Inzulinrezisztenciám van.Lehet inni pepsi zero cólát?Vércukrot megemelheti?Reggelire ettem 2 kisszelet tk.kenyeret szalámival és salátával.Aztán ittam egy pohár zéró kólát.1 óra mulva 8 volt a vércukrom.Lehet a kólától?
A zéró kólától aztán biztos nem, abban nincs cukor, azaz szénhidrát.
A kenyértől volt. Milyen az a tk kenyér? Az összetevőknél búzaliszttel kezdődik a lista vagy teljes kiőrlésűvel? Nagyon sok olyan tk kenyér van, amiben összességében több a fehérliszt, mint a tk, így IR diéta szempontjából nem jó.
Egyébként toastkenyér? Mert az sem mindegy, mekkora szelet. 2 szelet toast oké, hagyományos kenyérből elég csalóka tud lenni a két szeletnyi.
Akkor az jónak tűnik.
A salátát mivel etted? Volt rajta valamilyen öntet?
Ha teljes kiőrlésű liszttel (az nem baj, ha rozs) kezdődik, akkor jó ez is.
Én speciel a lidlben veszek tk toast kenyeret, de vannak, akiknek az nem ízlik. Ha neked ez ízre tetszik, akkor amúgy nincs vele gond a diéta szempontjából. 🙂
Egyéni érzékenység is lehet, nem mindenki bírja a tk kenyeret sem. Mondjuk szerintem ez nem jó kenyér, ha csak 34% a tk liszt benne, minimum 60%-ot szoktak mondani (de nekem a 100% tk kenyér is megdobja, szóval itt bejátszik az egyéni érzékenység).
Viszont a zero colától tuti nem ugrott magasra a vc-d. Esetleg nézd meg még a szalámi összetevőit, én már lepődtem meg, amikor felvágottban cukrot listáztak, szóval lehet ám ez is a ludas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!