Merjek gyereket vállalni jóval 40 év felett?

Figyelt kérdés
42 éves vagyok, 43 leszek az idén,és van már 2 gyerekem az előző kapcsolataimból, mert nem egy az apukájuk. Elég régi dolog már az apukákkal való szakítás. Úgy érzem sokkal megfontoltabb vagyok, mint annak idején. A mostani párom házasságot szeretne, és fiatalabb nálam 10 évvel. Nem várja el, hogy szűljek. Azt is elfogadja, ha lesz, azt is ha nem. Vannak jól kezelt betegségeim. Ilyen a magas vérnyomás, cukorberegség(tablettás), pszihiátriai(bipoláris). Vannak többen, akik arra biztatnak, hogy legyen. A pszihiáter is támogatja bár, én nem érzek hatalmas ambíciót az egészhez.

2023. szept. 12. 07:11
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
Te magad sem vagy valami motivált hogy 3.gyereked szülessen.Szerintem ne szülessen ha így állsz hozzá eleve az egészhez ha születne babó ő inná meg a levét.Ez egy erős nem.
2023. okt. 17. 20:54
 22/36 anonim ***** válasza:
82%

Ezt a bipoláris hülyeséget le kell szarni, már elnézést. Nem olvastam végig a válaszokat, biztosan többen is írták már ezt, de az ilyen diagnózisok többsége(!) téves, mert a pszichiátriai gondokhoz hasonlóan rosszul definiált, nem egyértelmű! Meg mi is a másik? A borderline! De van, hogy még a skizofréniát is benézik! Előbb-utóbb úgyis eltörlik ezeket a bizonytalan diagnózisokat, aztán majd írnak pár könyvet arról, hogy milyen károsak voltak és hány egészséges ember életét tönkretették a stigmatizálásukkal.

Mindenkinek ugyanaz a baja: a rossz családi minták és megküzdési stratégiák! Mindenkinek is ez okozza a felnőttkori nehézségeit, akár van olyan pancser, hogy diagnosztizáltatja magát valamivel, akár marad papíron egészséges. Csak szorgalmasan kell az önismereten dolgozni.

Én a helyedben egy dologra fókuszálnék, arra, hogy Te mennyire akarod, mert úgy tűnik, semennyire! Ez a lényeg! Mert a gyereknek se jó, ha Te nem akarod, amúgy lehet, hogy emiatt meg sem foganna. Van olyan meddőségi központ, ahol kérdőívvel mérik fel, hogy a nő akarja jobban a gyereket vagy külső nyomás van rajta, mert tudják, hogy az utóbbi alááshatja a kezelés sikerét. Szóval magadat kérdezd és ha úgy érzed, hogy nem vagy elég erős nemet mondani, keress egy jó pszichológust, akivel megerősödsz lelkileg ahhoz, hogy ne mások rendelkezzenek fölötted!

Én amúgy 42 évesen szültem az elsőt egy röhejesen könnyű terhesség után, plusz még évekig szoptattam, de nálunk genetikusan mindenki sokkal fiatalosabb és a terhességi hányinger hiánya is öröklődik.

2023. okt. 17. 23:52
 23/36 anonim ***** válasza:
76%
Ha az se biztos hogy beteg vagy, akkor mire szeded a gyógyszert?
2023. okt. 18. 06:47
 24/36 anonim ***** válasza:
82%
Minek? Van már gyereked, nem kell minden pasinak szülnöd, akivel összeállsz. Jó eséllyel nem fogtok sokáig együtt maradni vele se, a gyerekkel nen fogod tudni megtartani.
2023. okt. 18. 08:10
 25/36 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy most már nem nincs egyértelműen ráírva az, hogy bipoláris zavar. A diagnózist úgy írták rá, hogy miután külön mentem a párommal nagyon berúgtam, és kiborultam, és bevitt a
2023. okt. 19. 17:09
 26/36 A kérdező kommentje:
Bevitt a mentő, és ráírták, hogy bipoláris, amit a teszt nem erősít meg.
2023. okt. 19. 17:11
 27/36 A kérdező kommentje:
A házi orvosom igazat ad nekem a bipoláris zavar dg bizonytalanságában, de ő nem dönthet abban, hogy szedjek vagy ne szedjek gyógyszert
2023. okt. 19. 17:43
 28/36 anonim ***** válasza:
78%
Nehogy szedjél! Arról Te döntesz, senki nem fogja leerőszakolni a torkodon.
2023. okt. 20. 00:16
 29/36 A kérdező kommentje:
A gyerekvállalással kapcsolatban igazat adok a többségnek. A gyógyszeren sokat agyalok. A házi orvosom ismer gyerekkorom óta, és azt mondta, hogy nem lát olyan betegnek engem. Amikor szedni kezdtem, akkor nagyon stresszes volt a környezetem, munkám stb. Azóta változott a helyzetem, és kikupálódtam. Ezeket mondta.
2023. okt. 25. 15:36
 30/36 A kérdező kommentje:
Továbbá van olyan panaszom, hogy alvás közben kimarad időnként a légzésem, és nem tudom mi okozza.
2023. okt. 25. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!