Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Teherbe lehet esni méhpempő...

Teherbe lehet esni méhpempő segítségével?

Figyelt kérdés
Egy hónappal ezelőtt ki derült hogy PCOS-es vagyok. Nagyon jó endokrinológusom van, kaptam tőle egy gyógyszert (merckformin-t), illetve femibiont kell szednem és próbál segíteni hogy minél hamarabb összejöjjön a bébi. Több mint 1.5 éve próbálkozunk és már kezdem egyre jobban elveszíteni a lelkesedésem. Most rendeltem egy ApiBaby márkájú méhpempőt, mert azt hallottam, hogy több ember esett teherbe a méhpempő szedés elkezdése után nem sokkal. Lehet benne ráció, vagy nem éri meg hinni ilyen “csodaszerekben”? Akinek van tapasztalata ebben a témában nagyon megköszönném ha leírná a saját nézőpontját/tapasztalatát ezzel kapcsolatban!

2023. ápr. 18. 09:55
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
78%

Szia kedves kerdező!

Teljesen megertem amit írsz, én is a Viktóriahoz jártam ugyanezeket mondta nekem.Felirta a cukorgyógyszert

Majd eltelt 3 honap nem estem teherbe, megemelte a cukorgyogyszert hogy "segítse" a peteerést. Mikor kerdeztem kell-e dieta azt mondta nekem nem kell nincs gond a cukrommal...

Aztan beleptem facebookos csoportba ahol feltöltenek leleteket es bizony ők tök mast írtak mas gyógyszert szedtek, kemeny dieta+sport kellett.

Kerestem masik endokrinologust. Ő teljesen mast mondott szerinte igen is nem jó a pazsmirigyem írt rá hormonpótlast, katasztrofa a progeszteron, prolaktin hiaba van tartomanyban. Ja es 120 gramm dietat irt elő.

Nem is ertette merkformint hogy segitheti a peteerest a masik endokrinologus szerint.

Amugy en is nagyon el vagyok veszve ebben az egeszben, hogy mit kene. Meg hogy most melyik endokrinologus mond jót...

2023. ápr. 19. 09:24
 42/65 Ypszilon1980 ***** válasza:
63%
IR esetén fel szokták írni, az nincs neked biztosan? Azon kívül csak önmagában a gyógyszer sem elég, diéta, mozgás is kell.
2023. ápr. 19. 09:33
 43/65 anonim ***** válasza:
100%
42, a laborja alapján, de, van neki iR-je, csak az endokrinológus szerint nincs.
2023. ápr. 19. 10:24
 44/65 anonim ***** válasza:

Nem is ertette merkformint hogy segitheti a peteerest a masik endokrinologus szerint

Pedig segít! Nem közvetlen, de hatással van rá, mivel érzékenyíti a sejtek inzulin érzékenységet, ami a petefészek megfelelő mukodesehez is kell..

2023. ápr. 19. 10:55
 45/65 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nekem is segített, 44-essel értek egyet, nagyon is sok köze van hozzá.
2023. ápr. 19. 10:59
 46/65 anonim ***** válasza:
63%

De önmagában nem fog jobb minőségű peteérést csinálni...

Erzékenyítheti a sejteket, ha közben a cukros tejes kávéval kezdi a napot kakaós csigával, ebédre meg betol mellé egy mekit vagy csak egy jó aranygaluskát vanília sodóval és egész nap iszogatja a cukros üdítőt (nem kell a "hiper egészségtelen" kólára gondolni, egy sima citromos icetea-ben is annyi cukor van, hogy pont elég ahhoz hogy semmi értelme ne legyen a gyógyszernek mellette).

A gyógyszer akkor ér valamit, ha mellé a diéta és a mozgás is megvan.

2023. ápr. 19. 11:06
 47/65 anonim válasza:
63%
Én id Koppány dr nőhöz járok, de vannak kètségeim.. 3,96-os tsh-ra azt mondja, ez teljesen normális, hát hmm…. Csak az bosszantó, hogy kifizetem egy válság pénzt és most kereshetek másik dokit… égyébként nekem is felírta a Mercket napi 1, 500 mg, pedig nincs IR
2023. ápr. 20. 14:54
 48/65 anonim ***** válasza:
63%

Utolso dettó ugyanez,meg kb 5 percet foglalkozott velem sok penzert.

Amugy kedves aranyos, de többet vartam volna.

2023. ápr. 20. 15:25
 49/65 anonim válasza:
63%
48-as szinten velem is, csak azt nem tudom, hogy hogyan tovább.. megmondom őszintén nem szívesen szedem be a merckformint…
2023. ápr. 20. 18:02
 50/65 A kérdező kommentje:
Huh hat eléggé le döbbentem, hogy ilyen tapasztalatok vannak a Doktornővel kapcsolatban, mert én teljesen elfogult vagyok/voltam vele szemben, mivel tudom hogy rengeteg nőnek segített már? Kedves 41.es! Miután el mentél másik dokihoz, jobb lett a helyzet? Sikerült a bébi, vagy még várakozol?😊
2023. ápr. 21. 07:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!