Van itt az oldalon 18-20 éves kismama/vagy leendő kismama?
Még annyit fűznék hozzá, hogy gondold át, ha valaki szereti a párját, akkor miért ragaszkodik a gyerekhez olyan áron, hogy a párja még a sulit se tudja befejezni... Ülhetsz otthon a babával kicsit meghízva, fáradtan, nyúzottan, miközben a párod az egyetemi buliban partizik...aztán majd mehet a féltékenykedés....
Vagy inkább Te is vele tartasz majd? Akkor meg ki vigyáz a kicsire? Ne anyukádnak szülj babát! Ő már kibabázta magát. Nem tudom, se lakás, se meló....
Vagy a párod is lemond az egyetemről, hogy dolgozni tudjon, hogy eltartsa a bébit?
Tényleg nem a rossz indulat beszél belőlem, de nézd meg, az ovikban, iskolákban, hány "hátrányos helyzetű" gyerek van. Nem anyukádnak vagy az államnak kell eltartani a gyereket!
Csak segíteni szerettem volna, hogy azokat a dolgokat is vedd számításba, amit eddig nem....
Egyébként tényleg nagyon bizonytalan vagy, ha már számításba is vetted, hogy akár el is hagyhatjátok egymást évek múlva....:(
Hát igen... Menj be egy bababoltba és nézz körül az árak tekintetében. Kinek adnád be a számlákat? A szüleidnek? Maga az egyetem is rengetegbe kerül, te sem ingyen fogsz szakmát tanulni (ja, és hiába csak szakmatanulás, az is időbe fog telni...).
Igaz, ez csak az anyagi oldala a dolgoknak, de ilyen körülmények között meggondolatlanság a babavállalás.
Lesz érettségim, jövőre:) Meg szakmám is:)
A páromnak meg a szülei fizetik az egyetemet. Anyagi gondok nem lesznek, ez tuti!
Ami probláma lehet esetleg, h később elhagy, de ez bármikor benne van a pakliban. És sztem nem fog elhagyni, se én őt!! Mert Nekem Ő az életem!! Nagyon szeretem!!! Mostmár mindegy, mert lehet h terhes vagyok! Ma jön át, és meg fogjuk ezt beszélni:) Még egyszer! Bár ő mindig azt mondja, h minek ezen gondolkodni?! Ő megmondta h nagyon szeretné, közös családot akar! És örökre engem fog szeretni!:)
Szia!
Egy ismerősöm a harmadik babáját hozta világra nemrégen (császárral mindhármat) , egyébként a negyedik terhessége volt csak először elvetélt félidőben. A szüleik házában élnek , és kikapcsolták náluk a villanyt , gázt és a vizet is kifogják , mert csak a férj dolgozik és a keresetét sem adja haza teljesen , így nem tudják fizetni a költségeket. De az anya mégis boldog és imája a gyerekeit , példásan neveli őket. Véleményem szerint csak akkor szabad babát vállalni , ha már legalább van egy biztos fedél a fejetek fölött és ha egyedül is fel fogod tudni nevelni , mármint anyagilag (ha esteleg bármi történne a pároddal ). Lehet , hogy most nagyon szeretitek egymást a pároddal , de a sorozatos problémák nagyon próbára fogják tenni a kapcsolatotokat.
Sok sikert kívánok ahhoz , hogy jól döntsetek és rendben legyen a jövőben is minden.
Szia!
Én is hasonló helyzetben vagyok,tervezzük a babát a barátommal,1hónapja nem védekezünk,38-45 napra szokott megjönni,most járok a 41.nél,és izgulok,h mi lesz:) Mi 23 évesek vagyunk,elvégeztük a sulikat(fősuli),barátom dolgozik már. Nagyon szeretnénk babut,és az tuti, hogy Ő nem hagyna el engem soha!:)
Kicsit fura, hogy érettségi előtt tervezitek a dolgot...dehát hajrá!Nagyon remélem, hogy nem jönnek be a baljóslatok! De ha szeretni fogjátok és tényleg megvan az anyagi fedezet akkor hajrá;)
Sok sikert! Izguljunk együtt;)
Ha kiderül a teszt eredménye, megírod? És azt is, hogy hogy tervezitek tovább? Érdekelne!
(Azzal is számolj, hogy ha az anyagi fedezet a nagyszülőktől lesz/lenne, akkor ők valószínűleg nagyobb beleszólást akarnak majd a gyereknevelésbe is... Nem egy jó dolog.)
Tudom ugy erzed a tied a vilag, s mindent megtudsz oldani, de szerintem beszeld meg edesanyaddal is , hogy o mit szolna hozza, mert az anya az aki mindenben melletted all, s csak realisabban latja a dolgokat, s csakis a te javadat akarja, s o nem hagy el!!!
Minden jot kivanok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!