Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Teherbe lehet esni méhpempő...

Teherbe lehet esni méhpempő segítségével?

Figyelt kérdés
Egy hónappal ezelőtt ki derült hogy PCOS-es vagyok. Nagyon jó endokrinológusom van, kaptam tőle egy gyógyszert (merckformin-t), illetve femibiont kell szednem és próbál segíteni hogy minél hamarabb összejöjjön a bébi. Több mint 1.5 éve próbálkozunk és már kezdem egyre jobban elveszíteni a lelkesedésem. Most rendeltem egy ApiBaby márkájú méhpempőt, mert azt hallottam, hogy több ember esett teherbe a méhpempő szedés elkezdése után nem sokkal. Lehet benne ráció, vagy nem éri meg hinni ilyen “csodaszerekben”? Akinek van tapasztalata ebben a témában nagyon megköszönném ha leírná a saját nézőpontját/tapasztalatát ezzel kapcsolatban!

2023. ápr. 18. 09:55
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 A kérdező kommentje:
Az egyik legjobb endokrinológushoz járok: Dr. Koppány Viktória. Sok nőnek segített már a baba projektben ezért teljesen megbíztam a döntésében a merckforminnal kapcsolatban.
2023. ápr. 18. 11:05
 12/65 anonim ***** válasza:
86%
A pcos pont emiatt alattomos dolog, nem mindenkinél okoz szemmel látható tüneteket. Nekem pcos és ir is van. Amikor diagnosztizáltak 54kg voltam a 165centihez, gyerekkorom óta sportoltam (hobbi szinten) mégis televolt mindkét petefészkem cisztákkal és az inzulin és cukor panelem katasztrófa volt. A diéta nem a fogyás miatt kell, nem arra van, hanem a vércukor és az inzulin szintentartásához. Én is kaptam gyógyszert, mellé dietetikussal összeállított étrendet (megtanította mikor, miből, mennyit, hogyan ehetek, hogy nekem jó legyen és az értékeim is határon belül maradjanak). A gyógyszert utána elhagyhattam, mert szépen beállt a diétától (de terhesen extrán figyelték, nehogy elszálljon a cukrom, szerencsére minden rendben volt, már suliba megy idén a gyerek). Nem is fogytam, nálam nem is volt cél a fogyás. Azóta is járnom kell kontrollra, ha visszaromlik a vérképem akkor megint kapok gyógyszert.
2023. ápr. 18. 11:06
 13/65 anonim ***** válasza:
64%
Nekem nem segített. PCOsra én is kaptam Merckformint, 3 hónapig szedtem, utána nekem elég volt az aviva torna, és a diéta, rendszeres lett a ciklusom, eltűntek a cisztáim, és azóta van 2 gyerekem is.
2023. ápr. 18. 11:36
 14/65 anonim ***** válasza:
71%
Én is próbáltam, semmit nem segített
2023. ápr. 18. 11:37
 15/65 anonim ***** válasza:
70%
Ha PCOsod van, akkor az inzulinoddal nincs valami rendben, a kettő együtt szokott járni. Életmódváltásra pedig szükség van. Magas glikémiás indexű ételeket kerülni kellene, ha azt akarod, hogy jobban működjenek a hormonjaid.
2023. ápr. 18. 11:39
 16/65 A kérdező kommentje:

Életkori ref. Értek: 1.90-23.00

Az én értékem: 12.31 mlU/L

Tökéletes lett az inzulinom…nálam nem függ össze a kettő hála istennek.

2023. ápr. 18. 12:45
 17/65 anonim ***** válasza:
78%

Ez az éhgyomri inzulinod?

Mert akkor nagyon-nagyon messze van a jótól...

A referencia értékeket úgy határozzák meg, hogy kvázi mi az ami még nem életveszélyes, nem teherbe esni vágyó nőkre.

Ha nem akarsz gyereket, csak élni mint hal a vízben aztán 60 évesen cukorbeteg lenni ahhoz "tökéletes", de ha gyereket szeretnél, akkor ennek az értéknek 7 alatt kellene lennie.

2023. ápr. 18. 12:54
 18/65 anonim ***** válasza:
45%

Tavaly nekem is policisztás ovariumokat látott az orvosom az éves szűrővizsgálaton, 2-3 havonta menstruáltam akkor, peteérésem nem is volt.

Nekem első körben inozitol por ivását javasolta, és hormonális vérképet írt elő.

El se jutottam a vérvételig, 4 hónapnyi inozitol után spontán teherbe estem, eltűntek a cisztáim is. Nekem nagyon bevált.

Viszont a méhpempő nem segített semmiben.

2023. ápr. 18. 13:02
 19/65 anonim ***** válasza:
2%
En miomaval probaltam teherbe esni evekig hiaba. Aztan a ferjemmel kiprobaltuk a mehpempot, ra 2 honappal terhes lettem.... Masodszor mioma mutet utan, 1 honapos mehpempo kura utan estem teherbe. Veletlen lenne? Nem hiszem. Viszont! En meheszetbol vettem tiszta mehpempot es az ottani mehesz javaslatait kovetve szedtem, illetve a ferjem is szedte velem egyutt. Mehpempo tartalmu kapszulakban, keszitmenyekben annyira nem biznek... Sok sikert!
2023. ápr. 18. 13:16
 20/65 anonim ***** válasza:
81%
Már 6,1 fölött felmerülhet IR, a referenciaértékek nem egy babát akaró nőre vonatkoznak, és sajnos a tiéd nagyon magas.
2023. ápr. 18. 13:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!