Hogyan tudtátok lelkileg feldolgozni azt, hogy meddők vagytok és hogy csak orvosi segítséggel van esélyetek babára?
Elég korán 21 évesen szembesültem a ténnyel PCOS. Nem tudom könnyebb volt így "feldolgozni" hogy ilyen korán kiderült.
De én sem fogadom el hogy meddő vagyok és tudom hogy lesz kisbabám.
Utolsó szedsz vmilyen gyógyszert ? én 1.5 éve szedek metformint.
És kedves kérdező Neked mi az (átmeneti) meddőség oka ?
1 év babaprojekt után derült ki hogy természetes úton igen kevés az esély hogy a férjemmel babánk legyen. Nála volt a probléma, de ez sosem egy embert, hanem egy párt érint, bárkinél is legyen a gond.
Még 1 év telt el mire beláttuk, hogy nincs más hátra, irány a meddőségi.
Én személy szerint akkor már örültem hogy a lombik program segíthet, meret 40 évvel ezelőtt még sajnálkozva széttárták volna a karjukat az orvosok is.
Most 4 hónapos a lombikkal fogant kislányunk, és minden harcot és könnyet megért hogy most a kezemben tarthatom.
A lényeg hogy ne add fel, ma már nagyon nagyon kevés az az eset amin nem lehet segíteni!
Először is gratulálok az utolsónak!
Nálunk nemrég derült ki, hogy lombikkal lehet csak babánk. Tök mindegy kinek a hibájából, ahogy előttem is írta valaki ez egy pár problémája. Nem mondom, először földhöz vágott a hír. Nagyon. Aztán arra gondoltam, hogy sokkal nagyobb így az esélyünk, mint természetes módon vagy akár inszemmel. Mi már nem akartunk vitaminokkal kísérletezni, mert 35 évesek vagyunk, és a doki sem ajánlotta, azt mondta, annyira nem tudjuk feljavítani, hogy elég legyen egy inszemre. Mi meg nem akartunk több időt veszíteni, mert már így is 3 év telt el azzal, hogy mindenféle vizsgálatokra jártunk. Azóta belevágtunk a lombikba és pénteken ültetik vissza a babáinkat. Ne kenődj el, hidd el, az a jobb, ha kiderül valami probléma, mert azt tudják kezelni! Ha lelki eredetű a meddőség, arra sajnos nincs gyógyszer.
Sziasztok.
Azóta kiderült, hogy a petevezetőim nem átjárhatók, így lombik lett a vége. Már 20 hetes vagyok és kisfiút várok.
Szóval nem kell feladni, sok sikert mindenkinek.
De jó hír ez, gratulálok!!!
2010-06-24 08:39 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!