Én 21 évesen lettem terhes (terveztuk) 22 évesen szultem meg!
Nem volt baj,méhészetunk van és másfél évet ledolgoztam! Van félretéve is pénz. Hitel nélkul megúsztuk eddig de csak mert kaptunk kolcson csaladon belul és evente fizetunk részletben vissza. Tisztában vagyok vele , h leleszek pontozva mert fiatalon egesz jol merek élni párommal de pl lelkileg testileg felkészültünk,meg anyagilag is es jo anyának erzem magam.
24N
16hkm
Szerintem jo anyuka lennék
A kishugimat szuletesetol neveltem úgymond, mert az anyja (nekem mostohám) sokat betegeskedett es en foglalkoztam vele
Mostmar négy eves es meg mindig nagy a kötelék köztünk
Elolvastam 2x a válaszom ,de nemtudom miből gondolod ,h valaha is lepasszoltam barkinek bárhova. Max páromnak havi 1-2× ha orvoshoz vagy szemoldokot szedetni mentem. Vagy mert azt irtam jol allunk? Nem gazdagok vagyunk , kozeposztaly korul vagyunk annak is alsó szintjén kb!
De elvagyunk így tökéletesen.:-)
Nem a gyikes nők döntik el mi korai és mi nem. Mindenki maga ismeri a saját körülményeit.
Engem édesanyám ilyen korban szült. Mivel szakgimi mellett dolgozott a leendő szakmájában, ezért volt nem egy ledolgozott éve érettségiig + 3 nyelvvizsgája. Pénzt is gyűjtött bőven, mivel normális országba kivándorolt és nem Magyarországon robotolt éhbérért. 1 havi fizetése 6 havi magyarnak felelt meg. A lakbéren kívül az árak ugyanezek voltak, sőt valami olcsóbb is volt, mint Magyarban. Némelyik adó nem is létezik ott pl. vízdíj. Apámmal pedig azóta is együtt van. Nem váltak el, hanem szeretik egymást. Apunak nyílván több mindene volt, mivel majdnem 10 évvel idősebb, de anyu sem egy képzetlen pályakezdő senki volt, mint itt szokás mondani azokra, akik nincsenek legalább 30 évesek.
Mégegyszer mondom, mindenki maga ismeri a saját körülményeit és nem pedig idegen netes okoskák.
Szerintem korai. Anyukám 20 évesen szült engem. Volt már szakmája, dolgozott is benne, férjnél volt, közösen építkeztek. DE! Úgy gondolom lelkileg nem volt rá érett. Az egy dolog, hogy otthon szakacsnő-bejárónő-cukrász-kertész stb háziasszonyként funkcionált, és le a kalappal előtte, hogy milyen ügyes volt benne. De hozzám semmi türelme nem volt soha. Mindig ordítozott, semmi nem volt jó neki, és már egész kicsi koromtól mintha azt akarta volna rám erőltetni, hogy nőjek fel és segítsek neki.
Aztán a tesómat 30 évesen szülte, és vele már olyan igazi anyás volt. Irigyeltem is érte. :( Kár hogy nem várt még pár évet velem is, túl hamar szült és borzasztó gyerekkorom volt.
De ez csak saját tapasztalat, biztosan van olyan is, aki az anyagi biztonságon, és a magabiztos házvezetésen kívül még a gyermeke egészséges lelki fejlődésére is oda tud figyelni ennyi idősen. Van, aki már 16 évesen több élet tapasztalattal rendelkezik, mint más 40 évesen. Csak ez a ritkább. De előfordul.
Szerintem akkor is korai, ha minden körülmény adott és agyilag is érettek vagytok rá, mert mi a francnak még 20 évesen gyerek, bőven ráér 5-10 év múlva.
Sosem értettem miért jó valakinek erre áldozni a fiatalságát (20-25 év), ezt már később nem lehet bepótolni, gyereket meg később is lehet szülni. De ez csak egy magánvélemény, mindenki azt csinál, amit jónak lát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!