Nagyon szeretem a feleségemet, de kiderűlt, hogy meddő. Hosszú évek óta nagyon szeretnék saját gyermeket és ez az érzés csak egyre jobban erősödik bennem. Örökbe fogadni nem akarok. Ti hogyan kezelnétek ezt? 34F
"Sőt olyan is volt, ahol elindították az örökbefogadást és közben született is vérszerinti."
Igen, ez is elég tipikus, azt mondják. :) Hogy amikor végre elengedik a saját gyerek miatti görcsöt, na akkor végre össze tud jönni. :)
Csak ezekkel a sztorikkal az a baj, hogy a meddő párokat folyamatosan ezekkel traktálják.
Engem pl. baromira nem tudott érdekelni, hogy az illető ismerősének hogyan lett gyereke, mikor "elengedte", "nem stresszelt rá", vagy kipróbálta a manyiókagyökér teát.
Tudom, hogy ezeket jószándékkal mondják, de a meddőséggel küzdő párok többségének NINCS SZÜKSÉGE ilyen sztorikra, mert a könyökükön jön ki.
Néha jobb nem mondani semmit, mint mindenáron "okosat" mondani.
55. Egyetértek. Sőt.
Úgy hallottam, hogy mostanság még az egészségesek is elengedték a baba projektet.
Ki kell most várni egy jó pár évet, mert nemtudni mi lesz a világgal.
Óvatosan most a nagy tervekkel.
Órüljünk, hogy élünk, és ne történjen semmi nagyobb baj.
Te azt tanácsolod várjanak egy pár evet a gyermeketlenek.
Neked ha van eladod?vagy elciteted gyámüggyel?mert milesz a világgal?
"Ki kell most várni egy jó pár évet, mert nemtudni mi lesz a világgal."
Az 1910-es években nem kellett volna? És az 1920-as években? És az 1930-as években? Hogy az 1940-es meg 1950-es évekről ne is beszéljek..., stb.
Azért nem halt ki az emberiség, mert a döntő többség mindig is normálisan gondolkodott, nem úgy, mint te.
Aki minden pillanatnyi probléma miatt halogatja a gyerektémát, az nem is akarja, meg jobb is, ha ilyen frusztrációkkal, félelmekkel nem vállal gyereket, mert képtelen lenne normálisan felnevelni, csak továbbadná a szorongását. Lelki beteg emberből van épp elég az országban.
A történelem során is az ilyenek kihaltak utód nélkül, és ez így is van jól.
Nekem a dédapám I. vh-s hadifogságot túlélte, Oroszországból sétált haza csontvázzá fogyva. A II. vh-ban az itt szerzett nyelvtudásával tudta a hajadon lányait (köztük nagyanyámat) megmenteni, hogy orosz katonák meggyalázzák őket. Tudta, hogy kell elrejteni az ételt, hogy ne fosszák ki őket, legyen mit enniük. A nagyapám pedig a II. vh-ban volt hadifogoly, hivatalos halálhírét hozták, aztán hazajött élve.
A jég hátán is megéltek a felmenőim, én akkor mit rettegjek? Majd megoldjuk a dolgokat, ahogy eddig is.
Van megtakarításunk, hitelmentes lakás, fix állás. 10 km-re itt az osztrák határ. Mire mi nélkülöznénk, addigra az ország 80%-a éhenhalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!