Két apától két gyerek? Ti vállalnátok így gyermeket?
Van egy fiam, 8 éves. Több, mint 3 éve nem élünk együtt az apjával. Másfél éve van egy kapcsolatom.A páromnak még nincs gyermeke, nagyon szeretne.
Én pedig csak rakosgatom a gondolatbeli mérlegre a pro és kontra érveket.
Ami mellette szól:
-Imádom az anyaságot.
-Nagyon jó lenne újra átélni azt, hogy babázhatok.
- Jó lenne boldoggá tenni vele a páromat.
-A párom ideális apa jelölt.
- Nem hagynám egyedül a gyermekemet a "nagy világban"
Ami ellene szól:
- Közel vagyok már a 35-höz.
- Bennem van a félelem,hogy mi van, ha úgy járok, mint az előző kapcsolatommal és 2 gyerekkel egyedül maradok.
- A kisfiam nem akar testvért és nagyon anyás.
- Félek, hogy még egy törést okozna a fiamnak, hogy a testvére teljes családot kap,ami neki nem adatott meg.
- Mivel a párom az ország másik végén lakik és ott van egy saját vállalkozása,így valószínűleg nekünk kellene odaköltözni, emiatt a fiamat ki kell vennem a megszokott környezetéből.
Az anyagi részét nézve: egész jó állásom van, de albérletben élünk. Ketten nyilván egyszerűbb lenne.
Ti hogyan döntenétek?
1) "Közel vagyok már a 35-höz." - Ez teljesen irreleváns a kérdés szempontjából.
2) "Bennem van a félelem,hogy mi van, ha úgy járok, mint az előző kapcsolatommal és 2 gyerekkel egyedül maradok." - Ez esetben kár egy percig is a kapcsolatban maradni, akár van gyerek, akár nincs.
3) "A kisfiam nem akar testvért és nagyon anyás." - Az égvilágon semmi köze hozzá.
4) "Félek, hogy még egy törést okozna a fiamnak, hogy a testvére teljes családot kap,ami neki nem adatott meg." - Ugyanazt gondolom, mint a 2) pont esetében. Ha már most sem alkottok családot, akkor teljesen felesleges ez a kapcsolat. Másrészt ettől teljesen függetlenül el kellene döntened, hogy az anyasággal meg szeretnél-e szűnni létezni vagy sem.
4) "Mivel a párom az ország másik végén lakik és ott van egy saját vállalkozása,így valószínűleg nekünk kellene odaköltözni, emiatt a fiamat ki kell vennem a megszokott környezetéből." - És újra az előző. Ez nem egy igazi kapcsolat, csak ilyen összejárogatás, hisz együtt sem éltek.
"albérletben élünk" - irreleváns
"Ti hogyan döntenétek?"
Keresnék egy valódi párkapcsolatot.
Nekem az "ellene szól" felsorolásod meggyőzőbb. Nem vállalnék. Az hogy a fiad se akarja (érthető, mire szülnél lenne közöttük 9-10 év ami szerintem sok), közel 35 vagy, és 1,5 év alatt "még mindig csak a párod", szerintem elég ok arra, hogy ne szüljek. De ez én vaagyok.
Azt már ki se merem fejteni, hogy 2 apától lenne 2 gyereked. Az én értékrendemben ez nem oké. De ez én vagyok ugye.
Nővérem akkor ment szét (ex)sógorommal, amikor 3 evesek voltak az ikrei.
Összejött valakivel, a lányok 6. szülinapja előtt szült. Ez 10 éve történt. A csajok a mostani sógoromat tartják az apjuknak, pedig mennek látatásra a biológiaihoz is.
Tök jól megvannak. A sógorom Szülei segítenek sokat, és egyáltalán nem látni, hogy "csonka csalad" lennének. Egy házaspár 3 gyerekkel.
Szóval megvan az esélye, hogy boldog családként éltek életetek végéig, de annak is, hogy egyedülálló anya leszel 2 gyerekkel.
Sajnos nem ismerünk minden részletet, így nem tudjuk, mit tegyél.
Amit javaslok, hogy ülj le a pároddal, és mond el neki ezt, hogy bizonytalan vagy, mik a félelmeid. Beszéljétek meg.
43 évesen vállaltunk (ketten, nem csak én!) közös gyereket, mindketten második házasságban.
Nekem 3, a férjemnek 2 gyereke van, a pici a hatodik a családban.
Közel 10 évig vártunk, hogy itt legyen az ideje. De az nem volt kérdés,hogy ő meg fog születni. Mert muszáj, hogy nekünk legyen közös gyerekünk, annyira szeretjük egymást.
Akkor szülj, ha te is így érzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!