Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti vállalnátok 4. gyereket?

Ti vállalnátok 4. gyereket?

Figyelt kérdés
Nagy álmom a nagy család.Már van 3 gyerkőcünk.Egy 8 és fél éves,egy 5 és fél,és egy 11 hónapos. Mind a 3 császárral született,kérdeztem az orvost,azt mondta a hegek rendben vannak,és még egy 4. császár beleférne. Ti mit gondoltok? Tapasztalatok? Vélemények?

2012. ápr. 18. 11:16
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Akkor Üdv Mindenkinek! Jó,hogy ilyen sokan írtatok,és kellemesen csalódtam,hogy bizony ,,élnek még a Földön,, 4-5...gyermekes családok is! ;D Rövid történetem a következő. Nem vagyunk milliomosok,de van egy összkonfortos 3 szobás nagy kertes családi házikónk.Falun élünk.Kp.-ra vettük,tehát semmi hitel.Van mindig félre tett pénzünk,mind a 3 gyereknek pakolgatjuk apródonként a számlájukra a pénzt.Lekötöttük,csak 18 éves korukban Ők vehetik majd csak ki. Jelenleg hiánytalanul meg tudunk adni nekik mindent.A tanulással úgy vagyok,hogy nem fontos feltétlenül az a diploma.Ha akar,támogatjuk majd,ahogy tudjuk,és igen,menjen el mellette ha kell melózni,tanulja meg,hogy bizony meg kell a céljainkért küzdeni,nem hullik minden az ölükbe az égből. Szigorú szülők vagyunk.Nem engedem őket szabadjára...Nem mondom hogy sokszor nem vagyok ki...az idegeim néha szakadásig feszülnek,de ez azért nem mindennapos.Tehát szerintem bírnám a gyűrődést. A férjem???? :) Nos mostanában elég sokat ,,viccelődik,, vele,hogy mi lenne ha jönne a 4.? Lassan napi téma....a két nagyobb gyerek is csak úgy meg meg szólal,hogy ha lesz még egy kis tesójuk,hogy fogják majd hívni? :) Mondom nekik teljes nyugalommal,miért is lenne még 1?? ;D Lassan belém beszélik a gyereket.Mondtam a férjemnek,hogy bizony eljátszottam már a gondolattal,és ha netán kopogtatna,természetes hogy megtartanám.Ő meg csak mosolyog huncutul. :) Kiszállással védekezünk.Nekem a gyógyszert nem ajánlja a dokim,magas a vérnyomásom, a férjem a gumit nem bírja.Szóval még sok sok biztató szóra,és persze időre van szükségünk,de van egy olyan érzésem,hogy nem ez volt az utolsó császárom. :) Viszont a sok pletykástól,rosszindulatú embertől nagyon tartok.Falu helyen,hamar kikezdik az embert.Már a 3.-ért is megköveztek bennünket. :/ Bár tény,és való,nem a szomszéd kedvéért szülök,vagy nem szülök.
2012. ápr. 18. 15:57
 22/27 anonim ***** válasza:
76%
Én mindig is nagy családban szerettem volna felnőni, de sajnos ez nem adatott meg, én is bármikor bevállalnék egy 4., vagy akár 5. gyereket ha egészségileg bírom, és a doki is azt mondja hogy lehet. Az elsőt én is császárral szültem, most szeretnénk 2.-dikat.
2012. ápr. 18. 16:32
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Vállaljad ha szeretnéd de tényleg várjál még legalább 1 évet.

Mi az 5. szoktunk viccelődni, jó lenne egy kislány a 4 fiú mellé.

Mi is falun lakunk ,az emberek hozzáállása egyszerűen undorító,miután megszültem a 4. babát legalább 3 vénasszony kérdezte,miért nem köttetem elmagam?

De volt olyan is aki azt mondta,mit képzelek,hogy megint terhes vagyok!

Szóval erről lehetne még rengeteget írni...

2012. ápr. 19. 09:44
 24/27 anonim ***** válasza:
86%

Kedves kérdezö. Az életkörülményeitek leírása után a válaszom egy határozott igen. Annyi, hogy ha még hezitáltok, várjatok kicsit.

Egyébént az a válaszoló vagyok, akit lepontoztak, mert ki mertem mondani, hogy sok a kicsapott gyerek a nagycsaládosoknál. Nyilván ök nem néznek híreket, nem olvasnak újságot, nem jártak falun, csak a piros kezet nyomkodják non-stop. Nos, egészségükre..

2012. ápr. 20. 13:26
 25/27 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Megértem a Te ellenérveidet is,álláspontodat,és igazad van abban,hogy tényleg sokan azért szülik a gyerekeket ötösével,mert jár utánuk a családi és kell a kocsmára a lé. :( Ilyen is van.Itt is a faluban,de csak 1 család. É velünk együtt kb. 10 nagycsaládos él itt. Azért ez jó arány.Tény,hogy nem tudjuk mit hoz a jövő,de optimistán állunk hozzá,és hiszem hogy becsülettel fel tudjuk Őket majd nevelni. Köszi,hogy írtál. :) Minden jót!
2012. ápr. 25. 07:09
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

nekem most júl 11én lesz a negyedik császárom, a nagyok pedig:a legidősebb 6 lesz a műtét után egy héttel, a második 3,5, inkább 4hez közel, a kicsi pedig 18 hónapos:-)....szóval sokkal gyorsabban jöttek, mint nálatok, mégsem okozott a császár semmilyen problémát....remélem ebben a hátralevő 4 hétben sem fog :-S

mi sem azok közé tartozunk, akik anyagi okokból vállalnak sok gyereket, igaz nekem a "kedves" környezettel nem kell megküzdenem, mert külföldön élek. Eredetileg nem is így terveztük, de mint tudjuk "evés közben jön meg az étvágy".....

nem gondolom, hogy a gyerekeimnek meg kellene adnom anyagilag mindent a későbbiekben, sőt! mi sem kaptuk meg és sokkal jobban élünk a saját munkánkból, mint azok, akik készen kapták a lakást, kocsit stb.......mert mi tudjuk értékelni....de a kérdés nem ez volt.

Én azt mondom, ha TE úgy érzed, hogy neked belefér az életedbe még egy gyerek, akkor hajrá! Ne azért vállalj még egyet, mert a család viccelődik vele, illetve az se tartson vissza, hogy az öreglányok a pletykapadon mit dumálnak......mindenki maga érzi, mennyit bír el....nekem a 4 lesz a határ, érzem. Ezért is csináltatom meg a sterilizációt most, persze az sem 100%, ha jönne utána még egy, szeretettel fogjuk fogadni.

2012. jún. 10. 17:01
 27/27 anonim ***** válasza:

A császárral nincs tapasztalatom, de egy ismerősöm most várja a harmadikat és semmi baja a hegével teljesen szép, minden oké ( a gyerekei 5 és 2 évesek) és még szeretnének egy 4.et. Úgyhogy gondolom ez lehetséges már a mai világban.

Nekem 3 gyerkőcöm van, de kicsit helyrerázódunk anyagilag (hogy jobb helyzetbe legyünk mint most nem sokkal de azért én is minden hónapban szeretnék félretenni nekik ami most nem sikerült) akkor jön a 4.

De az biztos hogy a 3. és 4. között lesz legalább 3-4 év hogy már ovis legyen. De az is lehet hogy még több is, szerencsére még van egy kis időm, 32 éves vagyok.

2012. júl. 10. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!