Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » A lombik szerintetek rákot...

A lombik szerintetek rákot okozhat?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Én nem vagyok még anyuka, próbálkozunk a párommal.

Felvetődött bennem ez a kérdés.

Annó 4 éve bevettem egy esemény utáni tablettát és akkor azt mondta a nőgyógyász, ha ezt beveszed akkor növeled az esélyét a mellrákra, szóval ha az akarsz lenni vedd be nyugodtan, ezt kb. Kiabálva mondta)

Akkor én még 1 éve voltam együtt a most màr férjemmel.

Bevettem, bàr bánom, mert egyébként utólag kiderült, hogy stabil a kapcsolatunk.

A neten is az orvosok azt írják, hogy még nem tudnak a hosszútávú káros hatásairól nyilatkozni meg hogy még nincs olyan információ, hogy megnőttek volna pl. Az emlőrákos esetek.

Most éppen azon agyalok, hogy ha nekem nem jönne össze bevállalnám -e és én nagyon félek ezektől a "károsnak" vélt dolgoktól, amiknek nem tudni a későbbi következményeit.

Így én azt érzem én inkább örökbe fogadnék, de közben meg a rokonaimnak, akiknek lombikkal lett gyerek az örömük óriási és végre teljes az életük.

Tudom, hogy engem ez nem érint, mert mi még kitartóan próbálkozunk..., remélem nem is fog.

Csak kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy van -e valaki, aki hasonló okból pl. nem vállalta pedig régóta próbálkoznak sikertelenül.

Vagy van -e olyan aki pont ellenkezőleg, tud róla, hogy ez akár káros is lehet vagy esetleg nem hisz ebben.

Köszönöm, ha válaszolsz.

Kérlek normálisan reagáljatok egymás kommenteire és a kérdésemre.

Tudom, hogy ez egy érzékeny téma.

Az esemény utáni tablettát nyilván bánom, de azért csak nem okoz rákot, ezt próbálom nem elhinni.

2022. nov. 25. 22:41
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Igen.
2022. nov. 26. 09:26
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

A kolléganőmnek sajnos gyereke nem lett de rákja igen lombik után.

Én mikor a 3.at terveztem nem válaltam volna be, anyukám is rákban halt meg,de ha nem lett volna már 2 gyerekem beválaltam volna a lombikot

2022. nov. 26. 09:31
 13/20 anonim ***** válasza:
70%
Igen, okozhat. Egyik ismerősömnek mellràkja ès colitise lett a hormonkezeléstől.
2022. nov. 26. 11:49
 14/20 anonim ***** válasza:
52%

Én pl.lombikos vagyok de sosem hallottam ilyet hogy rákot okozhat.

Nyilván nem annyira "normális" mikor stimuláció alatt szurkáljuk magunkat de ennyi erővel amit eszünk/iszunk se minden egészséges.

Párommal sokáig próbálkoztunk orvostól-orvosig jártunk az évek alatt hátha találnak valakinél valamit ami miatt nem sikerül,de rendben volt minden mindkettőnknél.Mikor már 2 inszemináció se sikerült úgy voltunk hogy ha nem akar jönni nem lesz,jól megvagyunk mi ketten is.Mert lombikról hallani sem akartam, párom pedig elfogadta,akkor még nemtudtam mi vár rám csak hormon kezelésről hallottam azt hittem gyógyszereket kell szedni és hogy hetekig/hónapokig tart....

Itt inkább lelkileg kell erősnek és kitartónak lenni,arra nagy szükség van és ha évek után sikerül nem azon kattogsz hogy vajon okozhat-e később valamit... ahogy sokan írták előttem elüthet az autó, baleseted lehet, bármi történhet.

2022. nov. 26. 12:27
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
14 ez fura, ugyanis alá is irattatják, hogy vállalod a felelősséget, ha rákos leszel..
2022. nov. 26. 18:16
 16/20 anonim ***** válasza:
79%

Nyugi, az élelmiszereink is valószínűleg simán okozhatnak rákot.

Pl. génkezelt kukoricát adnak a külföldi malacnak, amit aztán itthon eladnak. Vagy a bio kaják (vicces módon itthon a bio címkét kapó ennivalók simán kaphatnak több vegyszert a megengedett fajtákból, mint a nem bio ennivalók összesen). De amúgy a Mamut mellett vagy a Városligetben, amikor bontották az azbesztes épületet minden védőfelszerelés nélkül szerinted hány ember fertőződött? Sőt, mennyi ember fertőződik meg a vízben lévő hormonok (a fogamzásgátlók és állattartás miatt) meg a veszélyes anyagok miatt, amik a rossz kezelés miatt bekerülnek az ivóvizeinkbe.

Engedd el, ha el kell kapnod valamit, akkor a mellrák még a jobb rákok egyike. Lassan meg csak visszaáll a Pfizer rá, hogy kifejlessze a rák elleni oltásokat, lehet, hogy 20-25 éven belül már nem is lesz kemo.

2022. nov. 26. 20:08
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2 lombikos ismerősöm is mellrákos lett. Nem közvetlen utána, hanem ilyen 15-20 évekkel utána. És igen, az az orvosi álláspont is, hogy okozHAT rákot. Nyilván ebben benne van, hogy a legtöbbeknél nem, csak ez azokat nem vígasztalja akiknél pont igen. De amúgy annyi minden okozHAT rákot, amit minden nap használunk. Nem lehet szerintem úgy élni, ha mindentől rettegünk. Persze, direkt egészségtelenül élni sem kell, de a lombik pont nem ez a kategória.

Én bevállaltam volna szerintem. Bár nekem a férjem elzárkózik az örökbefogadás elől, szóval az nem játszana. Azt nem tudom hogy ha ő benne lett volna, akkor azt vagy a lombikot válsztottam volna. De az biztos, hogy inkább a lombik, mint hogy ne legyen gyerekem. Ha évente vagy akár félévente jár az ember szűrésre és így korán elcsípik, akkor a mellráknak elég jók a gyógyulási arányai.

2022. nov. 27. 00:27
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
A hormonkezelés okozHAT főleg mellrákot. Nem bántani akarlak, szerintem valószínűleg nem egy erdőben élsz, forrásvizet iszol és saját termesztésű élelmiszereket eszel, kerülöd a városi levegőt, stresszmentes vagy... szóval arra akarok kilyukadni, hogy az egész mostani emberi életvitel rákot okozHAT. Értelek, viszont ha ez a véleményed ne akarj örökbefogadott gyermeket sem, mert nekik 99%-ban nem tudni az előéletüket, miket örököltek és a gyermekek 100%-a lelkileg sérült amit neked tudni kell kezelni. Mellesleg próbálj ilyeneken ne kattogni, azok az emberek akik ennyire aggódnak nagyobb valószínűséggel lesznek később betegek :)
2022. nov. 28. 16:47
 19/20 anonim ***** válasza:
81%
Növeli a hormonfüggő daganatok esélyét. Eközben most jöttek ki nem túl kedvező statisztikák arról, hogy milyen arányban is sikeres. Lényegében 40 felett már leginkább arról van szó, hogy növeled a nőgyógyászati daganat rizikóját azért, hogy végül ott állj gyerek nélkül, de legalább elmondhasd, hogy megpróbáltad. Tudom, ez most sokaknak nem tetszik, de hát a statisztika ezt mondja. Mindenkinek egyénileg kell eldönteni, belevág-e, reménykedve, hogy összejön neki, és a rizikó sem válik végül be. Végülis az egyén szintjén nem törvényszerű, hogy nem a jó kimenetel lesz.
2023. febr. 27. 14:56
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

A szomszédomnak petefészekrákja lett pár hónappal a 4. lombik után. Meg is mondták neki az orvosok, hogy attól lett (40 felett volt már)

De azért nem ez a jellemző, hogy rákos lesz vki. Egy barátnőmnek pl. a 13. sikerült, 39 éves volt, semmi baja. Egy volt kolleganőm a 11. után feladta, de neki sincs semmi baja.

Engem speciel a szomszédom esete megijesztett, nem is mentem több lombikra.

2023. márc. 28. 00:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!