Teherbe lehet esni méhpempő segítségével?
Figyelt kérdés
Egy hónappal ezelőtt ki derült hogy PCOS-es vagyok. Nagyon jó endokrinológusom van, kaptam tőle egy gyógyszert (merckformin-t), illetve femibiont kell szednem és próbál segíteni hogy minél hamarabb összejöjjön a bébi. Több mint 1.5 éve próbálkozunk és már kezdem egyre jobban elveszíteni a lelkesedésem. Most rendeltem egy ApiBaby márkájú méhpempőt, mert azt hallottam, hogy több ember esett teherbe a méhpempő szedés elkezdése után nem sokkal. Lehet benne ráció, vagy nem éri meg hinni ilyen “csodaszerekben”? Akinek van tapasztalata ebben a témában nagyon megköszönném ha leírná a saját nézőpontját/tapasztalatát ezzel kapcsolatban!2023. ápr. 18. 09:55
31/65 A kérdező kommentje:
Prolaktin ref érték 83.50-668.00
Nekem: 421.13
2023. ápr. 18. 21:36
32/65 anonim válasza:
Prolaktin-szinted magasabb, 367 folott mar nem jo.
33/65 anonim válasza:
Fsh- írtad, de az lh mennyi? Ezeknek közel egyformának kell lenni.
34/65 A kérdező kommentje:
LH ref érték: 1.79-5.12
Nekem: 10.12 IU/L
2023. ápr. 18. 21:55
35/65 A kérdező kommentje:
Nem sokkal magasabb mint az FSH-m🤷🏼♀️
2023. ápr. 18. 21:55
36/65 anonim válasza:
TSH mennyi lett? Bar ha az ft4 rendben van, marpedig az okesnak tunik, abbol minel magasabb, annal jobb, a felso hatertekhez kozeli ertek a legidealisabb, de en kicsit mas ref. tartomannyal, ahol 16-ig volt 10.2-vel lettem varandos, 4-es TSH, prolaktin 395, bar ezek nem kozvetlenul elotte/akkor mertek, hanem meg egy korabbi ciklusban, es en dietaba kezdtem, szelent is kellett szednem, ugyhogy fene tudja.
37/65 A kérdező kommentje:
A TSH-t nem tudom mivel az egy másik leleten van rajta a felhőben amit én nem tudok visszakeresni mert nem igen értek hozzá. Ennél a vérvételnél nem lehetett újra ismételni mert 1 hónapon belül nem engedték újra vizsgálni. De a dokim azt mondta rá hogy jó lett. A nőgyógyász is azt mondta és az endokrinológus is.
2023. ápr. 18. 22:08
38/65 A kérdező kommentje:
Bár én a nőgyógyászomban nem bízok mivel erre a leletemre amire az endokrinológus meg állapította hogy PCOS, a nőgyógyi azt mondta hogy ez teljesen tökéletes lelet…nem értem hogy hogy nem vette észre
2023. ápr. 18. 22:09
39/65 anonim válasza:
A nogyogyaszok sajnos nem feltetlenul ertenek hozza, az endokrinologusok igen. PCOs-sal es IR, regota teljesen kimarado menzesszel engem felrekezelt az elso doki Clostilibegyt+Norcolut komboval, amivel csak meg rosszabb lett a helyzet. Nekem aztan mazlim volt, veletlenul atkerultem egy masikdokihoz, aki mondta, hogy elvileg o fel sem irhatna a Merckformint, mert az az endokrinologus kompetenciaja, de volt egy tovabbkepzesen, es ott tanult errol, igy tudja, hogy a PCOs-nak koze lehet az IR-hez, ezert ad gyogyszert, ami melle mondta, hogy azonnal eletmodvaltas is javasokt, kulonos tekintettel a mar emlitett magas glikemias indexu etelek elhagyasara+minden adalekanyagos etel.
40/65 Ypszilon1980 válasza:
Ehhez normális endokrinológus kell és kellene terheléses prolaktin a 21. napon, így is magas neked, attól simán nem eshetsz teherbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!