Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kb.1 éve próbálkozunk, eddig...

Kb.1 éve próbálkozunk, eddig sikertelenül. Ha elmegyek dokihoz, milyen vizsgálatokra számítsak először? Tudom, hogy mindenkinél különböző - de aki orvosi segítséggel esett teherbe - az kb. mennyi idő volt?

Figyelt kérdés
2009. márc. 25. 16:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Én májusban mentem először a sikertelenség miatt, szeptemberben lettem terhes.

Nekem hormonális gondom volt, azt könnyen lehetett kezelni gyógyszerrel.

Nálunk így kezdődött: spermavizsgálat és hormonnprofil.

ha itt minden oké, szerintem akkor jön az összeférhetetlenségi vizsg, a petevezető-átjárhatósági, meg a méhnyaknyák vizsgálata, h spermaölő-e...

2009. márc. 25. 16:27
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi.

Spermavizsgálatra már bejelentkeztünk - vagyis a férjem. A jövő héten megy. Nálunk ő a bátrabb. Ha annak meg lesz az eredménye én is megyek dokihoz. Csak próbálok felkészülni mi lesz... írtó félős/ pánikolós vagyok.

2009. márc. 25. 16:34
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk ugyanez volt, először nekem citológia, hormonlabor, peteérés figyelés...stb...Férjemnél már több spermavizsgálat. Én majd most megyek laparoszkópiás (átjárhatósági) műtétre. De mi már nem bízunk a spontánban egyébként... :(

Puszi!

"Egy 2,5 éve próbálkozó pár"

2009. márc. 25. 16:50
 4/8 A kérdező kommentje:

Szia!

Az az igazság, hogy a spontán babásodásban én is egyre kevésbé bízom. Nem is attól félek, hogy dokihoz kell mennem, hanem hogy évekig fog tartani és nem sikerül akkor sem. Kos vagyok, és nagyon-nagyon türelmetlen mindenben. Úgyhogy ez a fő gond nálam, így folyton stresszelek, ami még a kezelés hatékonyságát is ronthatja majd. :-(

2009. márc. 25. 16:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy nem a konkrétan a kérdésedre válaszolok, de egy ismerősünktől hallottuk, hogy Hévízen olyan a gyógyvíz összetétele, hogy sokaknak segít a baba magfoganásában. Csak ötlet, érdeklődd meg.
2009. márc. 25. 16:54
 6/8 A kérdező kommentje:

2. válaszadó!!

Ti mikor kezdtétek az orvosi vizsgáltatokat? Már elég sok mindenen túl vagytok úgy látom. A hormonjaid, pé-d rendben? Az átjárhatósággal lehet gond a doki szerint?

2009. márc. 25. 16:55
 7/8 A kérdező kommentje:

3. válaszolónak.... Minden ötletet szívesen veszek. A homeos, nem orvosi módszerek is megérnek egy próbálkozást.

Köszi, utánna nézek.

2009. márc. 25. 16:57
 8/8 anonim ***** válasza:

2.-ik válaszoló vagyok:)

8 hónap után kezdtük a vizsgálatokat, és azóta tart..

Nálam minden rendben a hormonokkal, határértékeken belül vagyok minden vizsgálaton (hormonszintek, pajzsmirigy...stb...)A férjemmel voltak gondok, kevesebb spermiumszám, nem jó mozgékonyság+baktérium a spermában.

Sok utánajárás, és vizsgálat után az utolsó eredménye, ami január végén készült el, hál isten már jó lett.

Múlt hónapban nekem kicsit "megturbózták a pé.-met, hogy nagyobb esély legyen (clostilt szedtem+tüszőrepesztő szurit kaptam, és közben minden másnap hüvelyi UH-val nézték a pé.-t) Nem is egy volt, ami megérett, és meg is repedt (24, ill 27mm-est látott a doki a jobb o.-i petefészekben), de sajna nem jött össze ez sem. Azt mondta, addig nem töm tele hormonokkal, lehet, fölöslegesen, míg túl nem leszek az átjárhatóságin, mert ha elzáródás van, akkor fölösleges az egész, és egyből indokolt a lombik. Ha nincs elzáródás, akkor még pár hónap gyogyis kezelés, és ha nem jön össze, akkor is indokolt a lombik, mert azt mondta Ő nem tud csodát tenni....

Ami a türelmetlenséget illeti, ismerős a helyzet (én oroszlán vagyok, és ugyanúgy tüzes jegy, türelmetlen, és ha valamit elhatározok, az nagyon gyorsan kell, sikerüljön....)de hát ezt ugye nem tudom sürgetni, és ahogy telik az idő, és adom fel hónapról-hónapra, így már nem vagyok olyan türelmetlen. Inkább úgy mondanám, már annak örülök, hogy mindig egy fokkal, egy halovány reménysugárral előrébb jutunk a kis élet felé....

Többet sajnos nem tudunk tenni ennek érdekében....bárcsak tudnánk.

Ma már csak a remény maradt nekünk, hogy egyszer talán lehetünk szülők mi is....

Bocsi, hogy hosszú voltam:) puszika!

2009. márc. 25. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!