Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti vállalnátok 4. gyereket?

Ti vállalnátok 4. gyereket?

Figyelt kérdés
Nagy álmom a nagy család.Már van 3 gyerkőcünk.Egy 8 és fél éves,egy 5 és fél,és egy 11 hónapos. Mind a 3 császárral született,kérdeztem az orvost,azt mondta a hegek rendben vannak,és még egy 4. császár beleférne. Ti mit gondoltok? Tapasztalatok? Vélemények?

2012. ápr. 18. 11:16
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
81%

Ha van sok pénzetek,hogy felneveljétek őket ,csak akkor, Ha iskolába kerülnek,sokkal több rájuk a kiadás. Közbe jöhet egy tartós betegség,és munkanélküliség. A gyerekeket akkor is el kell tartani.

De ettől függetlenül 4. császárt nem vállalnék be.

2012. ápr. 18. 11:21
 2/27 anonim ***** válasza:
93%
Ha orvosilag és anyagilag és családilag is megoldható, miért ne?
2012. ápr. 18. 11:26
 3/27 anonim ***** válasza:
36%
Én igen. Azért is mert nem vagyok az abortuszhíve. Aki meg felelőtlenül csinálja azt nem értem meg. Nem vagyok semmi fél le spirál híve sem mert rákot okoz meg az a tudat hogy idegen tárgy van benned. Semmi ilyen eszközt. Én a kupal szoktam védekezni mert nekem be vált és hormon mentes. A gyógyszer csak felborít mindent. Én még 6-ot is szülnék. A mennyi gyerek csak jön. Nekem van egy 5hónapos kisfiam és 20 éves vagyok. És lehet kővel meg minden félével dobálódzni és minden félének el hordani.
2012. ápr. 18. 11:27
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, most hogy jön ide az abortusz-téma? Én úgy vettem ki kérdező még nem várandós a 4.-kel. Hát figyelj, ha feltudnátok nevelni, és tényleg ez a vágyad, és az orvosod szerint sem lenne gond, akkor mi a gond? Én személy szerint nem akarnék 4 gyereket, nekem a 3 is sok, de mindenki máshogy gondolkodik. A párod is szeretné?
2012. ápr. 18. 11:32
 5/27 anonim ***** válasza:
70%
Ha anyagilag megengedheted és idöd is engedi, akkor igen. De tényleg csak akkor, ha értelmes embert tudsz mindböl faragni. Ne értsd félre, de tudod, sok a kicsapott gyerek a nagycsaládosoknál.
2012. ápr. 18. 11:32
 6/27 anonim ***** válasza:
25%
(3. Nektek nagyon jól mehet, ha 6 gyereket fel tudnátok nevelni, taníttatni.)
2012. ápr. 18. 11:35
 7/27 anonim ***** válasza:
79%

Nekem van egy három és fél éves lányom, egy 20 hónapos fiam, pár hét múlva születik a harmadik babó és totálisan tervben van a negyedik is, csak talán picit több kihagyással. Úgy 3-4 év múlva. :-)

Teljesen megértelek, hogy szeretnél még több babát! Ha orvosilag is oké, akkor hajrá! Nekem van olyan kedves barátnőm, aki az ötödiket várja, négy császára volt.

Az anyagi oldal pedig csakis a ti dolgotok, ne szóljon bele senki. Itt a gyakorin folyton téma, hogy anyagiak így meg úgy, de ez felfogás kérdése szerintem. Ha nagyanyámék így gondolkodtak volna - közvetlenül a háború után, a semmire házasodtak, a szőlőben egy egy helyiséges, bérelt kunyhóban laktak, így kezdték - akkor anyám már meg se születik. Bevállaltak három gyereket, tisztességben felnevelték őket, a két lány diplomás lett, a fiú megbecsült szakmunkás. Ezt csak azért írom le, mert mindenki jön a tanulással és egyebekkel.. Én is dolgoztam tanulás mellett, a férjem is, anno az anyám is, a nővére is... szerintem ez egyáltalán nem gáz. Nem kell mindent a gyerekek feneke alá tolni. Nem ezen függ a boldogságuk vagy az életben való előrejutásuk.

2012. ápr. 18. 11:38
 8/27 anonim ***** válasza:
61%

Kedves 5. !

Miből gondolod, hogy a nagycsaládosoknál sok a kicsapott gyerek?

Kutattad?

Én pl egy ilyen családot sem ismerek....

És igen, én is nagycsaládos vagyok :-D

KÉRDEZŐ

Nem tudom, hogy én be merném-e vállalni a 4. császárt, én természetes úton szültem.

Ha a férjed is úgy gondolja és az orvos sem ellenzi, akkor hajrá, mindent bele.

Én nagyon szeretem Enikő blogját a babaszobán, vagyunk páran nagycsaládosok a kommentelők között:

[link]

2012. ápr. 18. 11:40
 9/27 anonim ***** válasza:
68%
Nekünk is 4 csemete volt a cél. De sajnos mivel több mint 5éve próbálkozunk az 1.-vel így lehet, hogy nem lesz belőle semmi. De a kérdésedre a válasz, hogy IGEN! Nekem van 3 bátyám, meg két iker húgom. Nem voltak a szüleim gazdagok, de éhesek soha nem voltunk, meg soha sem fáztunk. A taníttatás meg tényleg drága, de mind a két bátyám egyetemet végzett, én most fejezem be, a húgaim meg gimisek. Anyám azt mondogatja , hogy soha egy percig nem bánta meg hogy ennyi gyereket vállalt!
2012. ápr. 18. 11:43
 10/27 anonim ***** válasza:
50%
Én is nagyon szeretnék legalább 4 gyermeket. Nekem 2 császárom volt és 1 hasonló kaliberű (has és méh felvágással járó) műtétem. Nagyon elgondolkoztam én is a 3. babán, de még nem tudom, be merem-e vállalni. Az viszont biztos, hogyha be is vállalom, akkor elköttetem magam a műtét közben, mert 5. műtétet már semmilyen körülmények között nem mernék.
2012. ápr. 18. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!