
Végre valaki leírta őszintén. Óriási respect! Minden körülöttünk arról szól, hogy milyen édes, cuki egy baba, boldog anyuka meg kispapa. De óriási próbatétel, és ha egy kapcsolat nem elég erős, akkor azt szétzilálja. A legelső az legyen, hogy vágysz-e rá úgy igazán, és utána jön csak a betegséged miatti kétkedés. Tény, hogy senkinek semmi köze az életetekhez, de a gyerek életét a terhességtől kezdve a gyerek felnőttkoráig kell komplexen tekinteni. Nem marad mindig picike a gyerek, ellenben ahogy nő, újabb kihívásokkal fogsz találkozni a betegséged miatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!