Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Inzulinrezisztenciám van.Lehet...

Inzulinrezisztenciám van.Lehet inni pepsi zero cólát?Vércukrot megemelheti?Reggelire ettem 2 kisszelet tk.kenyeret szalámival és salátával.Aztán ittam egy pohár zéró kólát.1 óra mulva 8 volt a vércukrom.Lehet a kólától?

Figyelt kérdés

2022. okt. 15. 11:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Reggel nekem 2 szelet tk kenyertől is határértéken van, ebédre, uzsira ha ugyanazt eszem, akkor kb meg se mozdul. A reggel és este sokaknál kritikus ilyen szenpontból. Én sok zöldséget eszek mellé meg zsírosabb kajakat eszek reggelire pl. Kis szalonna, tepertő stb, pedig előtte mindig zabpelyhet ettem
2022. okt. 15. 13:42
 12/18 A kérdező kommentje:
Abonett kenyér lehet jobb választás lenne akkor reggelire?
2022. okt. 15. 13:52
 13/18 anonim ***** válasza:

Nekem ez vált be.

[link]

2022. okt. 15. 13:55
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet.Ebből hány szeletet ettél?
2022. okt. 15. 14:04
 15/18 anonim ***** válasza:
Csak egyet tudtam enni, ezért raktam hozzá sok szalámit vagy sonkát és túrót utóbbit megborsoztam és piros paprikaztam.
2022. okt. 15. 14:22
 16/18 anonim ***** válasza:

Tényleg egyéni, kinek mi válik be, de pl. az Aldi Purpur kenyere is jó lehet akár. Abból én 2 szeletet ettem reggelire, kb 60-70 grammot, hozzá zöldséget és Felvágottat. Van akinek reggel és este a kritikus vc szint szempontjából, nekem mondjuk pont nem. Ez is egyéni.

Ha a szénhidrát mellé eszel elegendő zsírt és fehérjét egy étkezésen belül, akkor szintén lehet tartani a vc szintet. Nekem terhessegi diabéteszem volt, és Takács Hajni insta oldalát követtem akkoriban, az sokat segített abban, hogy megértsem a vércukor szintet befolyásoló tényezőket.

2022. okt. 15. 14:29
 17/18 anonim ***** válasza:

Amit linkelt a #13 nem jó, mert ez nem teljes kiőrlésű. De ugyanennek a márkának van tk kenyere is:

[link]

Az abonett nem jó az IR diétába egyáltalán, mert puffasztott gabonából áll, így főleg reggelire egyáltalán nem ajánlott, extra gyors felszívódású szénhidrát.

Nekem ami kifejezetten bevált, az a Wasa Fibre: [link]

Szerintem lépj be a "terhességi cukorbetegség" nevű fb-csopiba, ott rengeteg konkrét termék is fel van sorolva, amit érdemes kipróbálni, receptek főzéshez meg alap infók, hogy miket érdemes követni és tartani. Még úgy is, hogy nem vagy terhes, szerintem hasznos lehet, az alap IR diétának megfelelő étrendben segíthet.

2022. okt. 15. 14:33
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2022. okt. 15. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!