Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Párom gyermeket akar. Nekem...

Párom gyermeket akar. Nekem már van egy. Honnan tudjam mitől vagyok fáradt?

Figyelt kérdés

Évek óta segítség nélkül nevelem munka mellett a kisgyermekem.

Nyakamban a gondok, a háztartás, a tehetetlenség pl senki nem vigyáz rá, rengeteget hiányzom a munkahelyről, mióta megszületett, az összes énidőm a munkahelytől az oviig vezető út oda és vissza.

Amikor hazaérünk, pörgök a háztartással, a kicsivel nincs minőségi időm, max az alvás előtti beszélgetés, de a hétvégék is csak a gyereké, igy már nincs bennem az a töltés, nem tudok már örülni egy katicának vele, nem állok neki tököt faragni, folyamatos fáradtság, befásultság érzésem van.

De ugy adódott, hogy megismertem valakit(online) és már mindent tervez velem az illető, probálok vele "én"programokat beütemezni, hamarabb jövök el a munkából stb, eddig minden olyan csodaszép szerelem.

És gyereket szeretne.

És nem tudom, hogy férj, apa mellett vajon teljesen más lenne e, érzelmi töltöttséggel az anyaság és csak az egyedüllét miatt vagyok csak zombi anya, vagy alapvetően is kimerültek e az energiatartalékaim és férj mellett sem tudnék helyt állni és felőrölne a sok még több kötelesség?

A páromnak fontos hogy talpraesett legyek, ő az, minden ffimunkát megcsinál a ház körül, (rokon)gyerekekkel laza jófej, volt már gyerekes párja, stb.

Szóval csak az én részemről kérdés az, hogy honnan tudjam hogy mitől vagyok gyenge befásult, mellette is az lennék plusz egy új babával?

Csak jó lenne minél hamarabb tisztázni magamban ezt az egészet és ha kell, elengedni őt.

Mérhetetlen szeretnék teljes családot, gyerekeket, de nem tudom képes vagyok e rá.

Egy férjjel könnyebb vagy nehezebb az élet?

Egyelőre csak annyit érzek, hogy végre egy kis szabadság a gyerek mellett, felnőtt ffi társaság (mint amikor a mesében visszaengedik az őzikét az erdőbe) kis töltés a léleknek. Viszont a párom már családot tervez velem.

2018. okt. 27. 21:01
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
51%
Attól, hogy száz mondatban írod le, ez nem több óra meló...
2018. okt. 28. 06:27
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

B@ccus, nagyon nem értelek. Ketten vagytok a gyerekkel, de totál szét vagy esve, semmire nincs időd. Pedig kettőtökre akkora nagy háztartást nem kell vezetni. Valamit baromira rosszul csinálsz. Én is egyedül nevelem a gyerekem, mellette dolgozom, én is bevásárolok, takarítok, főzök mint bárki más. De van időm filmezni, pihenni, sportolni, élem az életem, nem kell senkinek megfelelni. Soha ilyen szabad nem voltam😊

A pasival meg légy résen, még nem is ismeritek egymást, de már gyereket akar?? Kissé beteg...

2018. okt. 28. 06:34
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
hát én ebből a felsorolásból eleve kihagynék jópár dolgot a francba és inkább a gyerekkel játszanék. Tudom, hogy az nem énidő, de igenis fel tud tölteni a saját gyereked is a közös élményekkel, nem csak egy megoldandó feladat az a kisember! Vasal a halál, semmivel nem lesz kisebb esely az ovis betegsegekre. Ha a gyerek nem tud viselkedni a bevásárlásnál, házhozszállítás! Nekünk velünk van apa, mégis inkább online vásárolok be, mert a fenének se hiányzik a bevásárlás gyerekkel, tömegben, stb. Glettelni tanulsz? Meg szegényeknek gyűjtesz ruhát? MINDEN NAP? És minek minden nap felmosni? Mártírkodsz, ez a helyzet.
2018. okt. 28. 06:47
 24/32 A kérdező kommentje:

Azt amúgy én sem tudom más hogy csinálja mint pl másik barátnőm hogy 4 gyerek mellett pasizott be és dobta a férjét.

Én meg mint egy apáca ugy élek. Háztartás munka gyerek, háztartás munka gyerek depi

Most is visszük le a szemetet, megyünk boltba. "Csuda jo moka"

2018. okt. 28. 06:48
 25/32 A kérdező kommentje:
23 az példa volt. Egyik hétvége lomolás másik a kárpit stb. Nem naponta gyűjtök ruhát hanem minden hétvégére jut valami plusz ugye a kicsivel a kirándulás, ami neki kirándulás nekem gyerekfelügyelet.
2018. okt. 28. 06:51
 26/32 anonim ***** válasza:
68%

Mártírkodás helyett lazíts. A kirándulás neked gyerekfelügyelet? Hát van baj bőven a fejben...

Az meg, hogy a gyerekkel nem tudsz bevásárolni, meg szaladgálni kell utána, a te hibád, nem tudod kezelni, nem tudsz gyereket nevelni. Enyém ha bárhova mentünk, fogta a kezem. Boltban sem volt rohangálás, hiszti.

Valamit sz@rul csinálsz, ha semmire nincs időd. Sok baromságot felsoroltál, ami sima egyszerű dolog, pl vitaminbevétel. Most nem mondod komolyan, hogy ez vesz el időt az életedből? Jajjjj😂😂

2018. okt. 28. 07:05
 27/32 anonim ***** válasza:
74%

Előbb ismerd meg, engedd kicsit be az életedbe, ismerje meg a gyerkőcöt.Közös programok, aztán ottalvós közös hétvégék.Ha minden oké akkor összeköltözni, de csakis úgy, hogy legyen visszaút, lakásod nem eladni!Ha így is minden oké akkor jöhet a baba.De!Mindezt nem 2 hónap alatt lezavarni, hanem 2-3 év!

Minimum

Nem írod mennyi idősek vagytok.Nem írod miért nincs segítséged, hol az apa.Hogy mennyit találkoztok, milyen jellegűek a randik, mióta tart az ismerkedés, mennyi a távolság.

Mindenképp lassan, óvatosan haladj a gyereked és a saját érdekedbe.

2018. okt. 28. 07:11
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Huhh.. Én is egyedül nevelem a fiamat,3 szintes házat kell rendeznem,mégsem éreztem még magam soha ennyire szabadnak. Nem tudom mit csinálsz,de sztem újra kellene gondolnod a napi teendőket. Ezt a napi boltba járást is le lehetne szűkíteni,olyan nincs h nem.. Szervezés kérdése. Egyébként ha pasizni eltudsz menni akkor bevásárolni is tudnál egyszerre. Mi ovi és munka után is eltudunk menni pl a játszótérre vagy mamákhoz,tudunk kártyázni,mesét verset mondókát olvasni. A vasalás helyett ez pont menne. (Én is vasalok. Hétvégén 1.5 órát..kettőtökre nem hinném h több cucc lenne mint nekünk). Én férj mellett éreztem,hogy megszakadok,több elvárás,kevesebb idő. Ha a pároddal összeköltözöl,sztem még ennyi időd sem lesz. Persze függ attól is,h ő hogy dolgozik. Egyébként ebből a kapcsolatból amit írsz,most sehogysem vállalnék gyereket. 2-3 év együttélés után kezdeném csak átgondolni. De csak átgondolni...
2018. okt. 28. 08:20
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Jómagam is egyedüllálló anya vagyok/voltam és mivel özvegy, még "hétvégi apuka" sem volt a képben sajnos, sem nagyszülők, mert nevelt gyerek volt a férjem, az én édesanyám meg nagyon idős. 2 fiam van, a kisebbik tartós beteg/fogyatékkal él, de nálad több az időm és kevésbé vagyok szétesve is, pedig nem gondolom, hogy kevesebb feladatom lenne. Egy gyerek mellett nem kell annyit logisztikázni, hogy megoldhatatlan legyen, az otthoni feladatok meg egy idő után annyira automatikusak, hogy nem is számolja az ember, berakni egy mosást és végigfutni a lakáson porszívóval annyi idő, amíg lefut 2-3 szám a rádióban, nem szignifikáns. Rosszul szervezel ezek szerint, ráadásul tényleg nagyon belefásultál, ami szíved joga, de a kiút nem ott van, ahol te keresed. Persze, hogy lehet ismerkedni és nem kell egyedül maradni életed végéig, de ezek a kérdések, amik benned megfogalmazódnak, több év együttélés után kellene, hogy felmerüljenek. Nem csak ismerkedned kell még vele, hanem összeköltözni, kipróbálni a hétköznapokat, mennyire működnétek családként, addig a gyerektémát, de még a házasságot is eleve jegelni kellene, nem is értem hogy tervezgethet ilyesmit egy felnőtt ember, a nélkül hogy egy hetet is együtt élt volna a másikkal, ennél már megfontoltabbnak kellene lenni. A gyerekvállalás is közös döntés, nem úgy van, hogy az egyik rátukmálja a másikra, aztán lesz ami lesz. Sok év kellett nekem/nekünk is, amíg talpra álltunk a tragédiából, én 5 év elteltével tudtam csak ismerkedni, akkor sem direktben kerestem az alkalmat, hanem úgy hozta az élet. Azt viszont akkor is tudtam és avval is kezdtem az elején, hogy több gyereket én nem vállalok, soha, semmilyen körülmények között, így olyan ember lett a társam(immár 5. éve együtt), aki ezt nem csak hogy elfogadta, hanem maga is így gondolta, egyetértettünk ebben, pedig saját gyerekei nincsenek, az enyémeket tekinti mára annak. Szerelem ide vagy oda, én kellő önismerettel rendelkeztem ahhoz, hogy tudjam, nem bírnék el több feladattal akkor sem, ha ebben segítségem lesz, tökéletesen tisztában voltam és vagyok a fizikai és lelki terhelhetőségem korlátaival. Rengeteg időt, energiát, (pénzt) vesz el a kisebbik nevelése, fejlesztése, többfelé nem tudnék már szakadni úgy, hogy a nagyobb gyerekemre is megmaradjon ugyanannyi törődés és figyelem, hisz így is elég sok a kompromisszum. Az én helyzetem persze merőben más, mint a tiéd, mindezeket csak azért írtam le, hogy lásd, minden élethelyzet egyéni, ahogy az is miként éli meg az ember, mennyire terheli le, mennyire jól manőverezik a hétköznapjaiban. Ezt egyedül kell felfedezned és kiismerned, nem lehet külső nyomásra egyből új gyereken gondolkodni, mikor még a jelenlegi életed is szétforgácsol teljesen, mert nagyon ronda lesz a vége. Adj időt magadnak, pláne a kapcsolatnak és mindkettőtök érdekében (és itt rád és a gyerekedre gondolok)ismerd ki jobban, költözz vele össze, ha eljuttok odáig és élj vele együtt minimum két évet, mielőtt akár csak a házasság szóba kerül. Bizonytalan vagy és most még elég gyenge is, ha erős nyomásra engedsz, a nélkül, hogy belső meggyőződés és a tapasztalat bizonyossága állna mögötted, nagyon nagyot fogsz zuhanni, csak sokkal magasabbról, mint ahol most állsz. Ha ezt nem érti meg, akkor el kell felejteni, épkézláb, egészséges gondolkodású ember nem stresszel egy egyedülálló anyát az újabb gyerekkel és házassággal már a randizós szakaszban, akkor sem, ha komolyan tervez. Mindent a maga idejében, legyél okos és a saját érdekeiteket nézd, ne hagyd magad befolyásolni, pláne ne érezd kényszernek a döntést, amit az egyedülléttől való rettegésedben valószínűleg most még rosszul hoznál meg.
2018. okt. 28. 09:40
 30/32 anonim ***** válasza:
91%

Én bár nem egyedül nevelem, mintagyerek.

A kérdezőnek szerintem erős szexhianya van csupán, és emiatt a gyereket hibáztatja, és még ráadásul szarul is neveli, emellett pedig martirkodik is. Nehogy szűlj meggyet, ahogy az egyik válaszoló írta előttem, vannak akik nem nőttek fel, az anyaszerephez

2018. okt. 28. 12:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!