Ti vállalnátok 4. gyereket?
Ha van sok pénzetek,hogy felneveljétek őket ,csak akkor, Ha iskolába kerülnek,sokkal több rájuk a kiadás. Közbe jöhet egy tartós betegség,és munkanélküliség. A gyerekeket akkor is el kell tartani.
De ettől függetlenül 4. császárt nem vállalnék be.
Nekem van egy három és fél éves lányom, egy 20 hónapos fiam, pár hét múlva születik a harmadik babó és totálisan tervben van a negyedik is, csak talán picit több kihagyással. Úgy 3-4 év múlva. :-)
Teljesen megértelek, hogy szeretnél még több babát! Ha orvosilag is oké, akkor hajrá! Nekem van olyan kedves barátnőm, aki az ötödiket várja, négy császára volt.
Az anyagi oldal pedig csakis a ti dolgotok, ne szóljon bele senki. Itt a gyakorin folyton téma, hogy anyagiak így meg úgy, de ez felfogás kérdése szerintem. Ha nagyanyámék így gondolkodtak volna - közvetlenül a háború után, a semmire házasodtak, a szőlőben egy egy helyiséges, bérelt kunyhóban laktak, így kezdték - akkor anyám már meg se születik. Bevállaltak három gyereket, tisztességben felnevelték őket, a két lány diplomás lett, a fiú megbecsült szakmunkás. Ezt csak azért írom le, mert mindenki jön a tanulással és egyebekkel.. Én is dolgoztam tanulás mellett, a férjem is, anno az anyám is, a nővére is... szerintem ez egyáltalán nem gáz. Nem kell mindent a gyerekek feneke alá tolni. Nem ezen függ a boldogságuk vagy az életben való előrejutásuk.
Kedves 5. !
Miből gondolod, hogy a nagycsaládosoknál sok a kicsapott gyerek?
Kutattad?
Én pl egy ilyen családot sem ismerek....
És igen, én is nagycsaládos vagyok :-D
KÉRDEZŐ
Nem tudom, hogy én be merném-e vállalni a 4. császárt, én természetes úton szültem.
Ha a férjed is úgy gondolja és az orvos sem ellenzi, akkor hajrá, mindent bele.
Én nagyon szeretem Enikő blogját a babaszobán, vagyunk páran nagycsaládosok a kommentelők között:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!