Merjek gyereket vállalni jóval 40 év felett?
Figyelt kérdés
42 éves vagyok, 43 leszek az idén,és van már 2 gyerekem az előző kapcsolataimból, mert nem egy az apukájuk. Elég régi dolog már az apukákkal való szakítás. Úgy érzem sokkal megfontoltabb vagyok, mint annak idején. A mostani párom házasságot szeretne, és fiatalabb nálam 10 évvel. Nem várja el, hogy szűljek. Azt is elfogadja, ha lesz, azt is ha nem. Vannak jól kezelt betegségeim. Ilyen a magas vérnyomás, cukorberegség(tablettás), pszihiátriai(bipoláris). Vannak többen, akik arra biztatnak, hogy legyen. A pszihiáter is támogatja bár, én nem érzek hatalmas ambíciót az egészhez.2023. szept. 12. 07:11
31/36 anonim válasza:
Ne vállalj! Gondolj bele kicsit, mire a gyerek 18 lesz, te közel 60. Valamint mentálisan sem vagy stabil.
32/36 A kérdező kommentje:
Senki nem stabil mentálisan. Én a gyógyszerről beszéltem az utóbb.
2023. okt. 25. 17:07
33/36 A kérdező kommentje:
22-es hozzászólónak igaza van.
2023. okt. 26. 06:43
34/36 anonim válasza:
43 leszel idén, akkor ha jól értem, 44 mire szülsz egyéb egészségügyi problémákkal? Én most vagyok 40, negyedik baba érkezik ugyanattól az apától mondjuk, tavaly kétszer vetéltem sajnos, így is ez volt nekem a lélektani határ úgy, hogy nincs semmilyen egészségügyi bajom. Nem tudom... ha nagyon vágytok rá és úgy érzed, felelősen fel tudod nevelni. Inkabb az a kérdés, hogy az apának van-e gyereke, ha nincs, mennyire vágyna rá. Mert az is elofordulhat, hogy most ezt mondja, de 5 ev múlva, amikor ő férfiként nem lesz még akkor sem idős hozzá, meg másképp gondolja és keres valakit, aki szül neki, míg akkor te már nem fogsz tudni. Még így is kockázatos. Ha elsőre nem sikerül, stb... az idő meg telik.
35/36 anonim válasza:
Ha te se nem akarod, és a párod sem, akkor mi a kérdés? A korod önmagában sokadlagos szempont, az egészségügyi állapotod már érdekesebb. Ha mindennél jobban vágynál rá, és ne lenne már így is, azt mondanám, vágjatok bele, de így nem is értem, miért merült fel egyáltalán. Azok a "többek" nem vállalják helyetted az anyagi áldozatokat és az egészségügyi kockázatokat, nevesd ki őket bátran.
36/36 anonim válasza:
"Senki nem stabil mentálisan."
Ha boldoggá tesz, hogy ezt hiszed, hidd!
De nincs igazad.
Stabil voltam, vagyok és reményeim szerint leszek is. Ugyanígy a férjem. Sose volt mentális gondunk. Még úgy se, hogy tartós beteget nevelünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!