Tényleg ennyire gáz, ha 19 évesen szülök? Többi lent
Sziasztok. Véleményekre vagyok kíváncsi. Az orvosok szerint nem lehet babám. Mégis összejött. 6 hetes vagyok.
Na most az anyagiakról: adott egy hitelmentes ház, ahol egyéb okokból csak a rezsi 50 százalékát kell fizetnünk havonta (privibe leírom miért, ha kíváncsi valaki)
Tehát ha lenne a rezsi 40 ezer akkor csak 20at kell fizetni. Ebből kifolyólag lakhatás nem lenne probléma.
Havi nettó bevételünk 250 körül van. Ebbe nincs benne az én diákmunkák stb. Csak a párom jövedelme.
Gyedet én nem tudnék igényelni bejelentett munka hiányában, de azt a párom igényelné és maszekolna mellette tehát meglenne akkor is a 250-300
Tényleg "hülye" vagyok, hogy bevállalom? Mindenki azt mondja vetessem el, mert nyomorogni fogunk
Mi a véleményetek?
A házat most újítjuk, nyár végén költözünk be.
5 éve vagyok együtt a párommal, 10 éve van bejelentett munkahelye, szóval biztos állása van.
61. Szuper tanár lehetsz, ha a gyakorira jársz bajba jutott 19 éveseket alázni.
Az érettségin megbukás jó iskola jó diákja esetén nagyon nem valószínű egyèbként. A Kérdezőnek reális önértékelése is lehet, tudja, mire képes, a komolytalan fruskaság helyett. Vagy ez Nektek nem tetszik, az a jó, ha a diák hason kúszva összefossa magát?
Amúgy én nem értem ezt a kárálást, ami itt megy. Mindene megvan ennek a lánynak, ami muszáj egy gyerekhez. Évek óta dolgozik, a Ti gyerekeitek is, vagy ők zsebpénzből járnak moziba?
Mi az, hogy a párja tol alá mindent? Egy férfi nem oszthatja meg az értékeit egy nővel, aki a közös gyereküket neveli? Ha elhagyja, majd beadja a bölcsibe a babát és elmegy dolgozni.
Ennèl ezerszer rosszabb helyzetbe vállalnak emberek gyereket, ráadásul a Kérdező várandós és kötődik a magzathoz. Lehet hogy soha többet nem lehet terhes, írta, hogy van vmi betegsége.
Ennyire könnyen osztogattok halàlt a magzatra, válságot a párkapcsolatra, bűntudatot a Kérdezőre?
Állítólagos felnőttek és pedagógusok...
Nem szentté avatott, csak jobban átlátja a helyzetet, mint ti, nagyokosok. Ócsároltok folyamatosan, egy jó szó sem hagyta el a szátokat, pedig én nem szidtalak titeket szerintem
Mint említettem, attól, hogy te nem hiszed el még nem kamu. Pont neked, felnőtt embernek, tudnod kéne,hogy az élet hoz váratlan dolgokat.
Egyébként pestre járok/jártam egy egy elég erős gimibe, ahol hozam a 4-es átlagot, de pampogtatok a tanulmányi eredményeimről is úgy, hogy semmit nem tudtok róla..
De ne segítsetek, nehogy véletlen normálisan válaszoljatok,mert bajotok esik
Most nem azert de en is 19 evesen erettsegiztem. Par honap hija volt. Es igen, evvesztes voltam. Es nem, nem lehet erettsegin megbukni, csak aki teljesen noveny vagy direkt meg sem probalja. Aki 4 evet vegig ult es dolgozott az egy kettest almabol felkeltve is osszekapar.
Kerdezo. En nem latom okat, hogy miert NE tartrsd meg. Nem idealis a helyzet, de van parod, akarjatok a babat mind a ketten, van hol laknotok es egyelore ugy tunik az anyagiakat is megoldjatok. A parod a munka mellett a gyed extrat megkapja (az a munkaberen felul 100-150 ezer ft, ha rendesen van bejelentve) plusz ha meg maszekol is boven tobb penzetek lesz, mint most. Nem latom okat egy lehetseges elet kioltasanak ebben az esetben.
Amit azonban a jovore nezve meg kell fontolnod:
- soha ne magyarazkodj, senkinek nincs koze az eletedhez, mit mibol ujitasz fel, hol laksz stb. A legtobb ember nem segito szandeku.
- szukseged lesz egy szakmara, tanulj tovabb, sajnos a parod meg csak nem is a ferjed, es ha haz sem a tied vagy a te csaladode, akkor nagyon kiszolgaltatott leszel, foleg mert irod anyukadekkal nem jo a viszony
- mindig legyen B terved. Ha nem jon ossze a kapcsolat hova koltozol, mit fogsz dolgozni es hova tudod beadni a gyereket ( ha ezekre a kerdesekre nem tudod a valaszt, akkor siman lehet, hogy az apjanal helyezik el adott esetben).
- szamits a legjobbra, de legyen terved a legrosszabbra is!
Egyrészt erettsegin tényleg rohadt nehéz megbukni és ha valaki az évek alatt 4-es volt, akkor kb IQ-bol megcsinálja minimum kettesre, de akkor valami nagyon rossz tételt kell húznia 😃
Másrészt én is 19 évesen erettsegizem és az osztályból több ember is, mert június előtt van a szulinapunk és valaki évvesztes alapból, valaki meg 1 évvel többet volt ovis, aztaaaa, ilyen is létezik 🤦🏻♀️
Sőt, van olyan oszt.tarsam, aki 20 évesen fog most erettsegizni, mert novemberi és 4 évig volt ovis...
Ja és ha normális, jól fizető diakmunkat talal valaki, simán lehet vele egy csomót keresni...
Ha csak egy 600 Ft-os nettó oraberrel számolunk (ami azért elég kevés diakmunkaval is), akkor simán lehet keresni több, mint 2 milliót ha valaki akarja... (oké, ebből adott anyukajanak is, de attól még simán lehet, hogy több, mint 1 millió Ft-ja maradt és az is simán lehet, hogy magasabb órabére volt)
(600*20nap*4ora [9 hónapig suliidoben]=432.000 Ft és 600*20nap*8ora [3 hónapig nyaron]= 288.000 Ft
432.000+288.000=720.000 720.000*3ev=2.160.000 Ft)
Szóval mielőtt okoskodik mindenki, azelőtt jó lenne, ha kicsit belegondolna a dolgokba...
És egyébként nem tudom melyik szavával üti a másikat a kérdező, mert nekem ez valahogy nem tűnt fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!