Lombikos társaim! Az első lombik előtt állok és nagyon félek, főleg a csalódástól, hogy nem fog sikerülni. Kinek, hogy alakult a lombik, milyen volt, meddig dolgoztatok, miért nem jött össze?
Szia!
4 sajatsejtes sikertelen lombik van mogottunk, igazabol csak a 3 utan borultam ki par napra a tobbit egesz jol viseltem. Mindig ugy alltam hozza hogy nem istenek es benne van a pakliban hogy nem sikerulhet. Most donorpetesejtes lombik lesz, es teljesen pozitivan allok hozza.
Elzarodott petevezetek miatt van lombik. A többi elteres kezelve van.
4.5 évig halogattam az inszemek után a lombikot, igazából hallani sem akartam róla.
Tavaly év végén szántuk rá magunkat. Engem is a csalódás tartott vissza.
Az 1. rövid, a 2. hosszú protokollos volt, az utóbbi sikerült, 2 blasztocisztával lett 1 baba. 🙂
Mindkettőnél a leszívás előtti héttől táppénzen voltam, maradtam is, amíg el nem dőlt, sikerült-e. A sikeresnél maradtam táppénzen. Túl voltam stimulálva (amire ráerősített a sikeres terhesség miatt termelődő HCG), ájuldoztam, iszonyat rosszul voltam, de ha remekül lettem volna, sem megyek dolgozni, mert 8 évet vártunk erre a babára, nem akartam semmivel sem ártani.
A konkrét egészségügyi okot nem tudom. A férjemnél minden ok. Nálam van ugyan enyhe IR, de évek óta diétáztam, sportoltam, ciklusom rendben volt. A PCOS kérdőjeles, mert egyértelműen megállapítani nem tudták nálam sosem.
Szerintem lelkileg kellett kicsit rendeződnöm. A lombikok előtt sikerült feltárni a nőiességemmel, anyámmal kapcsolatos problémáimat terápián. Szerintem ez volt a gátja a fogantatásomnak.
"Figyi, ha nem jön össze, örökbe is lehet fogadni, azzal legalább jót is teszel"
Ez a "legalább jót is teszel" felfogás nagyon nem helytálló az örökbefogadásra. Azt az érzetet kelti, mintha az adoptáló tenne szívességet, örökre lekötelezné a gyereket, hogy "kimentette". Miközben a valóság az, hogy csecsemőkre, pici gyerekekre több éves várólista van. Ha te megkapsz valamit (jelen esetben: valakit!), amiért (akiért!) több ezren sorbaállnak, akkor te szívességet tettél? Nem. Te voltál nagyon szerencsés, hogy a tiéd lehetett annyi sok ember közül. Érzed a különbséget?
Hu de jol megfogalmaztad kedves utolso!
Neked meg 4es gonsolom nincs problemad az utodnemzessel, hogy lehetsz ilyen erzeketlen egy ilyen kenyes témában?!
Se nálam se páromnál nem találtak semmit ezért inszeminációval "kezdtük" 4 sikertelen volt ezután mehettünk lombikra.
Az első sajnos missed ab-vel végződött, maradt fagyasztott de abból semmi nem lett,majd a harmadik amit nagyon vártam és nagyon pozitívan álltam hozzá az sikerült,18 hetes vagyok ☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!