Terhes lettem. Nincs munkám és senki nem áll mellettem. Mihez forduljak?
22 éves vagyok, tavaly fejeztem be az iskolát, bejelentett munkahelyem nem volt.
3.5 éve vagyunk együtt a párommal, 1.5 éve szedek fogamzásgátlót, előtte gumival védekeztünk. Azóta sem élvezett belém, mert nem bízott a tabiban, mindig kihúzta vagy máshogy fejeztük be.
Én ki akartam próbálni, hogy milyen amikor bennem megy el, nagyon nehezen vettem rá. A menstruációm előtti 3.nap volt az az alkalom. Utána meg is jött ahogy kellett. Azóta nem élvezett belém. Tegnap kellett volna, hogy újra megjöjjön (mindig hétfő a tabi óta, sosem késett...), de nem jött meg. Este már tiszta ideg voltam, csináltam tesztet... pozitív. Egész éjjel bőgtem. Reggel ismét pozitív teszt.
Délelőtt voltam az orvosomnál és ő is megállapította, hogy terhes vagyok.
Nem rég találkoztam a párommal, elmondtam neki, nagyon kiakadt, ordított velem, azt mondta látni sem akar és szakított velem.
Azt hiszi azért akartam, hogy belémélvezzen, mert gyereket akarok, holott ez nem igaz! Nagyon nem akartam.... soha nem hagytam ki egyetlen szem tablettát sem, mindig pontosan bevettem, max +fél óra. Nem szedek más gyógyszert, étkezésemre is figyelek, nem tudom miért nem védett...
Teljesen el vagyok keseredve, én nem így akartam... tudom, hogy nincs 100%-os védekezés, kivéve ha nincs szex, de légyszi ne húzzatok le, van elég bajom.
Anyummal élünk ketten, épp, hogy kijövünk, hónapról hónapra.
Azt mondta, ha nem vetetem el akkor költözhetek. Ő nem akar és nem is tud eltartani, gyereket meg ide ne hozzak.
Mit csináljak? Az abortusz gondolatától is rosszul vagyok, elvenni egy ártatlan kisembertől egy életet, az én hülyeségem miatt... nem tudnám feldolgozni... de ott van bennem, hogy felnevelni sem tudom egyedül. Nem akarom örökbe adni...
Sajna, hogy ezt írom, de nincs mese, abortusz.
Segítséged nincs, munkád nincs és nem volt, de ha dolgoznál is, akkor sem állna sokkal jobban a szénád, mivel anyád kirak. De ha nem is rakna ki, akkor még ígyse jönnétek ki a pénzből.
Szóval bárhogy kombinálom, nem tudlak kihozni ebből a helyzetből pozitívan.
Egyetlen esélyed lenne, ha a párod visszajönne, anyád segítene nektek és hárman, közös erővel bevállalnátok és segítenétek egymást, de ez egy túl nagy csoda lenne ahhoz, hogy...
Szóval szokd az abortusz gondolatát, mert akkor is elveszik tőled, ha nem tudod hova hazavinni a picit a kórházból.
Talán, apáddal mi a helyzet? Vagy bárki, akire hosszú távon, 100%-ban számíthatsz?
Esetlen a védőnőnek meséld el a helyzeted, ők tudják, hogy mikor hova lehet fordulni, hátha... pl. anyaotthon, de oda is várólista van, meg nem is örökre szól.
Érthetetlen számomra, hogy vannak akik évekig, évtizedekig próbálkoznak, hogy összejöjjön a baba.
Más meg védekezik, akár duplán, menstruáció előtti 3. napon vannak így együtt, és baba lesz belőle.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy kamu. De nem értem miért van ez így. Ha egyszer lehetne egy kívánságom biztos, hogy az lenne, hogy aki nem szeretne gyermeken, annak ne legyen. Aki pedig szeretne, annak legyen.
Számomra is hihetetlen a sztori, ne haragudj. A fogamzásgátlónak védenie kellett volna. A hibaszázalék a be nem vett, és egyéb zavaró tényezőkre vonatkozik.
Össze akarod ugrasztani a magzatvédőket egy direkt sarokba szorítós mesével. Ennyi véletlen akárhogy nézem, nem lehet.
- rendeltetésszerű fogamzásgátló szedés mellett becsúszott terhesség
- nem ciklusközepi peteérés fogamzásgátló szedése mellett (WTF?)
- 3,5 éves kapcsolat után hipp-hopp lelép a partner
- 5 hetes terhességet aligha állapít meg az orvos, mert ha egy ciklus maradt ki, + előtte három nap a vélhető teherbeesés, hááááttt, érdekes...
8-as: Pontosan azért, mert iszonyú nagy mértékben befolyásolják a teherbeesést a pszichés behatások.
Tehát te AKARSZ gyereket, gondolom, kb csak erre tudsz gondolni mindig, méred a hődet, vezeted a görbéd, ovulációs teszteket csinálsz, az együttlétrk arról szolnak, hogy most márpedig MUSZÁJ szexelni, hogy legyen már végre gyerek. Ha nem méregetdz semmit, nem ovutesztelsz, meg nemvárt előtt már két nappal tesztelgetsz, hanem úgymond lesz*rod az egészet, és kb kétnaponta szexeltek úgy hogy annak leginkább az legyen az értelme, hogy akarjátok, akkor hidd el, össze fog jönni.
Én is szedtem évekig, mindig bennem ment el, kb napi rendszerességgel, én is volt hogy ki is hagytam, és sose lettem terhes.
A tablettára csak azért nem 100% van írva, mert sokan nem szedik helyesen, és attól terhesek lehetnek, emiatt pedig romlik az index. Egyébként, normális szedés mellett igenis 100%.
Szóval, egy kicsit nekem is hihetetlen ez a sztori, szerintem nem szedted mindig rendesen, de ez egy anonim oldal, ezért nem értem, miért írja itt mindenki ezt, hogy jól szedte, de mégis... Saját magadat csapod be ezzel, nem másokat.
Ami a gyereket illetni. Anyukád nem hinném, hogy tényleg kirakna az utcára. Ülj le vele normálisan megbeszélni, ne csak arra hagyatkozz, amit akkor mondott, amikor még dühből beszélt. Neki is meg kell emésztenie ezt a dolgot, aztán ha lehiggadt, normálisabban tud hozzáállni.
Én megtartanám, közben végig dolgoznék amennyit csak tudnék, félretennék minél többet, és valahogy megoldanám.
Ha ez nem menne, esetleg örökbe adnám. Az még mindig sokkal jobb mint az abortusz, és úgy biztos olyan családhoz kerül, akik meg tudnak neki adni mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!