Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan mondjam el anyának,...

Hogyan mondjam el anyának, hogy várandós vagyok? 18L

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, nemsokára betöltöm a 19-et és néhány napja csináltam terhességi tesztet, ami pozitív lett. A barátommal már két éve együtt vagyunk és együtt tervezzük élni az életünket már egy ideje, nem csak egy egyéjszakás kalandról van szó. A babát semmi pénzért nem fogom elvetetni, amikor kiderült, hogy várandós vagyok, elmondtam a páromnak és ő nagyon boldog volt. Szeretjük egymást, hosszabbtávú terveink vannak együtt, úgyhogy ha valaki csak arra van kiélezve, hogy ez a tiniszerelem úgysem fog kitartani, akkor kíméljetek meg az ízléstelen válaszoktól, kérlek.

Az egyetlen dolog, amitől félek, az az, hogy hogyan mondjam el otthon a szüleimnek? Szeretik a barátomat és az ő családját is, nem ezzel van a gond, csak az időzítéssel. Anyával beszélgettünk már a továbbtanulás témáról és ő abban a hitben él, hogy egyetemre megyek én is (a barátom már egyetemista Pesten), aztán házasodunk csak össze. Nem tudom, hogyan kéne elmondanom neki, hogy teherbe estem és a baba miatt egyetemre most biztosan nem fogok tudni menni (az érettségit értelemszerűen leteszem évvégén).

Tudom, hogy a szüleink támogatnak minket mind lelkileg, mind anyagilag, de nagyon rosszul érzem magamat, mert félek, hogy anya csalódni fog bennem. :( Ő kislány korom óta abban a tudatban él, mert nekem is ez volt az álmom mindig, hogy továbbtanulok. Most pedig a baba miatt lehetetlen lenne tanulnom is (fogorvosira mennék), maximum, ha már kicsit nagyobb lesz.

Tudom, sovány vigasz, de ha van köztetek, aki hasonló cipőben jár/járt, megosztaná velem, milyen volt a család reakciója? Sokat segítene kicsit megnyugodni, hogy bejelenthessük a barátommal, hogy babát várunk.

Köszönöm a válaszokat előre is!

2018. nov. 3. 12:19
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
75%

37500 ft-ból éltek majd hárman? :)

Tyű, nem lennék a helyedben.

2018. nov. 3. 12:51
 12/41 A kérdező kommentje:

Tudom, ismeretlenül osztjuk meg egymással a problémáinkat és a megjegyzéseinket, de higgyétek el, 19 éves létemre úgy gondolom, már tettem néhány lépést az önállóság felé (persze, felnőtt fejjel ez nem túl sok, de valahol el kell kezdeni). Én 16 éves korom óta minden nyáron dolgoztam, hogy legyen egy kis zsebpénzem, de sosem költöttem el mindet, így valamennyi megtaakrításom van, plusz a családtól kapott szülinapi pénzek, zsebpénzek is bankszámlán vannak. Ugyanígy a barátomnak is. Az ő szülei anno vettek egy lakást Budapesten, ahol a barátom bátyjai laktak, amikor egyetemre jártak, aztán a páromé lett, mikor ő is felkerült tanulni. Eleve a terv az volt, hogy én odaköltözöm érettségi után és közösen fizetjük (szülői segítséggel) a rezsit, megélhetést, satöbbi. Ha megszületik a baba, nyilván oda fogok költözni, mert lesz elég hely hármunknak.

A továbbtanulást egyáltalán nem engedtem el, világ életemben fogorvos akartam lenni, emelt biosz-kémia faktos vagyok egy magas színvonalú gimiben, versenyekre jártam mindig is, angolból felsőfokú nyelvvizsgám van, németből most télen csinálom a C1-et, és ha az érettségi úgy jön össze, ahogy terveztem, akkor meg lesznek a pontjaim az egyetemre, csak ugye akkor halasztok évet, nem azonnal kezdek. A barátom mérnőóöknek tanul, nagyon maximalista ő is, egyetem mellett dolgozik egy cégnél, ahova lehetséges, hogy a diploma megszerzése után vissza is várnák, szóval attól sem tartok, hogy munka nélkül maradunk. Egyébként a saját családi háttereinkből adódóan is úgy képzeltük el az életünket, hogy amikor jönnek a gyerekek, én visszaveszek a munkából és velük foglalkozom. Nem szeretném azt, hogy a gyerkeink ne lássák a szüleiket, csak esténként, inkább akkor pár évet kihagyok és otthon maradok velük.

Ezek a rövidtávú terveink egyelőre.

2018. nov. 3. 12:54
 13/41 anonim ***** válasza:
61%

Ha most termeszetesen meglesz az erettsegid felvetelizhetsz is es a GYED/GYES alatt folyamatosan halaszthatsz, es amikor mar ugy erzed be tudod vallalni a sulit akkor aktivalod az eved.

Csak igy anyukad is latna hogy termeszetesen tovabb akarsz tanulni, mar fel is vettek, vegulis bent vagy a suliban csak epp halasztasz csak el kell majd kezdeni. Tobbnek adodik hogy egyetem kozbe pottyan be a gyerek es halasztanak addig.

Nincs ebbe semmi extra. Sokan visznek be gyereket is egyetemre mert epp nem tudjak hova tenni.

Csak igy biztositanad hogy komolyak a szandekaid a suli fele is.

De az teny hogy gyerekkel sokkal nehezebb tanulni (tapasztalat) mint nelkule. Sokkal kevesebb idot tudsz tanulasra kisajtolni, koncentralni se lehet ugy gyerek mellett. Persze ez fugg attol is mekkora(k) a gyerek(ek) de gondolom azert nem 10 eves koraban akarnad elkezdeni vagy 6 amikor mar o is suliba jar

2018. nov. 3. 12:57
 14/41 anonim ***** válasza:
84%
Egy volt osztálytárnőm járt így a gimiben. Érettségi körül lett terhes, 19 évesen szült. Két évig együtt voltak a párjával (azt nem tudom hol laktak),utána az anyukájánál éltek sokáig, amíg ő talpra nem állt. Főiskolát végzett, nagy karriert futott be. Évekig volt egy társa akivel szétmentek, és a harmadik lett élete szerelme, de több gyereke nem lett. A 20 éves érettségi találkozónkon nagyon boldog és kiegyensúlyozott volt. Azt mondta, a kislánya volt élete legjobb döntése.
2018. nov. 3. 13:00
 15/41 anonim ***** válasza:
24%
Anya képzeld,azt játszottuk a Bélával hogy én egy leeresztett labda vagyok,hát felpumpált. Mennyi is a gyes meg a családi pótlék összsen? Viccet félre téve,ha van kb havi 300 ezer forint rendszeres jövedelmetek akkor hajrá,vágjatok bele.
2018. nov. 3. 13:03
 16/41 anonim ***** válasza:
85%
Mivel az ő pénztárcájukkal játszotok, így gondolom minnél előbb, hogy ő is tudjon dönteni, hogy vagy vállalja ezt, vagy a párod halaszt és elmegy dolgozni főállásba, hogy el tudja tartani a családját. Azért ezt te is tudod, hogy anyukád ennek nem fog örülni. Nemhogy azt látja, hogy ketté töröd a tanulást, mert egy gyerek mellett azért nem lesz könnyű, de még ő tartson el egy komplett családot is.
2018. nov. 3. 13:10
 17/41 anonim ***** válasza:
90%

Az a baj hogy mé fogalmad sincs az önálló életről, de már vállalnál be egy újat.

19 évesen mind úgy gondoljuk hogy az addigi párunkkal élünk életünk végéig, de csak borzasztóan kis százaléka az embereknek tesz így.

Említed a metakarításokat, gondolom maximum ilyen 2-300 ezer Ft körül mozoghat ez, ami induló löketnek nem rossz, de a gyerekednek minimum 18 évig szüksége lesz rád (ha csak nem esik ő is teherbe tizenévesen mint te), plusz ugye most nem dolgoztok, tehát semmi alapotok nincs, és évekig nagyon kevés lesz, mert tanulni fogsz még, a párod meg kezdő melóban foglalkozni.

Tehát a szüleidnek, szüleiteknek kell állniuk a lakhatást és a megélhetést is (talán GYES-t kapsz, harmincakárhányezer Ft, talán a pelenkára és 1-2 apróságra elég lesz...).

Ráadásul te most arra bazírozol, hogy majd a párod szülei is ujjonganak hogy el kell benneteket tartani és készséggel megengedik hogy beköltözz a sráchoz.

Hívhatsz rosszmájúnak, de ha az én tini lányom így előállna mint most te, ezek futnának végig a fejemen, ezen neheztelnék.

Készülj fel egy nagyon nehéz beszélgetésre, valószínűleg kiabálásra, sírásra anyukád részéről. Ő az hitte "sínen vagy", de, egy gyerek, bár boldogság, de a jelenlegi helyzetben durván megálljt parancsol az életednek - és a párodénak, mindkettőtök szüleiének.

Ráadásul attól tartok annyira nem vagy tisztában a szülők anyagi helyzetével se (a saját élet kiadásaival meg pláne)... ezeket nagyon keményen gondold át és igenis, tessék kiállni anyud elé, minimum A, B és C tervvel, ha már annyira felnőtt vagy hogy gyereket akarsz nevelni.

2018. nov. 3. 13:13
 18/41 anonim ***** válasza:
74%
Mondjuk nem is értem, a párod boldogan vállalja anyukád pénztárcájára a babát? Mégis milyen pasi az ilyen?
2018. nov. 3. 13:23
 19/41 anonim ***** válasza:
89%
Előre látom anyós mennyire boldog lesz hogy kap még két gyereket,akiket majd istápolni kell ha elfogy a gyes.
2018. nov. 3. 15:10
 20/41 anonim ***** válasza:
100%
2# lehet valaki felnőtt az életkora alapján, de ahhoz el is kéne tudni tartani magát... Tehát hagyjátok már ezt az azt csinál amit akar dumát amíg egy kenyeret nem tud venni apuci meg anyuci nélkül. Ezzel most nem a kérdezőt akarom bántani csak nagyon unom már...
2018. nov. 3. 18:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!