Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit csinálnátok a helyemben?

Mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés
10 éve vagyunk együtt a Férjemmel. Van egy 16 hónapos kislányunk, 11 hetes terhes vagyok a Tesóval. Novemberben azt beszéltük meg, hogy három gyereket szeretnénk (ezt már korábban tudtuk, csak a korkülönbség nem volt tusztázva) és akkor jöjjenek sorba. Nemrég mondta, hogy Ő a 2. és 3. között szeretne 4-5 év különbséget. Nagyon kiakadtam. Azt mondta szeretne utazni a két gyerekkel és szerintem sok lenne a 3 gyerek ilyen kis korkülönbséggel. Félek, hogy azért mondja, hogy később még egyet, mert valójában nem is akar. Persze mondta, hogy ez nem igaz és hova sietek. Anyagilag egyáltalán semmi gondunk nincsen, hely is lenne a házban és a kocsiban is. Az bánt az egészben, hogy 10 éve vagyunk együtt, valamit megbeszéltünk és most Ő egy mondattal romba döntötte a megbeszélt jövőt. Nagyon bánt ez engem, de tudom, hogy hülyeség erről beszélni, mert még messze van, de valahogy mióta ezt mondta baromi dühös vagyok Rá. Szerintetek mit csináljak? Mármint nyilván most nem tudok semmit csak úgy hosszútávon. Hozzam fel a témát időről időre vagy hagyjam, majd alakul..?!

2018. márc. 16. 13:40
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Valamiért kétszer írta ki a kérdést, bocsánat.
2018. márc. 16. 13:41
 2/19 A kérdező kommentje:

*szerinte lenne sok a 3 gyerek ekkora korkülönbséggel.

31 évesek vagyunk mindketten.

2018. márc. 16. 13:43
 3/19 anonim ***** válasza:
96%
Bakker még meg se született a második és már ezen vagy kiakadva h mikor jön a 3.? Nem biztos ám h a 3.is olyan gyorsan osszejon és még te sem tudod h majd 2vel hogy bírod. Egyenlőre ne agyalj ilyenen.
2018. márc. 16. 13:46
 4/19 anonim ***** válasza:
92%

Nekem sem tűnik ez most túl akut problémának. Esetleg az is lehet, hogy a párodnak is kezd szembesülni azzal, hogy mit jelent több gyerek.

Szerintem ne csinálj semmit, hanem próbáld meg ezt a gyerkőcöt kiélvezni a másodikkal együtt, és várni egy kicsit, amikor megjön a kedve a harmadikhoz. Ha a másodikkal való terhességet során ezzel piszkálod, mire megszületik "a Tesó", te egyedül maradsz...

2018. márc. 16. 13:50
 5/19 anonim ***** válasza:
89%
Nyugodj má' le! Nem vagyunk programozható gépek, hogy minden úgy legyen, ahogy egy számítógépes programnál használjuk. Hagyni kell a spontaneitásnak, a meglepetésnek, a csodának teret, mert különben nagyon szar lesz az életünk! Figyelj a családod békéjére, a gyerekre a növekvő kisbabára, ne ökörködd el az otthon békéjét! Térj a jelenbe! - van elég baja a mai napnak is.
2018. márc. 16. 13:52
 6/19 anonim ***** válasza:
89%

Mi is két gyereket szerettünk volna annak idején a férjemmel, aztán teltek az évek, egy csomó problémával szembesültünk, a terhesség és a szülés alatt is, illetve azután is, így a gondolkodásmódunk átalakult, egy gyerekünk van és nem is szeretnénk többet.

Nyilván amíg nincs gyereked, elképzelni sem tudod, hogy milyen valójában. Ha nincs több gyereked, ugyan ez igaz arra is. Most mit vagy úgy oda, hogy ha nem akarna netán mégsem 3-at, mert elég a 2 is? Már ne haragudj, de ez nem olyan dolog, amit előre látni lehet, hogy milyen lesz. Meg aztán nem azt mondta, hogy nem akar egyáltalán, csakhogy egyelőre nem. Feleslegesen problémázol.

2018. márc. 16. 13:59
 7/19 anonim ***** válasza:
89%

Annak idejen mi is harmat terveztunk, de kozben mashogy alakultak a dolgok es a masodik utan mindketten ugy dontottunk, hogy tobb okbol is eleg lesz ketto.

Egyebkent az elso utan en is azt mondtam h persze lehet harom siman... csakhogy ket gyerekkel mar kozel sem olyan egyszeru az elet mint egy gyerekkel...

En a helyedben nem agyalnek olyanon ami meg nem is aktualis, es foleg nem fognam fel ugy, hogy "rombadontott" mindent! Szerintem nagyon eltulzod ezt az egeszet. Nem tudhatod hogy pl ket gyerek utan mi valtozik meg, es egyaltalan lesz-e neked is igenyed harmadikra. Azzal foglalkozz ami most van, felesleges azon ragodni ami meg csak a jovo.

2018. márc. 16. 14:02
 8/19 anonim ***** válasza:
41%
Jessszus....ez komoly? Még a 2.csak valahol az út elszánván te már ezzel baszogatod a páros hogy a harmadikkal mi legyen? Elárulom a sötét jövőt... -nkki azt terveztük a párommal hogy amilyen hamar lehet jöjjenek a gyerekek...4 éve varunk az elsőre....egyik ismerősökéinél pedig eltervezett 2 gyermek volt azóta már 4 van békéim...ez nem egy ebéd amit megtervezek hogy mit fotói holnap...nőj már fel először is az anyasághoz...De lehet először arra kellene megérned hogy normális -féleség legyél...Szegény férjed nem csodálkoznék ha hamarosan lelépné mellőled.....
2018. márc. 16. 14:03
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem feleslegesen problemazol ezen jelen pillanatban. Teny, hogy amig nincs meg a ket gyerek, addig feleslegesen ragod magad azon, hogy mi lesz, ha nem akar a ferjed gyorsan harmadikat.

Az is lehet, hogy ket ev mulva te mondod azt, hogy varni szeretnel meg nehany evet...

Nem vagyunk gepek es a ferjeddel sem szerzodesben rogzitettetek a gyerekek szamat es erkezesi idejuket, joga van meggondolni magat, vagy valtoztatni valamennyit az eredeti elkepzelesen, ahogyan neked is jogod van ehhez, ha ugy adodik.

Nalunk is hasonlo a helyzet egyebkent. Nulla gyerekkel mi is harmat “terveztunk” (nem kobe vesett terv volt, csak inkabb elkepzeles) kisebb korkulonbseggel.

Megszuletett a masodik es olyan 2-3 eves kora kozott hoztuk fel eloszor a temat, hogy lesz-e meg gyerek. Mi egyetertettunk abban, hogy lehet, hogy lesz, de nem akkor, mindkettonknek idore volt szuksege.

Kielveztuk, amikor mar tudtak egyutt jatszani, amikor mar nem kell egesz nap es este keszenletben lenni, ertelmesek, okosak es bar pici koruk ota sokat utazunk, de teny, hogy a nyaralas az elmult 2 evben lett nekunk is nyaralas. Most mar tudunk egyutt pihenni, lazitani veluk. Sorolhatnam estig, hogy mennyi elonye volt nekunk negyesben tolteni az elmult eveket.

Ennek ellenere szeretnenk meg egy gyereket, mar terhes vagyok, ha minden jol megy, akkor 8 ev lesz a masodik es harmadik gyerek kozott a korkulonbseg. Joval tobb, mint gyermektelenul terveztunk, de menetkozben jottunk ra, hogy nekunk ez az idealis.

2018. márc. 16. 14:31
 10/19 A kérdező kommentje:
Szerencsére mindketten ennyire tervezősek vagyunk, nem áll távol egyikönktől sem arról beszélni mi lesz 2-3 vagy akár 10 év múlva. Nem olyan a kapcsoltunk, hogy ennyitől lelépjen, szép is lenne, megbeszélünk mindemt, meghallgatjuk egymást. Amúgy sem rágom a fülét (vagy ahogy valaki írta “baszogatom”), ez egyszer került szóba amikor mondta. Nincs itt olyanról szó, hogy a családi békét felrúgom. Azért ide írtam, mert ez egy anoním oldal, ahol az ember el tudja mondani ami bántja és tanácsot tud kérni. Valóban korai ezen agyalni, csak mióta ezt mondta nem tudok napi rendre térni. Tudok én mindent, hogy messze van meg, meg meglátom milyen, de ha valami zavar akkor azzal nem tudok mit tenni, hiába van még messze. Egyelőre szerencsések vagyunk, mert amint eldöntöttük, hogy szeretnénk gyereket azonnal sikerült mindkettő.
2018. márc. 16. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!