Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van itt az oldalon 18-20 éves...

Van itt az oldalon 18-20 éves kismama/vagy leendő kismama?

Figyelt kérdés
19 évesek vagyunk és már rajta vagyunk a babaprojecten:) Nagyon szeretnék anya lenni, már megtaláltam életem szerelmét és ő nagyon szeretne gyereket tőlem:)Sokan túl korainak tartják, de mi komolyan nagyon szeretnénk:)
2010. máj. 28. 20:34
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:

Még annyit fűznék hozzá, hogy gondold át, ha valaki szereti a párját, akkor miért ragaszkodik a gyerekhez olyan áron, hogy a párja még a sulit se tudja befejezni... Ülhetsz otthon a babával kicsit meghízva, fáradtan, nyúzottan, miközben a párod az egyetemi buliban partizik...aztán majd mehet a féltékenykedés....

Vagy inkább Te is vele tartasz majd? Akkor meg ki vigyáz a kicsire? Ne anyukádnak szülj babát! Ő már kibabázta magát. Nem tudom, se lakás, se meló....

Vagy a párod is lemond az egyetemről, hogy dolgozni tudjon, hogy eltartsa a bébit?

Tényleg nem a rossz indulat beszél belőlem, de nézd meg, az ovikban, iskolákban, hány "hátrányos helyzetű" gyerek van. Nem anyukádnak vagy az államnak kell eltartani a gyereket!

Csak segíteni szerettem volna, hogy azokat a dolgokat is vedd számításba, amit eddig nem....

Egyébként tényleg nagyon bizonytalan vagy, ha már számításba is vetted, hogy akár el is hagyhatjátok egymást évek múlva....:(

2010. máj. 31. 14:11
 32/65 anonim ***** válasza:

Hát igen... Menj be egy bababoltba és nézz körül az árak tekintetében. Kinek adnád be a számlákat? A szüleidnek? Maga az egyetem is rengetegbe kerül, te sem ingyen fogsz szakmát tanulni (ja, és hiába csak szakmatanulás, az is időbe fog telni...).

Igaz, ez csak az anyagi oldala a dolgoknak, de ilyen körülmények között meggondolatlanság a babavállalás.

2010. máj. 31. 14:14
 33/65 A kérdező kommentje:

Lesz érettségim, jövőre:) Meg szakmám is:)

A páromnak meg a szülei fizetik az egyetemet. Anyagi gondok nem lesznek, ez tuti!

Ami probláma lehet esetleg, h később elhagy, de ez bármikor benne van a pakliban. És sztem nem fog elhagyni, se én őt!! Mert Nekem Ő az életem!! Nagyon szeretem!!! Mostmár mindegy, mert lehet h terhes vagyok! Ma jön át, és meg fogjuk ezt beszélni:) Még egyszer! Bár ő mindig azt mondja, h minek ezen gondolkodni?! Ő megmondta h nagyon szeretné, közös családot akar! És örökre engem fog szeretni!:)

2010. máj. 31. 14:20
 34/65 anonim ***** válasza:

Szia!

Egy ismerősöm a harmadik babáját hozta világra nemrégen (császárral mindhármat) , egyébként a negyedik terhessége volt csak először elvetélt félidőben. A szüleik házában élnek , és kikapcsolták náluk a villanyt , gázt és a vizet is kifogják , mert csak a férj dolgozik és a keresetét sem adja haza teljesen , így nem tudják fizetni a költségeket. De az anya mégis boldog és imája a gyerekeit , példásan neveli őket. Véleményem szerint csak akkor szabad babát vállalni , ha már legalább van egy biztos fedél a fejetek fölött és ha egyedül is fel fogod tudni nevelni , mármint anyagilag (ha esteleg bármi történne a pároddal ). Lehet , hogy most nagyon szeretitek egymást a pároddal , de a sorozatos problémák nagyon próbára fogják tenni a kapcsolatotokat.

Sok sikert kívánok ahhoz , hogy jól döntsetek és rendben legyen a jövőben is minden.

2010. máj. 31. 14:28
 35/65 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

Én is hasonló helyzetben vagyok,tervezzük a babát a barátommal,1hónapja nem védekezünk,38-45 napra szokott megjönni,most járok a 41.nél,és izgulok,h mi lesz:) Mi 23 évesek vagyunk,elvégeztük a sulikat(fősuli),barátom dolgozik már. Nagyon szeretnénk babut,és az tuti, hogy Ő nem hagyna el engem soha!:)

Kicsit fura, hogy érettségi előtt tervezitek a dolgot...dehát hajrá!Nagyon remélem, hogy nem jönnek be a baljóslatok! De ha szeretni fogjátok és tényleg megvan az anyagi fedezet akkor hajrá;)

Sok sikert! Izguljunk együtt;)

2010. máj. 31. 14:39
 36/65 anonim ***** válasza:

Ha kiderül a teszt eredménye, megírod? És azt is, hogy hogy tervezitek tovább? Érdekelne!

(Azzal is számolj, hogy ha az anyagi fedezet a nagyszülőktől lesz/lenne, akkor ők valószínűleg nagyobb beleszólást akarnak majd a gyereknevelésbe is... Nem egy jó dolog.)

2010. máj. 31. 14:48
 37/65 anonim ***** válasza:
65%

Tudom ugy erzed a tied a vilag, s mindent megtudsz oldani, de szerintem beszeld meg edesanyaddal is , hogy o mit szolna hozza, mert az anya az aki mindenben melletted all, s csak realisabban latja a dolgokat, s csakis a te javadat akarja, s o nem hagy el!!!

Minden jot kivanok nektek!

2010. máj. 31. 15:19
 38/65 anonim ***** válasza:
34%
Most itt mi is a kérdés?Kit érdekel hogy te gyereket fogsz csinálni?Csináljad csak majd megbánod.
2010. máj. 31. 15:49
 39/65 anonim ***** válasza:
29%
És akkor ki fog hármótokat eltartani?Ezt nem értem?
2010. máj. 31. 15:51
 40/65 anonim ***** válasza:
24%
Ó hát majd mikor hetekig nem alszol mert fája pici hasa,meg mikor jön a foga,meg mikor ügyeletre kell vele szaladgálni mert beteg,meg mikor csak úgy üvölt éjszakákon át na majd akkor is legyél ilyen kis céltudatos nagy asszony.Buta kislány vagy még,mit tudod te mi az hogy gyerek.Lövésed nincs róla.Babaprojekt meg stb.ugyan már,most attól hogy ilyen szavakat használsz lehet hogy a barátnőid előtt felvághatsz de akinek van gyereke csak mosolyog rajtad.Tudom hogy azt hited hogy csak pozitív válaszokat fogsz kapni csak hát az élet nem ilyen kis egyszerű.
2010. máj. 31. 15:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!