Akik adtok le tejet az anyatejgyűjtő központban, hogy működik a rendszer? Milyen orvosi vizsgálatokra kell előtte elmenni? Mennyi tejet tudtok leadni egy nap?
Szia!
A Heim Pál anyatejgyűjtő honlapján nagyon jól össze van szedve, hogy milyen vizsgálatokat kell elvégezni, mi az, amit már terhesség alatt elvégeztek, stb.:
Kétnaponta jöttek a tejért, 0,5 - 1 liter közötti mennyiséget vittek el. Kb. 4 hetes korától 4 hónapos koráig adtam le.
Betti válasza:
Igen,most is kellenek a fent említett vizsgálatok.Háziorvostól kell beutaló,rá kell íratni,hogy anyatejleadáshoz lesz és így ingyenesen elvégzik(régebben több,mint húszezret kellett fizetni értük).
Én a babám 1 hónapos korában kezdtem,most 7,5 hónapos és még mindig adok le.Napi 2 liter tejem van,jut bőven az anyatejgyűjtőbe(1200 ml volt a legtöbb).
Üdv
Betti válasza:
Nekem terhesség előtt is 85 B-s volt a méretem,úgyhogy különösebben nem nyúlt meg (még legalábbis).Azért arra odafigyeltem mindig,hogy ne telítődjön túl,ne feszüljön,mert gondolom attól hosszútávon kinyúlna a bőr.Én eleinte kb. 3 óránként szoptattam és 3 óránként fejtem is,tehát másfél óránként ürítettem a mellemet.Gondolom ezért is szaporodott meg ennyire.Most már valamivel ritkábban fejek,nem 6x,csak 4x,mert most már jól beállt és így nem csökken a mennyiség.Kezdetben,ha ritkábban fejtem,mindjárt kevesebb lett a tejem.
Sok sikert a leadáshoz!
Mennyi felesleged van?
Hol laksz(ha nem titok)?
Hát én 3óránként szoptatok egy ciciből, szóval 6 óránként ürül ki egy mell, de mondom, bőven hagy benne a fiam, most 1 hónapos, a védőnő azt mondta, egy hós koráig várjunk, hogy beálljon, hogy neki mennyi kell aztán után álljak neki leadni, ha van bőven, és hát van. Szóval kedden jön a védőnő, és akkor meg akarom vele beszélni, hogy milyen leleteim vannak már meg.
Nekem amúgy 85 C volt alapból a méretem, szóval, nem kicsi, de nem akarnék nyárra háromszor ekkorát. :) Most éjszaka is melltartóban alszom, biztos, ami biztos.
Amúgy a 13.kerben lakunk, Jászai Mari tér közelében. Miért? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!