Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan lehet lelkileg "könnyen...

Babáraváró kérdése:

Hogyan lehet lelkileg "könnyen" feldolgozni ha nem sikerül áldott állapotba kerülnöm?

Figyelt kérdés
2 éve volt egy természetes úton létrejövő terhességem. Az sajnos spontán vetéléssel végződött 9 hetesen. Azóta folyamatosan próbálkozunk hónapról hónapra eredmény nélkül. A férjemmel kezdtük a kivizsgálásokat, vele minden rendben van. Én is elmentem a meddőségi szakrendelésre, ahol az első hónapban megállapították, hogy nincs tüszőrepedésem. Kaptam is Clostilbegytet, félidőben Ovitrellt majd 2 hétig Utrogestant. Persze eredmény megint semmi. Egyre nehezebben tudom egyedül feldolgozni a sikertelenséget. Ezért van szükségem pozitív példákra, vagy a ti történetetekre hogy hogyan próbáljátok átvészelni azt a napot amikor megint megjön.
2012. aug. 24. 14:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ne add fel, hiszen egyetlen ami éltet az a remény!!!

Mi 6 évet vártunk egy egészséges kisbabára.

Volt egy 21-ik héten megszületett beteg fiam, akit elveszítettünk, után 3 vetélésem. Teljesen kétségbe voltam esve. Egyszer csak közölték, hogy PcO-m is van, és ne is védekezzünk, mert nem eshetem teherbe. Két hétig teljesen magam alatt voltam, ittam, cigiztem, gyógyszert szedtem......és egyszercsak....egy pozitív teszt! És sikerült. Most 3 éves. Vannak csodák látod, és veletek is megtörténik, csak tudom hogy az idő most az egyetlen ellenséged! Nem mondhatom hogy ne akard, mert ez hülyeség, ilyen nincs. Nem mondhatom hogy ne gondolj rá...ilyen sincs. Talán annyit, hogy próbálj meg valami elfoglaltságot kitalálni, vagy valami olyat ami leköt.

Pajzsmirigyeddel minden rendben van? PCO?

Az én példám: nem volt pé, azt mondta a doki üres a petefészkem, nincs benne semmi . Ekkor kaptam Clostit. 3x3hónapig szedtem, de nem sikerült, csak két vetélés. Két év után egy teljesen véletlen vérvételből derült ki hogy túl magas a TSH szintem (pajzsmirigy), kaptam rá gyógyszert. Közben az is kiderült, hogy az üres "sivatag" petefészkeim már teli cisztás petefészkek. Miért is? Mert a pajzsmirigy nem volt kezelve,nem is volt rá kíváncsi senki, a closti érlelte a petesejteket, de a pm miatt nehezen jön a babó, vagy elmegy, így a clostikúrából pco lett, amire a mai napig gyógyszert szedek.

A kistesót most tervez(tük), a fiam születése úta még két vetélésem volt. Nehezen jött, de el is ment :( MÁr túltettem magam valahogy rajta úgy érzem, persze reménykedem, háhta......

Amit mondhatok neked, hogy ne add fel, és jó orvost válassz!!!!! Én éveket pocsékoltam el, mert ha azonnal az endokrinológushoz megyek észreveszi a bajt.

Minden jót neked, és csak kitartást tudok neked kívánni!!

2012. aug. 24. 14:19
 2/15 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz átvészelni! Én 5 éve próbálok teherbe esni,de sajnos sikertelenül. Ilyenkor Mensi elött párnappal igyekszem túl vállalni magam feladatokból, hogy ne legyen időm agyalni.
2012. aug. 24. 14:25
 3/15 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a gyors válaszokat. Igen, most elterveztem hogy minden héten eljárok majd úszni, mert ezt az utóbbi 2 évemet teljesen a babára koncentráltan éltem. Érzem hogy változtatnom kell. De tudom, hogy ilyenkor mikor megjön mindig könnyebben kezelem a dolgot, mint mikor félidőben vagyok. A ciklusom második felében szinte minden gondolatom a leendő babám körül forog. Ezen szeretnék változtatni. Már gondoltam arra is, hogy pszichológushoz elmegyek, mert a barátnőim akik persze már mind babáznak és nem élik át ezeket a dolgokat nem tudnak úgy segíteni. Iszonyú sok idő az a 6 év...nagyon erős vagy! Hátha a példádból én is egy kis erőt merítek!

De nyugtass meg azért mert egyszerűen szeretném ezt a gyereket, és gondolok rá, nem gátolhatja a megtermékenyülést. Olyan sokan mondják, hogy ha valaki görcsösen szeretné akkor biztos hogy nem fog sikerülni. Lehet erről van szó?

2012. aug. 24. 14:45
 4/15 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy a TSH szintem volt magas. Az mit jelent pontosan?
2012. aug. 24. 14:54
 5/15 anonim ***** válasza:

Én is görcsösen akartam, de hiába görcsöltem kutya rossz TSH-val görcsölés ide-oda akkor sem sikerült volna ha fejre állok.

A magas TSH??? Mennyi az az annyi???? Kezelték? Kaptál rá valamit???

Nekem 3,8 volt. 1,6-al sikerült a kisfiam.

2012. aug. 24. 14:59
 6/15 anonim ***** válasza:

EGyébként hozzátenném, több helyen olvastam már, hogy a meddőségi szakrendeléseken rendre elfelejtkeznek a TSH-ról, pedig az lenne az alap minden bromo meg closty szedés előtt, az átfúvatásról nem is beszélve.

Volt egy ismerősöm, neki sem foglalkoztak a TSH-val, és csináltak neki petevezeték átjárhatóságit. Majd betojt úgy fájt neki. És ez az egész elkerülhető lett volna, mert csupán neki is a magas tsh-t kellett volna rendbetenni, ment egy felesleges átfúvásra....gondohatod. Azóta egyébként már ő is anyuka. :)

2012. aug. 24. 15:01
 7/15 A kérdező kommentje:
Nekem is volt petevezeték átjárhatósági vizsgálatom. És a TSH-mat sem a meddőségin nézték. Nekem 5,995 mlU/L volt a 22. ciklusnapomon. Ezzel milyen orvoshoz kell fordulni?
2012. aug. 24. 15:07
 8/15 anonim ***** válasza:

BAssszusssssssssssssssssssssss

ENDOKRINOLÓGUS!!! Budapesti vagy?

Azt tudod ugye, hogyha rendbeteszik a TSH-d, és babás leszel azonnal kell menni vérvételre megint, és emelik a gyógyszeradagot, mert vetélést is okozhat, és bajt a babánál. Nem tartom kizártnak hogy a vetélésed ez miatt vol. :(

Le kell vinni a TSH-d 2 alá, de inkább az 1-hez közel!!!

2012. aug. 24. 15:10
 9/15 anonim ***** válasza:
A tsh-t tök mindegy mikor nézik, az nem ciklusfüggő mint a többi hormon
2012. aug. 24. 15:10
 10/15 A kérdező kommentje:
Annyira örülök hogy felmertem tenni itt egy kérdést. Nagyon sokat segítettél. Ezzel a TSH-al nem is foglalkoztak a meddőségin. De akkor párhuzamosan elindulok a másik irányba is. Hátha tényleg csak ez a baj. Debreceni vagyok. Meg is nézem mikor van rendelés az endokrinológián. :-) Máris szebbé tetted a napomat! Köszönöm.
2012. aug. 24. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!