Párom gyermeket akar. Nekem már van egy. Honnan tudjam mitől vagyok fáradt?
Évek óta segítség nélkül nevelem munka mellett a kisgyermekem.
Nyakamban a gondok, a háztartás, a tehetetlenség pl senki nem vigyáz rá, rengeteget hiányzom a munkahelyről, mióta megszületett, az összes énidőm a munkahelytől az oviig vezető út oda és vissza.
Amikor hazaérünk, pörgök a háztartással, a kicsivel nincs minőségi időm, max az alvás előtti beszélgetés, de a hétvégék is csak a gyereké, igy már nincs bennem az a töltés, nem tudok már örülni egy katicának vele, nem állok neki tököt faragni, folyamatos fáradtság, befásultság érzésem van.
De ugy adódott, hogy megismertem valakit(online) és már mindent tervez velem az illető, probálok vele "én"programokat beütemezni, hamarabb jövök el a munkából stb, eddig minden olyan csodaszép szerelem.
És gyereket szeretne.
És nem tudom, hogy férj, apa mellett vajon teljesen más lenne e, érzelmi töltöttséggel az anyaság és csak az egyedüllét miatt vagyok csak zombi anya, vagy alapvetően is kimerültek e az energiatartalékaim és férj mellett sem tudnék helyt állni és felőrölne a sok még több kötelesség?
A páromnak fontos hogy talpraesett legyek, ő az, minden ffimunkát megcsinál a ház körül, (rokon)gyerekekkel laza jófej, volt már gyerekes párja, stb.
Szóval csak az én részemről kérdés az, hogy honnan tudjam hogy mitől vagyok gyenge befásult, mellette is az lennék plusz egy új babával?
Csak jó lenne minél hamarabb tisztázni magamban ezt az egészet és ha kell, elengedni őt.
Mérhetetlen szeretnék teljes családot, gyerekeket, de nem tudom képes vagyok e rá.
Egy férjjel könnyebb vagy nehezebb az élet?
Egyelőre csak annyit érzek, hogy végre egy kis szabadság a gyerek mellett, felnőtt ffi társaság (mint amikor a mesében visszaengedik az őzikét az erdőbe) kis töltés a léleknek. Viszont a párom már családot tervez velem.
Utolsó! Nem tudhatod,hogy anyukád mit érzett...max 100% figyelt rá,hogy te ebből ne érezz semmit!
szerintem nincs semmi rossz,hogy most a kérdező élvezi a randizgatást annyi év után :)
valakinek az olvasás, valakinek a fodrász,manikűrös...stb. a kikapcsolódás
egyedülállóanyaként tuti nehezebb és nehezebb is megoldani az "énidőt"
amúgy én mindaddig ezzel a gyerektémával nem foglalkoznék, míg minimum össze nem költöztök...mert az elején mindenkinek van rózsaszínköd és előadhatja a mézesmázasdumát
A pasi miatt muszájbol jövök el hamarabb kulonben halálomig egyedul maradok mint egy apáca.
Ha én aki minden percét a kicsinek szentelte nem vagyok anyának valo akkor ki..
Az értelmes válaszokat köszönöm.
Ismerkedem vele még akkor, hogy legalább annyi körvonalazódjon, hogy mellette nehezebb vagy könnyebb lenne e.
Feltölt vagy leszív.
A befásultság miatt is. Munka után nincs pihenés.
Az úton a kicsivel ugrálok össze vissza (elszalad vagy megáll, köztes nincs)gyors berohanunk boltba (mivel szaladnom kell vele igy sokmindent nem tudok venni igy apránként vásárolok sokszor mert nagy pakkokkal nem tudok rohanni vagy elkapni ha kiszökik stb)itt már eleve "lefőve"érek haza.
Otthon vetkőzés fürdetés, addig felteszem a vacsit főni vagy melegedni, ez is nagy könnyebbség már hogy addig elvan a kiskádban és nem kell fogni. Hatalmas könnyebbség már nem csak ez vele.
Aztán fürdetem, közben elősikálom a knu bugyikat plusz ami pisis, berakom a gépet (kb kétnaponta mosok plusz kulon agynemu törölköző)megszáritom ha mostam a haját es vacsoráztatom. Közben elmosogatok, felmosok (itt megterem a kosz valahogy sűrűn kell), bekészitem talán a vasalot még hogy ne gyűljön fel, ezért ezt is többször apránként csinálom főleg az ovis bacik miatt mert fertőtlenit, kis játék spontán (tehát semmilyen tudatos hasznos fejlesztő versmondó mert ilyenkorra már agyilag is zokni vagyok),inkább autozunk, birkózunk, ökörködünk, aztán vitaminbevétel könyörgés, fogmosás, esti tej, elalvás előtti beszélgetés.
Es végre levetkőzhetek, mehetek felnőtt kaját enni (zsíros kenyér éa tsai :D)fürdés és ágybarogyás.
Amugy már babakorában sem értette szinte senki nekem miért nincs időm. Egyedül a szintén kb akkor szült barátnőm mondta hogy ők ketten is alig bírják, hogy bírhatom en egyedül.
Hétvégén pedig a felgyűlt munkákat próbálom behozni (glettelni tanulok, szigetelést intézek, a lomokat csoportositom, ruhákat szelektálok a szegényebbeknek, szervezem az elvitelt, vagy kárpitot is tisztítom, hivatalos iratokat" kronologizálok", gyt ügyben pedig 60 oldal jogszabályon kéne átrágnom magam hogy mit hogy akarok tovább az ügyvéd volt kedves linkelni hogy nézzem át és adjam be a megfelelő nyomtatványt a 100-ból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!