Ebben az esetben ti elmondanátok az apukának a babát?
7!
Nem akart gyereket. Nem csak nevelni nem, egyáltalán nem akarta, higy gyereke Legyen. Te döntöttél úgy, higy megtartod, az akarata ellenére is. Erkölcsileg semmit nem kérhetsz számon rajta. Nem akarta azt a gyereket. Minek latogassa? Ártól, hogy biológiailag az övé, nem kell, higy apa legyen. Törvényileg beperelheted gyermektartasert, de ezen kívül semmihez nincs jogod se a törvény, mse az erkölcs szerint
"Az mondjuk elég borzasztó, hogy a gyerek 3 évesen random férfiakat apának szólít, mert nem tudja elkülőníteni az apát a férfi fogalmától, hisz az egyiket nem ismeri. "
Azért ezt előbb is átgondolhattad volna... Én nő vagyok, de nagyon nem tartom fairnek, hogy a nő dönt egyedül arról, hogy a KÖZÖS gyerek megszülessen, vagy sem, mert az ő testében növekszik, így esélye sincs a férfinak beleszólni.
Nem ő döntött róla, de a gyerek attól még létezik. Én nem döntöttem arról, hogy a világ tele legyen e pókokkal, pedig a hátam közepére sem kívánom őket. Nem én döntöttem arról, hogy elvigyék e az utolsó kakaóscsigát e előlem. Nem én döntöttem arról, hogy a gyerekem hogy nézzen ki vagy gondja legyen e a beszéddel. Nem én döntöttem arról, hogy nekemjött egy autós a zebrán. Nem én döntöttem arról, hogy milyen kérdések legyenek az államvizsgán. Nem én döntöttem arról, hogy az a suttyó lenyúlja e a tárcám a táskámból a vonaton, amíg fújtam az orrom.
Az élet arról szól, hogy történik egy csomó dolog, amire vagy van ráhatasunk vagy nincs, de ettől még ugyanúgy élünk és amit kapunk, azzal kezdenünk kell valamit. Lehetünk dühösek a másikra és érezhetjük igazságtalannak a világot, de nevetséges azt hinni, hogy amit nem akarunk az nem létezik. Létezik bizony, és az, ahogy kezeljük a létező dolgokat, minősít minket.
Neki akkor is van gyereke, ha 2 éve nem látta. Egyszerűen csak pocsék apa.
A jog felmenti a látogatás alól, nem is kényszeríteném rá, (ha nem akarja, nehogymár a gyerek azt érezze, hogy ő teher), de ettől ő még szerintem rosszul döntött, gyáva és önző. Örökké ezzel a lelkiismeretfurdalással fog élni, az életben bármikor összefuthat velünk, vagy én a rokonaival véletlen, hisz egy városban élünk. Egy rakás rossz dolog fogja érni még emiatt a döntése miatt, a gyerekünket pedig szintén.
Amúgy, ha gyerektartást kérnék, azt sem én kérném, hanem az állam kötelezi rá. Én jófej vagyok, mert sumákolom a kötelezettsége nem teljesítését, hogy neki könnyebb legyen.
"Én nő vagyok, de nagyon nem tartom fairnek, hogy a nő dönt egyedül arról, hogy a KÖZÖS gyerek megszülessen, vagy sem, mert az ő testében növekszik, így esélye sincs a férfinak beleszólni."
Ez egy olyan dolog, ami SOHA nem lehet teljesen igazságos, teljesen "fair".
Hogy miért? Azért, mert a biológia olyan, hogy csak és kizárólag a nő eshet teherbe és ő hordhat ki egy gyereket.
Most lehet arról vitatkozni, hogy ez kinek nagyobb szívás. A nőnek ugye azért, mert ha bármi "baleset" történik, rajta van a nagyobb felelősség. Neki kell vagy megszülnie, vagy felfeküdni az asztalra és elvetetni. Az ő teste, az ő egészsége.
A férfinak meg nyilván azért, mert nincsen beleszólása. Hiába nem akar gyereket, ha nem is vonja bele a nő a dologba, akkor is ott van az, hogy van egy gyereke valahol a világban, akit nem akart.
Az lenne a legkényelmesebb, ha a nő nem szeretné, de a férfi igen, akkor meg lehetne tenni, hogy kivesszük az embriót egy veszélytelen eljárással és kihordjuk egy lombikban. De ilyen nincs. Innentől kezdve soha nem lesz igazságos.
Hiába nem akar a férfi gyereket, egy nőt akkor sem lehet erőszakkal felfektetni a műtőasztalra és kitenni egy beavatkozásnak, aminek egyébként megvannak a maga kockázatai.
A férfi annyit tehet, hogy:
1. Olyan nővel fekszik le, akivel gyermeket is vállalna
2. Megfelelően védekezik.
Ennyi. Ennyit tud tenni.
Persze azzal egyetértek, hogy célszerű azért beszélni az apával. Mégis csak az ő gyereke, hagy döntse el maga, hogy részt akar-e venni a felnevelésében vagy sem.
Én azt tenném, hogy így, ahogy a kérdező leírta, elmondanám neki. Megmondanám, hogy megtartom, ő pedig eldöntheti, mennyire kíván részt venni a dologban.
"Viszont akkor is kiütést kapok azoktól, akik a határozott kérés ellenére trükköznek a védekezéssel, utána úgyis a nő dönt alapon, vagy vállalja egyedül (legalábbis azt mondja), aztán behajt apukán mindent, meg még leszarozza, amiért nem látogatja a gyerekét. "
Hát az ilyen ember tényleg a legalja.
De sajnos ezek ellen sem lehet semmit tenni. Vagyis de: férfiként óvszert húzni és nem a nőre bízni a védekezést.
Mert valljuk be, az is előfordul, hogy a pasi nem hajlandó kotont húzni, mert kényelmetlen, szedjen a nő tablettát. Aztán ha véletlen ne adj isten terhes lesz (és tegyük fel, hogy nem direkt trükközés miatt, hanem mondjuk szimplán bénaságból), akkor fel van háborodva, hogy mert a szemét büdös köcsög nő....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!