Miért nem estem még teherbe?
Figyelt kérdés
Az lenne a problémám hogy, már 2 éve úgy szexelünk, hogy megszakítással, viszont egyszer sem estem teherbe még. Igazából sokszor belém is élvezett mikor nem húzta ki időben de akkor sem estem teherbe. Nem tervezünk most gyereket, de ha becsúszna akkor nyílván megtartanánk. Szóval ilyen ha jön akkor megtartjuk alapon szexelünk. Igazából mondta a párom, hogy szerinte még korai viszont sokszor felemlegeti, hogy mennyire jó lenne már egy pici a családba. Múltkor konkrétan azt mondta, hogy “csináljunk egy gyereket” én azt gondoltam viccel ezért mondtam hogy “persze kapásból ötöt is” aztán megkérdeztem, hogy mi volt ez így de akkor már azt mondta hogy, szerinte korai. Latom rajta, hogy akar de aggódik az anyagiak miatt amit értek, nem is erőltetek semmit, viszont igazából úgy érzem mind a ketten vágyunk rá. De eddig még véletlen sem sikerült teherbe esnem és aggódom hogy valami baj van velem. Nyílván nem minden alkalommal megy belém hanem ilyen 1-2 havonta összejön egy ilyen, de van akinek már ettől is becsúszik. Baj lehet velem? 24/L 27/f2021. nov. 21. 07:18
1/6 anonim válasza:
Nézd, ha az a néhány alkalom, amikor beléd élvezett, pont a luteális (ovuláció utáni) fázisra esett, akkor rendben van, hogy nem estél tőle teherbe. Kezdd el követni a ciklusodat valamilyen módszerrel (hőgörbe, LH teszt...), hogy lásd, amikor szexeltek, mennyire vagy termékeny. Ha egy év aktív és konzekvensen (!) védekezés nélküli szexelés után sem esel teherbe, érdemes elmenni meddőségi kivizsgálásra.
2/6 anonim válasza:
Hát elég zavaros ez a helyzet, most akkor akartok gyereket vagy nem? Nem védekeztek, de gyerek azért ne legyen? Lehet, hogy eddig szerencsétek volt. Lehet, hogy más van a háttérben. Endokrinológushoz mennék, ha ilyen kérdésem lenne.
3/6 A kérdező kommentje:
Én akarok! Ezt el is mondtam a páromnak, látom rajta hogy ő is csak valószínűleg aggódik az anyagiak miatt. De ő is ugyan úgy mondja hogy de jó lenne már.
2021. nov. 21. 08:05
4/6 anonim válasza:
Még úgy se feltétlen könnyű teherbe esni, ha minden alkalommal megszakítás nélkül csinálja az ember. Ha rászánjátok magatokat, akkor majd meglátjátok tényleg van-e valami gond.
5/6 anonim válasza:
8 évig voltunk együtt megszakítással a férjemmel, úgy hogy maximum csak a menstruáció előtti pár napban volt, hogy bevállaltam, hogy megszakítás se legyen. (Nyilván nem lett volna gond, ha teherbe esek.) Nem az a lényeg, hogy hányszor élvez beléd valaki, hanem hogy mikor.
Ahogy szánt szándékkal az ovuláció környékén sem volt még megszakítás sem, egyből megfogant a baba.
A leírtak alapján még nem kell meddőségtől tartani.
6/6 anonim válasza:
teherbe tudsz esni,meddő sem vagy.Kérdező terhes leszel,csak nem szabad feladni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!