Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 17 éves lány vagyok és terhes....

17 éves lány vagyok és terhes. Mit szólna anyukám, ha elmondanám neki?

Figyelt kérdés
Terhes vagyok és tudom h még fiatal de én megfogom tartani a kicsit minden áron de félek hogy az anyám mit fog szolni.
2008. okt. 20. 08:23
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Hát nem is tudom.... Én 18 éves voltam amikor terhes lettem az első kisbabámmal, anyut aput leültettem, és a kezébe adtam az ultrahang fotot... anyu, első nekifutásra hozzámvágta a képet, és közölte, hogy felelőtlen leszek, és hogy nincs anyagi hátterem, meghogy gyerek nevel gyereket... következő nap már megnyugodott, és azt mondta, hogy szeret és hogy mellettem van és támogat... mindez hat éve történt, és büszke rám hogy úgy nevelem a lányomat ahogy... én szerintem, ha tényleg úgy gondolod,hogy megfelelően tudsz róla gondoskodni, és komolyan veszed az anyaságot, és bebizonyítod hogy igenis jó anya leszel, és van aki segítsen (párod) és anyagilag is bírni fogod, szerintem még ha kezdetben nem fog örülni a hírnek, megnyugszik, és ő is veled várja majd hogy babusgassa az unokáját...
2008. okt. 20. 08:31
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez eléggé anyafüggő, meg függ attól is, hogy milyen helyzetben vagytok, hogy a párod elfogadja-e a babát és melletted áll-e.

Én 22 vagyok, de anyu még így is kiakadt, mert baba mellett fejezem be az egyetemet, de én egyáltalán nem bánom, mert a párom maximálisan mellettem van. És így a szülés felé közeledve anyu is elfogadta.

Persze 17 évesen még korainak tűnik. Sok anya szeretné, ha a gyermeke a saját lábára tudna állni. Nem azért mert kényelmes és nem akarja eltartani, hanem mert ez az élet rendje. Azt tudom csak mondani, ha a születendő gyermek apja 100%-ig melletted van, akkor egy anyának is könnyebb elfogadni, hogy ez a kettőtök döntése, vállaljátok a felelősséget, stb. De ha a párod nem áll melletted, mert még fiatal, vagy téged tart annak, akkor anyukád azt fogja látni, hogy belementél és benne maradtál valamiben, ami csak anyukádat terheli, mert ő fog akkor már titeket eltartani. És valljuk meg őszintén, azért kisgyerekkel nehezebb munkát is találni, ergo később repülsz ki a fészekből, tovább kell eltartania, stb. Egy anyának nem valami szívderítő ez, még ha szereti is a gyermekét.

Na bocs a litániáért. Szorítok érted.

2008. okt. 20. 08:31
 3/21 anonim ***** válasza:
44%
Szia! Hát, nem fog örülni!!!! Nem tudom elvégezted e már az iskolát, de az most sokkal fontosabb lenne, mint gyereket szülni. Szerintem, ezt gondold még át, a baba nagyon nagy felelősség, lehet, hogy most azt gondolod, hogy érett vagy már hozzá, de attól sokkal több kell. Nem beszélve az anyagiaktól. Persze benne van a pakliban, hogy esetleg nem lehet többé gyereked, de ennek kicsi az esélye. Szóval ,hogy a kérdésedre válaszoljak ,ha az én lányom lennél, én nem engedném ,hogy megszüld a babát, ne haragudj, tényleg nem rosszindulatból írom!!!
2008. okt. 20. 08:33
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Csatlakoznék az elöttem szólóhoz. Egy kisbaba nagyon nagy felelősség, és nagyon sok munkával jár. Nem is beszélve a sok lemondásról. 17 évesen még szórakoznod, buliznod kéne. Az iskolát befejezni sem lenne egyszerű egy kisbaba mellett. És az a baba is felnőne egyszer, akkor mihez kezdenél érettségi nélkül?

Mindenképpen gondold meg, mert ez a döntés az egész életedet megváltoztaja.

Azért mindeképpen avasd be anyukádat, mert a legrövidebb út az egyenes.

2008. okt. 20. 08:40
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
3. válaszoló: Nem tudhatod, hogy az ő édesanyja örülni fog e vagy sem annak, amit szeretne vele közölni... Senkinek sincs joga pálcát törni más felett, hogy mikor érzi úgy, hogy képes vállalni és szeretni egy kisbabát... Vannak emberek akik 30 évesen szülnek, és negyed annyit nem törődnek a gyerekükkel, mint az, aki küzd azért akár a családjával szemben is, hogy megszülethessen...
2008. okt. 20. 08:41
 6/21 A kérdező kommentje:
Be is avatom anyukámat mindenképp. az érettségit meg ebben az évbe végzem.
2008. okt. 20. 08:41
 7/21 anonim ***** válasza:
Ne törődj mások véleményével, bízz anyukádban... Vigyázz magatokra!
2008. okt. 20. 08:43
 8/21 anonim ***** válasza:
Kedves 5. válaszoló! Én azt írtam hogy "ha az én lányom lennél..." Azt, hogy az ő anyukája mit szól hozzá majd kiderül. írtam is, hogy nem rosszindulatból írom, viszont a véleményünket kérdezte, és gondolom sejtette, hogy nem csak pozitívakat fog kapni. És egyáltalán nem törtem pálcát a feje felett, csak íram egy véleményt.
2008. okt. 20. 08:47
 9/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is anyafüggő. Lehet hogy most úgy érzed készen vagy az anyaságra és lehet az is hogy ez így is van mindenkinek máskor jön el az idő.( Én most vagyok 30 és most érzem azt hogy igen itt az ideje, mert eddig a körülmények megteremtése volt a cél).

De az előttem szólókkal tartva először tényleg a Te életedet rakd rendbe. Most lehetsz kb. végzős a középiskolában. A baba nem tehet róla ha a mama úgy dönt hogy megszüli, de utána felelősséggel tartozol iránta hogy mindene meglegyen ne nélkülözzön. És ilyen fiatal korban még nem biztos hogy a párod aki szintén fiatal melletted lenne mindenben. Bár lehet hogy nem így lesz, mert itt azért nem látunk olyan mélyen bele a dolgaidba. Nem tudni így hogy nincs munkát kapnál-e gyest. És később mikor a pici oviba vagy iskolába megy , Te pedig 3 műszakozol vagy muszáj elvállalnod minden munkát hogy meg tudd neki adni a minimumot, mert ha a sulit nem fejezed be a 8 elemivel ma már nem sok esélyed van. Sajnos ide jutott a világ.És gondolom Te is azt szeretnéd hogy a babád mindent megkapjon.

Persze vannak emberek akik baba mellett befejezik a sulit. Az hihetetlen nehéz hogy ne menjen se az iskola se a baba rovására. Én nagyon tisztelem őket ezért. És ha érzed magadban az erőt erre akkor jól gonbdold át és szerintem menni fog. A szüleid is biztos melletted lesznek, de nekik is elsősorban a Te jövőd a fontos. Hogy ne nélkülözz a jövőben(ami manapság nagyon nehéz). De szerintem ha be mered vállalni a kettőt együtt és látják a szüleid hogy nem hanyagolod el a tanulást sem akkor nem lesz gond.

Ha esetleg úgy döntenél hogy nem vállalod a babát. A barátnőm is gíy volt néhány évvel ezelőtt. A papa nem vállalta a barátnőm még gimis volt. Jött az abortusz. Elvégezte a sulit elment dolgozni ott fél év után megtalálta a párját. És most egy éves a babája. Gyes is van. Párja is van. És boldog. Elsőre összejött a baba.

Kitartás. puszillak

2008. okt. 20. 08:48
 10/21 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2008. okt. 20. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!