17 éves lány vagyok és terhes. Mit szólna anyukám, ha elmondanám neki?
Ez eléggé anyafüggő, meg függ attól is, hogy milyen helyzetben vagytok, hogy a párod elfogadja-e a babát és melletted áll-e.
Én 22 vagyok, de anyu még így is kiakadt, mert baba mellett fejezem be az egyetemet, de én egyáltalán nem bánom, mert a párom maximálisan mellettem van. És így a szülés felé közeledve anyu is elfogadta.
Persze 17 évesen még korainak tűnik. Sok anya szeretné, ha a gyermeke a saját lábára tudna állni. Nem azért mert kényelmes és nem akarja eltartani, hanem mert ez az élet rendje. Azt tudom csak mondani, ha a születendő gyermek apja 100%-ig melletted van, akkor egy anyának is könnyebb elfogadni, hogy ez a kettőtök döntése, vállaljátok a felelősséget, stb. De ha a párod nem áll melletted, mert még fiatal, vagy téged tart annak, akkor anyukád azt fogja látni, hogy belementél és benne maradtál valamiben, ami csak anyukádat terheli, mert ő fog akkor már titeket eltartani. És valljuk meg őszintén, azért kisgyerekkel nehezebb munkát is találni, ergo később repülsz ki a fészekből, tovább kell eltartania, stb. Egy anyának nem valami szívderítő ez, még ha szereti is a gyermekét.
Na bocs a litániáért. Szorítok érted.
Szia! Csatlakoznék az elöttem szólóhoz. Egy kisbaba nagyon nagy felelősség, és nagyon sok munkával jár. Nem is beszélve a sok lemondásról. 17 évesen még szórakoznod, buliznod kéne. Az iskolát befejezni sem lenne egyszerű egy kisbaba mellett. És az a baba is felnőne egyszer, akkor mihez kezdenél érettségi nélkül?
Mindenképpen gondold meg, mert ez a döntés az egész életedet megváltoztaja.
Azért mindeképpen avasd be anyukádat, mert a legrövidebb út az egyenes.
Szia!
Szerintem is anyafüggő. Lehet hogy most úgy érzed készen vagy az anyaságra és lehet az is hogy ez így is van mindenkinek máskor jön el az idő.( Én most vagyok 30 és most érzem azt hogy igen itt az ideje, mert eddig a körülmények megteremtése volt a cél).
De az előttem szólókkal tartva először tényleg a Te életedet rakd rendbe. Most lehetsz kb. végzős a középiskolában. A baba nem tehet róla ha a mama úgy dönt hogy megszüli, de utána felelősséggel tartozol iránta hogy mindene meglegyen ne nélkülözzön. És ilyen fiatal korban még nem biztos hogy a párod aki szintén fiatal melletted lenne mindenben. Bár lehet hogy nem így lesz, mert itt azért nem látunk olyan mélyen bele a dolgaidba. Nem tudni így hogy nincs munkát kapnál-e gyest. És később mikor a pici oviba vagy iskolába megy , Te pedig 3 műszakozol vagy muszáj elvállalnod minden munkát hogy meg tudd neki adni a minimumot, mert ha a sulit nem fejezed be a 8 elemivel ma már nem sok esélyed van. Sajnos ide jutott a világ.És gondolom Te is azt szeretnéd hogy a babád mindent megkapjon.
Persze vannak emberek akik baba mellett befejezik a sulit. Az hihetetlen nehéz hogy ne menjen se az iskola se a baba rovására. Én nagyon tisztelem őket ezért. És ha érzed magadban az erőt erre akkor jól gonbdold át és szerintem menni fog. A szüleid is biztos melletted lesznek, de nekik is elsősorban a Te jövőd a fontos. Hogy ne nélkülözz a jövőben(ami manapság nagyon nehéz). De szerintem ha be mered vállalni a kettőt együtt és látják a szüleid hogy nem hanyagolod el a tanulást sem akkor nem lesz gond.
Ha esetleg úgy döntenél hogy nem vállalod a babát. A barátnőm is gíy volt néhány évvel ezelőtt. A papa nem vállalta a barátnőm még gimis volt. Jött az abortusz. Elvégezte a sulit elment dolgozni ott fél év után megtalálta a párját. És most egy éves a babája. Gyes is van. Párja is van. És boldog. Elsőre összejött a baba.
Kitartás. puszillak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!