Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy várandós vagyok?

Figyelt kérdés

22 éves múltam, 6 éve vagyok a vőlegényemmel aki külföldön dolgozik és 27 éves.

8 hetes terhes vagyok, és nagyon szeretnénk megtartani ha már így alakult. Megszakításos módszerrel védekeztünk, nem gond ha becsúszik alapon. Most viszont itt áll a helyzetünk.

3 hónapja itt vicceltem apukámmal amikor megvettem a barátnőm újszülött babójának néhány baba ruha holmit, és igencsak lehűlt és nem az örömtől.

Ez nem lehet, jaj nem hiszem el stb stb anyukám akkor velem volt a poén kedvéért, de amikor ismerősök mondták hogy akár már jöhetne is a baba akkor azt nyilatkozta hogy ő bizony kirugdosná illetve kiverné belőlem.

Előtte már többször felkészítettem hogyha becsúszik akkor én bizony nem fogok abortuszra rohanni.

Nekem is van állásom, és a páromnak is van. A szülői udvaron épülő kis lakásunk kb fél év múlva maximum költözhető.

Párom 6 hetente jár haza, természetesen most megritkulna hogy gyűljön a pénz de a baba születése után ez változna sűrű időre természetesen ideiglenesen míg újra "megszedjük" magunkat.

2014. dec. 12. 19:56
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
98%
De anyukádnak mi a baja konkrétan? Nem értem, miért mondott ilyet. Ez nagyon durva.
2014. dec. 12. 20:01
 2/23 anonim ***** válasza:
85%

én nem költöznék egy telekre a szüleimmel,ha 22 évesen ilyet mondanának hogy kirugdosnák belőlem ha teherbe esek.

nem normálisak, bocsi.

szerintem se vetesd el, komoly kapcsolatba születne, dolgozó szülőkkel. nem látom okát az abortusznak, és szerintem ti se, mivel megszakításossal "védekeztetek"

3/23 anonim ***** válasza:
87%
MÁr megbocsáss, de mégis mitől félsz? Önállóak vagytok, nem? Nem 16 éves kis tini lány vagy, hogy féljél bevallani apádnak, hogy terhes vagy. Hol tart ez a világ? Döbbenet...
 4/23 anonim ***** válasza:
80%
Apádnak semmi köze hozzá, ráadásul egy bunkó is, ne költözz a telkére, inkább az albérlet!
2014. dec. 12. 20:05
 5/23 anonim ***** válasza:
87%

Az kemény. Az én anyám sem örülne még most babának, de nem miattam, hanem nem akar "nagymama" lenni Illetve ezt mondja, de tuti örülne. Mondjuk én 24 vagyok és férjnél, de akkor is.

Elég gyalázatos, hogy ilyen hosszú párkapcsolat után azt mondja, hogy 'kirugdosná' belőled a gyereket.

Hát, nem tudom, hogy viszonyulnék hozzá, már egy ilyen kijelentés után, még akkor is, ha nem lennék terhes.

2014. dec. 12. 20:05
 6/23 A kérdező kommentje:

Az volt igazából a kérdésem hogy hogyan tudnám ezt közölni, hogy ne inkább a döbbenet fogja el őket.

Igen, ki hagytam hogy ezen kívül jó a kapcsolatom anyukámmal (főleg) és amikor ilyet mond mindig hozzáteszem hogy dehogy verné ki belőlem.

Nem tudom miért mondja, mert néha üti egymást a szava, például ha majd lesz unokája ( általam ) akkor majd sokat szeretne babázni, menjünk majd el a párommal ide oda hogy jó legyen a kapcsolat akkor is, direkt nem adja el a kerékpárra szerelt kisülést mert majd lesz babánk stb

egyébként van már anyukámnak egy 7 éves unokája anyukám pedig 48 éves.

A testvéremék pedig külföldön élnek.

2014. dec. 12. 20:06
 7/23 anonim ***** válasza:
64%
4 vagyok, lehet, hogy az anyád a bunkó vagy mindketten, nem tudom melyik mondta, hogy kirugdosná belőled a gyereket. Ilyet mondani, ocsmány!!!!!!!!!!
2014. dec. 12. 20:07
 8/23 anonim ***** válasza:
67%

A pároddal együtt mondjátok el.

Ha esetleg anyukádnak rossz napja lenne, akkor legyen ott valaki, aki megvéd :)

2014. dec. 12. 20:07
 9/23 anonim ***** válasza:
56%
Nem ismerjük a teljes családi helyzetet, de akárhogy is van, a szüleid (elnézést) bunkó egoisták. Igenis, a pároddal karöltve el kell mondani és a többi már kifejlődik. Hisz mindketten keresők vagytok. A helyzetet megoldjátok.
2014. dec. 12. 20:18
 10/23 anonim ***** válasza:
56%

Eleve nem mondanám még el nekik, a 12 hétig igen sok terhesség megszakad és utána igen kellemetlen mindenkinek elmondani, hoyg mégsem lesz baba.

Ettöl függetlenül sem kellene velük közölni egyelöre, mert nem tartozik rájuk.

Ha meg ilyet mondana bármelyik szülöm akár csak egyszer - mindegy, hogy viccnek szánja vagy komolyan - akkor nemhogy oda építkeznék, hanem többet feléjük sem mennék.

Mit csinálsz, ha MÉGIS komolyan gondolták?

2014. dec. 12. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!