Mit csinálnátok a helyemben?
*szerinte lenne sok a 3 gyerek ekkora korkülönbséggel.
31 évesek vagyunk mindketten.
Nekem sem tűnik ez most túl akut problémának. Esetleg az is lehet, hogy a párodnak is kezd szembesülni azzal, hogy mit jelent több gyerek.
Szerintem ne csinálj semmit, hanem próbáld meg ezt a gyerkőcöt kiélvezni a másodikkal együtt, és várni egy kicsit, amikor megjön a kedve a harmadikhoz. Ha a másodikkal való terhességet során ezzel piszkálod, mire megszületik "a Tesó", te egyedül maradsz...
Mi is két gyereket szerettünk volna annak idején a férjemmel, aztán teltek az évek, egy csomó problémával szembesültünk, a terhesség és a szülés alatt is, illetve azután is, így a gondolkodásmódunk átalakult, egy gyerekünk van és nem is szeretnénk többet.
Nyilván amíg nincs gyereked, elképzelni sem tudod, hogy milyen valójában. Ha nincs több gyereked, ugyan ez igaz arra is. Most mit vagy úgy oda, hogy ha nem akarna netán mégsem 3-at, mert elég a 2 is? Már ne haragudj, de ez nem olyan dolog, amit előre látni lehet, hogy milyen lesz. Meg aztán nem azt mondta, hogy nem akar egyáltalán, csakhogy egyelőre nem. Feleslegesen problémázol.
Annak idejen mi is harmat terveztunk, de kozben mashogy alakultak a dolgok es a masodik utan mindketten ugy dontottunk, hogy tobb okbol is eleg lesz ketto.
Egyebkent az elso utan en is azt mondtam h persze lehet harom siman... csakhogy ket gyerekkel mar kozel sem olyan egyszeru az elet mint egy gyerekkel...
En a helyedben nem agyalnek olyanon ami meg nem is aktualis, es foleg nem fognam fel ugy, hogy "rombadontott" mindent! Szerintem nagyon eltulzod ezt az egeszet. Nem tudhatod hogy pl ket gyerek utan mi valtozik meg, es egyaltalan lesz-e neked is igenyed harmadikra. Azzal foglalkozz ami most van, felesleges azon ragodni ami meg csak a jovo.
Szerintem feleslegesen problemazol ezen jelen pillanatban. Teny, hogy amig nincs meg a ket gyerek, addig feleslegesen ragod magad azon, hogy mi lesz, ha nem akar a ferjed gyorsan harmadikat.
Az is lehet, hogy ket ev mulva te mondod azt, hogy varni szeretnel meg nehany evet...
Nem vagyunk gepek es a ferjeddel sem szerzodesben rogzitettetek a gyerekek szamat es erkezesi idejuket, joga van meggondolni magat, vagy valtoztatni valamennyit az eredeti elkepzelesen, ahogyan neked is jogod van ehhez, ha ugy adodik.
Nalunk is hasonlo a helyzet egyebkent. Nulla gyerekkel mi is harmat “terveztunk” (nem kobe vesett terv volt, csak inkabb elkepzeles) kisebb korkulonbseggel.
Megszuletett a masodik es olyan 2-3 eves kora kozott hoztuk fel eloszor a temat, hogy lesz-e meg gyerek. Mi egyetertettunk abban, hogy lehet, hogy lesz, de nem akkor, mindkettonknek idore volt szuksege.
Kielveztuk, amikor mar tudtak egyutt jatszani, amikor mar nem kell egesz nap es este keszenletben lenni, ertelmesek, okosak es bar pici koruk ota sokat utazunk, de teny, hogy a nyaralas az elmult 2 evben lett nekunk is nyaralas. Most mar tudunk egyutt pihenni, lazitani veluk. Sorolhatnam estig, hogy mennyi elonye volt nekunk negyesben tolteni az elmult eveket.
Ennek ellenere szeretnenk meg egy gyereket, mar terhes vagyok, ha minden jol megy, akkor 8 ev lesz a masodik es harmadik gyerek kozott a korkulonbseg. Joval tobb, mint gyermektelenul terveztunk, de menetkozben jottunk ra, hogy nekunk ez az idealis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!