Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit csinálnátok a helyemben?

Mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés
10 éve vagyunk együtt a Férjemmel. Van egy 16 hónapos kislányunk, 11 hetes terhes vagyok a Tesóval. Novemberben azt beszéltük meg, hogy három gyereket szeretnénk (ezt már korábban tudtuk, csak a korkülönbség nem volt tusztázva) és akkor jöjjenek sorba. Nemrég mondta, hogy Ő a 2. és 3. között szeretne 4-5 év különbséget. Nagyon kiakadtam. Azt mondta szeretne utazni a két gyerekkel és szerintem sok lenne a 3 gyerek ilyen kis korkülönbséggel. Félek, hogy azért mondja, hogy később még egyet, mert valójában nem is akar. Persze mondta, hogy ez nem igaz és hova sietek. Anyagilag egyáltalán semmi gondunk nincsen, hely is lenne a házban és a kocsiban is. Az bánt az egészben, hogy 10 éve vagyunk együtt, valamit megbeszéltünk és most Ő egy mondattal romba döntötte a megbeszélt jövőt. Nagyon bánt ez engem, de tudom, hogy hülyeség erről beszélni, mert még messze van, de valahogy mióta ezt mondta baromi dühös vagyok Rá. Szerintetek mit csináljak? Mármint nyilván most nem tudok semmit csak úgy hosszútávon. Hozzam fel a témát időről időre vagy hagyjam, majd alakul..?!

2018. márc. 16. 13:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem semmi baj a ti kapcsolatotokban. Valamin fölöslegesen akadsz ki, valamit túlreagálsz, valamit összekutyulsz, összegabalyítasz, szándékosan kiforgatsz. Rosszul értelmezel valamit. Szerintem semmi baj azzal, ha szeretne a másik gyerek előtt még 4-5 évet. És még milyen tök jó is, hogy őszintén megmondta, ilyen jónak tartja, ítélte meg a ti kapcsolatotokat, hogy beszélhet veled őszintén, te meg rá akarsz aggatni valamit; be akarsz beszélni magadnak valamit, hogy "Jaaaj, biztos nem akarja azt a harmadik gyereket, mert/és egy hazug, szavahihetetlen ember." Te akarod őt rossznak, meg olyan "bűnbaknak" beállítani, mintha elkövetett volna ellened valami bűnt. Rá akarsz fogni valamit szerintem, csak hogy zsörtölődhess, mert most épp hibát keresni, és zsörtölődni, puffogni volt kedved, mert már úgyis olyan rég puffogtál. Nyugalom, lazíts, akarja azt a 3. gyereket. De ilyenkor énszerintem lehet, hogy jól is jön egy kis szünet; mert hát hallottam, hogy azért egy baba az nagy meló, és fújjatok, szusszanjatok még egyet a harmadik előtt. Mert tudod biztos, hogy ha egy kisbaba felébred éjjel,és sírni kezd, meg kell őt vigasztalni; lehet , hogy ebbe van belefáradva, és ezért akar ő egy kis szünetet. Hogy egy kicsit ne kelljen babázni, éjszaka annyit felugrálni, hanem még egy kicsit most nyugi is legyen, mert már olyan rég volt. Szóval szerintem ne hibáztasd őt ezért; nem rontott el semmit; nem vétett; nem követett el ellened semmit; nem támadott hátba; szeretné azt a harmadik gyereket, csak később. Csak a saját frusztrációidat próbáltad meg kivetíteni rá, hogy ne te legyél az oka, hanem valaki másra mondhasd; hogy "fujj, csúnya, gonosz, rossz ember." Mert lehet, hogy már egyhangúvá vált az életed, kicsit unatkoztál, és jó volt egy kicsit zsörtölődni. Bocsi, ha nem így van, de én ezt most így látom.
2018. márc. 16. 14:43
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem, valóban nem vagyok ez a típus, aki zsörtölődik, de én is tudom a szívem mélyen, hogy baromság most erről beszélni, de mégis kattogok... Dolgozom és tanulok is a Lányunk 2 hónapos kora óta, nem vagyok az az unatkozós típus. De valóban Ő egy nagyon őszinte ember akár pozitív, akár negatív dologról van szó. Szerencsére egyelőre nem volt még rossz éjszakánk. Ha fel is ébred és kér egy kicsit inni én kelek hozzá fel. Amúgy férfiből van Ő is. Kényelmesebb, ha a gyerek már jár, alig várja, hogy beszéljen. Azt is nagyon várta, hogy mikor ehet már mindent praktikus okokból és a valahova menéstől, a sok cucctól égnek áll a haja:). Azt hiszem egy picit lenyugodtam, köszönöm!!
2018. márc. 16. 14:51
 13/19 anonim ***** válasza:
83%

Ez a lényeg - érzékeny állapotban vagy, sok a dolgod is, nyugodj le. Keresd azt, ami az ilyen "kattogásokból" ki szokott hozni - egy jó kis zene, vagy könyv, nem tudom, mindenkinek más ez. Nézd csak ez milyen szép:

https://www.youtube.com/watch?v=dtLHiou7anE

2018. márc. 16. 14:56
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Mit csinálnék?

Megszülném a 2. Gyereket.

Aztán, amikor már van tapasztalatom több gyerekkel, és úgy gondolnàm magam is, hogy jöhet a 3. És a férjem, ha akkor nem akar, akkor foglalkoznék a témával..

Most megélném a jelent.,

Jelenleg vihar a biliben úgy érzem

2018. márc. 16. 15:51
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem ne hozd fel a témát egy ideig. Nyilván új még neki az is,hogy jön a tesó! Ha megszületik,úgyis látni fogjátok mindketten,hogyan boldogultok Velük. Ráértek akkor beszélni erről! :) koncentráljatok a meglévő kislányra és a tesóra! :)
2018. márc. 16. 16:09
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem kattognèk ezen. A dolgok változnak. Mi megbeszèltük hogy egy gyerek lesz, mègis most várjuk a kistesót tervezetten. Sógoromèk hármat akartak, de a második után azt mondtak hogy bőven elèg, nem lett harmadik. Ezek a dolgok változnak ès ez igy jó is. Nálatok is alakulhat mèg. Lehet te nem akarsz majd harmadikat.
2018. márc. 16. 16:37
 17/19 anonim ***** válasza:
Szerintem tehes vagy es hisztizel. Egy olyan dolgon, ami jelenleg.... nem kivan tennivalot. Hagyd abba
2018. márc. 16. 16:54
 18/19 anonim ***** válasza:

"Egyelőre szerencsések vagyunk, mert amint eldöntöttük, hogy szeretnénk gyereket azonnal sikerült mindkettő."

És honnan tudod, hogy milyen lesz a jelenlegi terhességed, vagy szülésed. Honnan tudod, hogy azután összejön-e majd.

Lehet, hogy olyan rossz terhességed vagy szülésed lesz, vagy lesznek olyan egészségügyi problémáid, hogy te magad nem akarsz majd több gyereket szülni.

Tehát kár ezen agyalni, hogy most ilyet mondott. Fog még mást is mondani, nyugodj meg.

Mi is egy örökkévalóságra terveztünk a férjemmel, én is olyanhoz mentem hozzá, akivel az életemet is le tudtam volna élni, aztán gyakorlatilag a házasságunk a válás szélén van. Ki tudja még, hogy mi lesz. Lehet, hogy minden rendben lesz, na, de mi van, ha nem? Ezért kár agyalni azon, hogy most mi van. Majd meglátjátok, hogy mi lesz akkor, amikor már aktuális lesz a 3. gyerek.

2018. márc. 16. 18:50
 19/19 p.szabina1223 ***** válasza:
A helyedben én egyelőre örülnék, hogy jön a második baba, aztán majd kitapasztalod, hogy bírsz el kettővel és jöhet e harmadik. Egy gyerekkel könnyű kijelenteni, hogy kettőt, vagy hármat akarsz. Aztán majd meglátod, hogyan fog menni. Előre parázni és rágörcsölni ilyesmikre szerintem tök fölösleges.
2018. márc. 17. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!