Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek nem késő ha még...

Szerintetek nem késő ha még 28 évesen sem szülök? Az a helyzet, hogy én már nagyon szeretnék, csak a párom még évekig húzná a dolgot. Nem nagyon értem miért?

Figyelt kérdés
Igaz van már 2 gyereke régebbi kapcsolatból, de már ők elég nagyok 10 és 15 évesek. Mindketten dolgozunk, igaz ő gyerektartást is fizet, de van ház, kocsi minden. Én nem akarok 30on túl szülni, most érzem idejét de ő nem érti meg azt mondja várjak, meg már eleve tök idegbajos ha felhozom a témát. Szerintetek mi lehet az oka? Lehet hogy igyzából neki már nem is kell gyerek? De ha ez így van én mondtam neki hogy akkor jobb lenne ha különmennénk, mert ha nem ugyanazok a vágyaink az régen rossz. Vagy adjak neki még időt? Meddig? A volt feleségével sosem volt vitája ebből nekik spontán jöttek a gyerekek, nem tudom tőlem miért nem akar még. De ha rákérdezek csak felhúzza magát és azt mondja "majd ha eljön az ideje".
2010. máj. 5. 08:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

én 31 évesen szültem és semmi hátrányát nem éreztem a kornak. Szerintem 33 éves korodig bőven belefér.

A legjobb dolog ha nem piszkálod ezzel egy időre jegeld a kérdést elő se hozd! Célozgatni sem érdemes. Ha egy fél év mulva s"spontán" felsóhajtasz hogy: De cuki az xy lánya/fia! sokkal több eredményt érsz el. Higgy Nekem!

2010. máj. 5. 08:13
 2/14 anonim ***** válasza:
88%

'Szerintetek nem késő ha még 28 évesen sem szülök? '

szerintem nem. sok ismerősöm szült 30on túl, sőt több még 40en túl is. egyre többen szülnek inkább később, mint előbb..

2010. máj. 5. 08:13
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

35 éves kor alatt legyen...onnantol "veszélyesebb"

DE

bár nem derül ki a kérdésből hogy miota vagytok együtt,a pasi 35-ön felül van,két gyerekkel,esélyes hogy neki ez igy bőven elég,veled meg elvan...

én akaratosabb vagyok,addig nem hagynám békén mig nem őszinte,és közli,hogy a majd az mit jelent...hagyne 30-on tul hagyjam el zért mert mégse akar gyereket,én meg igen,és akkor másik pasit találva egy babát nem fél éves kapcsolatba akarok szülni,mert "határidő" van...

2010. máj. 5. 08:19
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Későnek nem késő ha vársz még egy kicsit de ha te ugy érzed itt az ideje,akkor adj magadban neki max.egy-két évet és ha nem történik semmi lépj.Nehogy az legyen hogy vársz,vársz aztán egy szép napon a fejedhez kapsz hogy mi a fenére vársz mikor te már réges rég babát szeretnél,csak esetleg már késő.
2010. máj. 5. 08:21
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

En is nagyon be voltam indulva, miutan betoltottem a 27 evet.A ferjem hallani sem akart rola, olyan is volt, hogy napokig vitaztunk ezen a teman, persze annyi volt az eredmeny, hogy jol kiboritott mindkettonket.Folyton csak azt hajtogatta, hogy majd, ha eljon az ideje.Egyet gondoltam es taktikat valtoztattam, nehany honapig meg sem emlitettem a gyerek temat es egyszercsak, lass csodat nem vedekeztunk, az o akarata volt.Elmentunk nogyogyaszhoz elvegeztettem nehany vizsgalatot, hogy minden rendben van-e velem es belefogtunk a projektbe.

4. honapban osszejott es amikor kozoltem vele, hogy kisbabank lesz o volt a legboldogabb apuka a vilagon.Es nagyon sokszor megemliti, hogy mennyire banja, hogy nem akart hamarabb kisbabat, pedig meg csak 8. hetes terhes vagyok.

En neked is azt tanacsolnam, hogy egy picit varjal meg, es egy darabig ne is hozd fel a temat, hatha meggondolja magat.Kitartast neked es drukkolok, hogy sikeruljon.

2010. máj. 5. 08:28
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszolóknak. Na igen én is attól félek hogy addig várok míg ki nem futok az időből és akkor meg már hiába kesergek.Soha nem ad konkrét választ, ha azt mondaná, hogy na jó mondjuk 2012-re jöhet a gyerek akkor az már legalább egy behatárolható időpont, de mindig csak ez a majd, majd ha eljön az ideje. Eleinte ha vásárolni mentünk vhova és láttam cuki babaholmikat mindig tettem 1-2 célzást, hogy na majd nekünk is olyan lesz, de nem igazán értem el vele semmit, és azzal sem ha konkrétan előhozakodtam vele. A gyerekei kedvelnek és felőlük bármikor jöhetne a kistesó. Egyébként ő 36 éves és 3 éve vagyunk együtt. Minden adott, dolgozunk is. A nagyszülők ugyanazon településen élnek mint mi, be tudnának segíteni ha nagyon kellene. Egyszerűen nem lhet vele erről a témáról beszélni mert veszekedés a vége.
2010. máj. 5. 08:34
 7/14 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, lehet én is taktikát váltok mint te, talán sikerrel járok nem tudom....nektek meg sok boldogságot a picihez:)
2010. máj. 5. 08:38
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nálunk is ez a helyzet,azzal a különbséggel hogy páromnak nincsenek gyerekei.Én is 28 éves vagyok,és már nagyon szeretnék babát,a biológia óra ketyegése csak picit idegesít,bár 30 év alatt szeretnék én is babát.De én már azért szeretnék babát,mert úgy érzem eljött az időm,ha meglátok egy babát,könnybe lábad a szemem,és minden vágyam,hogy karomba tarthassam a kisbabánkat.

De párom,még nagyon nem akar,és ő se indokolja meg miért,egyszerűen nem akar és kész,és mi is vitázunk ezen sokszor.Tudom türelmesnek kell lennem,de egyre nehezebb,annyira szeretnék már kismama lenni.

Mikor megkérdezem mikor szeretne,a válasz ugyanaz:most még nem,majd eljön az ideje!Hát ennek tudatában kell türelmesnek lennem,és amikor elvesztem a türelmem,vitázunk egyet,majd minden megy tovább,és ez ismétlődik!:)

Szóval nem is tudom,legyünk türelmesek,és kívánom magunknak,hogy minél előbb akarják a párjaink is!:)

Addig pedig kitartás!

Minden jót!

2010. máj. 5. 10:28
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenképpen beszélj vele. Kérdezd meg akar-e egyáltalán még egy gyereket? Ha azt mondja, hogy később, akkor kérdezd meg, hogy mikor, és indokolja meg miért akkor? Mi fog addigra megváltozni, miért lennének akkor kedvezőbbek a feltételek? Persze mindezt higgadtan, halkan kérdezd, ne követelőzve.

Nem vagy még elkésve, de ha 3 év múlva is ugyanilyen lesz a hozzáállása, akkor sokkal nehezebb lesz már kilépned a kapcsolatból és új párt találnod. Gondolj bele, mondjuk 31 évesen elhagyod. Fél év mire összeszeded magad a szakítás után, ugyanennyi minimum mire találsz valakit, két év mire be mertek közösen vállalni egy babát és már 34-35 éves vagy. Bár megjegyzem még az sem késő.

Azt kell mérlegelned, hogy le tudsz-e mondani a gyerekvállalásról a párod kedvéért, ha úgy alakul a helyzet.

Ja és azt még bele sem kalkuláltam, hogy esetleg nehezen jön össze a baba, bár ez akkor is előfordulhat, ha most nekiálltok a pároddal.

2010. máj. 5. 10:29
 10/14 anonim ***** válasza:
74%

Kedves előző!

A kérdező fent leírta hogy miért nem akar a párja stb. Gondolod annyira örülne neki hogy elkezdené nyaggatni de miért nem?

Ha szakítani akar akkor csakis ezt a példát választja de ha van egy kis esze most hallgat.

2010. máj. 5. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!