Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Akiknek már több éve nem...

Akiknek már több éve nem sikerül a baba, hogy viselik lelkileg?

Figyelt kérdés
Több vetélés után, ha a lombik sem sikerül. Hogy vagytok lelkileg? Mi egy éve próbálkozunk, most vetéltem el, és nagyon rosszul vagyok, félek attól, hogy sosem lehet gyermekem :(
2020. nov. 23. 08:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
12%
Nekem elsőre sikerült, és van egy ilyen ismerősöm, ő folyton koslat utánam titokban, kibeszél, de élőben elkerül.
2020. nov. 23. 08:54
 2/16 anonim ***** válasza:
92%
Mi is tobb mint egy eve probalkozunk, sajnos kiderult nincs peteeresem, eleg nehez lelkileg. De remelem, hogy a kiirt kezeles segiteni fog.
2020. nov. 23. 09:33
 3/16 anonim ***** válasza:
90%

Gratulalok neked elso nem mindenki ilyen szerencses sajnos.

Mindenki rosszul viseli hidd el,lekileg osszetor mindenki

2020. nov. 23. 09:33
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Az első 2 év a legrosszabb. Utána mi kicsit feladtuk lélekben. Élveztük egymást, utazgattunk, rengeteget jártunk színházba, stb. Valamikor a 4. év környékén visszatért a remény, ott megint nehezebb volt, de nem volt már az, ami az első évben, hogy kiborultam volna minden hónapban, mikor megjött. Végül 6 év után fogant meg az első gyerkőc, annyira hihetetlen volt, majdnem kidobtam a tesztet rutinból, amikor észrevettem a 2. csíkot. 🤣
2020. nov. 23. 09:44
 5/16 anonim ***** válasza:
6%
3, és akkor az a megoldás, ha gyűlöli azt, akinek sikerült? Miért kell bántani?
2020. nov. 23. 09:46
 6/16 anonim ***** válasza:
98%
5. Akkor írj ki erről egy saját kérdést.
2020. nov. 23. 09:54
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Félig jelen mert úgy néz ki most sikerült. De nem szeretném elkiabálni 5hetes vagyok. 2év után jön a tesó (3 és fél éves a fiam). Persze a 2 év alatt elment 3 az 5-7hét környékén.

Nagyon nehéz volt. Az első előtt is mentek el babák. De nem adtuk fel. Sok sikert mindenkinek.

2020. nov. 23. 09:54
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Változó nálam. Vannak néha mélypontok. Már lassan 5 éve küzdünk. Volt gyógyszeres kezelés (nincs peteérésem), volt műtét, volt 5 inszemináció, 3 lombik, ebből 2 vetélés. Amikor idén tavasszal sikerült a lombik végre ennyi idő után, és végül leállt a szíve az borzasztó volt. Műtét lett a vége. Egy baráti párnak is akkor sikerült a baba, meg unokatesóméknál is. Rossz volt, hogy nekünk elment, és nekik ugyanolyan idős lesz mint nekünk lett volna. Sajnálom első válaszoló, hogy ilyen az ismerősöd. Én emiatt nem fordultam el tőlük. Azt nem mondom, hogy nem kellett egy kis idő. Kb 2 hétig akkor nem tudtam találkozni az barátokkal, de végülis senkivel, mert itthon jobb volt ezt feldolgozni. Második vetélés ősszel volt. Ez lehet jobban a földhöz vágott. Másodjára elvetélni, újabb vizsgálatok. És igen nekem is sokszor eszembe jut, hogy mi van ha nem sikerül. De szerintem aki évekig próbálkozik annak megfordul a fejében. Ráadásul az utóbbi időben egyre jobban zavar, hogy a kis szobában ami gyerek szoba lenne, van 2 szekrény ami tele van gyerekcucokkal. Sógornőmék adták kb 2 éve, hogy nekik már nem kell, és nekünk hátha jó lesz a fiú cuccok. Most egyre jobban ott van a fejemben, hogy kell a francnak. Ha nem sikerülne akkor nehéz szívvel még azokat is szortírozzam valahova. Más csak akkor vesz bármit ha már lassan megszületik a gyerek. Engem mostanában még ez is stresszel.
2020. nov. 23. 10:15
 9/16 anonim ***** válasza:
56%

Tudom, hogy könnyű mondani, de sokat segít az elengedés, elfogadás (persze ha nincs komoly eü ok a háttérben).

Utolsó példájáról jutott eszembe.

Nekünk a harmadik nem jött évekig, de mivel volt kettő egészséges szép gyerek, nem éltük meg tragédiaként, persze ott volt, hogy azért olyan jó lenne, néha kiborultam, vártam minden hónapban hátha most...

4 év után aztán átfordult valami.

Egyre nagyobbak, önállóbbak voltak a gyerekek és megfogalmazódott bennem, hogy ennyi volt. Akar a fene újra terhes lenni, amúgy is"öreg"vagyok már ehhez(35), ha eddig nem jött, már nem is fog stb.

Elajándékoztam az 5 zsák ruhát, pelenkázót, babakocsit, kiságyat, babajátékokat, mindent.

2 hónap múlva terhes lettem 🤭

2020. nov. 23. 10:52
 10/16 anonim ***** válasza:
90%

8-as vagyok: igen én is többször hallottam ezt a "csodás" mondatot, hogy "engedd le", "ne stresszelj rá". Nálunk ez nem működik, amit írsz az egészségügyi probléma miatt. Többféle gyógyszert is kapok ha megy a stimuláció. Nehéz volt elengedni, hogy természetes úton nem sikerül a baba. De ezzel már tisztában vagyok, legalább ilyenkor nem stresszelek, hogy vajon sikerül e. Mert tudom, hogy nem fog.

Egy hete anya szájából hangzott el az a mondat, hogy el kéne engednem valahogy ezeket a vetéléseket. Szeptemberben volt a 2.-nak a műtéte. Tehát még azért nem olyan régi eset. Hát nem mondtam akkor neki, de eléggé kiakadtam. Csak annyit mondtam, hogy "te nem tudod milyen érzés". Neki kb azonnal összejött a 3 gyerek. Aki elvetél valaha, az szerintem úgyis aggódni fog a terhességénél. Meg szerintem egy lombikosnak ne mondjunk ilyet, mert ott már sok idő is eltelt, és lehet sok probléma van.

Gratulálok 9-es, hogy sikerült végül.

2020. nov. 23. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!