Mi a magyarázata annak, hogy egyre több nő van, aki csak orvosi segitséggel tud teherbe esni?
Szia!
Szerintem ez nagyon sok dologtól függ.
Egyrészről a gyerekvállalás későbbi kitolódásától. A nagyanyáink még 20 évesen szültek, a mostani anyák közelebb állnak a 30-hoz (vagy már meg is haladták). A női szervezet már sokkal öregebb.
Másrészről sokkal stresszesebb az élet és ez kihat a teherbeesésre.
Harmadszor szerintem régen nem csináltak semmit (max. elvált a férfi) ha nem jött a gyerek. Ma pedig ha valaki nem esik egy-két éven belül teherbe, egyből elkezdik az orvosi kezelést (ami jogos, mert ketyeg a biológiai óra).
És akkor még nem beszéltünk az életünk során beszedett gyógyszer-tengerről, ami szintén befolyásolhatja a teherbeesést.
Hát erre kellő magyarázat nincsen!!!!!!Főleg olyanmagyarázat aki mindenkinek megfelelne!
ez van!régebben nemvolt internet sem és nemis tudták az embeek hogy a világban mennyi medő nö van!!!!!!!
Nem is tudták volna kezelni őket de akkoriban még orvoshoz sem mentek el!Elfogadták és kész!vagyis legtöbben!szerintem!De ha aztnézzük akkor jobb volt a világ!!!!!!nemvolt ilyen szanyazatt a levegő,meg normális ételeket is ettek nem mü szar kajákat!!!!
Én mindig azthittem nekem elsőre összefog jönni és lám lám!!!!!2 éve probálkozunk 9 honapja orvosolnak!
Ennek több oka is lehet.Vagy a nőben-vagy a férfiban.
Unokatesóm 2 éve probálkozik,és most mennek p.vezető átfujásra.
Pedig állitólag nála minden okés.
A férjének nem elég mozgékonyak a spermái.
Sok oka lehet sajnos:-(
Én prolaktinszint magassága miatt nem tudok teherbe esni, de kezeljük. Ha arra gondolsz, hogy mi okozza azt, hogy a nők nagyobb százalékban meddők, vagy kezelést szükségeltetők a teherbeebéshez, én azt mondanám, a stressz, a felgyorsult életmód, a nem megfelelő tápértékű és adalékanyagokkal dúsított táplálék fogyasztása illetve a környezetszennyezés a felelős.
Ugyan nem női meddőségre vonatkozik, de: nem tudom, hallottatok-e arról a tanulmányról, miszerint egyre nő a férfi sterilitás megjelenése és azt az okozza, hogy a vizelettel a női szervezetből származó fogamzásgátló által tartalmazott női hormonok jutnak a vízbe, ez nem küszöbölhető ki, így a férfiak elég nagy hányadánál okoz problémát. Elég rosszak a kilátások a jövőre nézve, sajnos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!