Merjek gyereket vállalni jóval 40 év felett?
Ezt a bipoláris hülyeséget le kell szarni, már elnézést. Nem olvastam végig a válaszokat, biztosan többen is írták már ezt, de az ilyen diagnózisok többsége(!) téves, mert a pszichiátriai gondokhoz hasonlóan rosszul definiált, nem egyértelmű! Meg mi is a másik? A borderline! De van, hogy még a skizofréniát is benézik! Előbb-utóbb úgyis eltörlik ezeket a bizonytalan diagnózisokat, aztán majd írnak pár könyvet arról, hogy milyen károsak voltak és hány egészséges ember életét tönkretették a stigmatizálásukkal.
Mindenkinek ugyanaz a baja: a rossz családi minták és megküzdési stratégiák! Mindenkinek is ez okozza a felnőttkori nehézségeit, akár van olyan pancser, hogy diagnosztizáltatja magát valamivel, akár marad papíron egészséges. Csak szorgalmasan kell az önismereten dolgozni.
Én a helyedben egy dologra fókuszálnék, arra, hogy Te mennyire akarod, mert úgy tűnik, semennyire! Ez a lényeg! Mert a gyereknek se jó, ha Te nem akarod, amúgy lehet, hogy emiatt meg sem foganna. Van olyan meddőségi központ, ahol kérdőívvel mérik fel, hogy a nő akarja jobban a gyereket vagy külső nyomás van rajta, mert tudják, hogy az utóbbi alááshatja a kezelés sikerét. Szóval magadat kérdezd és ha úgy érzed, hogy nem vagy elég erős nemet mondani, keress egy jó pszichológust, akivel megerősödsz lelkileg ahhoz, hogy ne mások rendelkezzenek fölötted!
Én amúgy 42 évesen szültem az elsőt egy röhejesen könnyű terhesség után, plusz még évekig szoptattam, de nálunk genetikusan mindenki sokkal fiatalosabb és a terhességi hányinger hiánya is öröklődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!