Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A barátnőm lehet, hogy terhes?...

A barátnőm lehet, hogy terhes? Most mit csináljunk? 20/F

Figyelt kérdés

Nagyon nagyon kétségbe vagyok esve, légyszives adjatok tanácsot, hogy ilyenkor mi van. A barátnőm még csak 18 most fog érettségizni és szeptembertől egyetemre fog járni... 6 hónapja vagyunk együtt és hát már volt párszor olyan, hogy nem védekeztünk de még sosem lett semmi baj belőle mert én mindig időbe kihúztam. De már 3 hete késik neki és teljesen kivan. Rendszeresen jár nőgyógyászhoz elméletileg nem késhet neki, vagyis nincs semmilyen betegsége ami miatt késhet. Én akarok tőle majd gyereket de semmiképpen nem most, el sem tudom képzelni, hogy most ezt hogy fogjuk beadni mondjuk az ő szüleinek mert ők nagyon szigorúak vele, az anyja orvos az apja ügyvéd és neki is diplomát "kell" szereznie, de nyilván ez így nem jöhet össze.

Szegényt úgy sajnálom, annyira kivan folyton sír és nagyon nagyon nagyon haragszik rám :( Nem is nagyon beszél velem pedig ezt együtt kellene megoldanunk. Múltkor azt mondta, hogy tönkre tettem az életét mert nem bírok magammal. Én hiába mondtam a fogamzásgátlót azt ő nem akart szedni pedig fizettem volna. Nem akar ilyen fiatalon anya lenni, de elvetetni sem akarja. Nagyon aggódok nehogy valami hülyeséget csináljon, nagyon stresszes neki az élete mostanában, mindig túl van hajszolva, neki folyton a legszebbnek, legokosabbnak, legfittebbnek kell lennie teljesen túlhajszolja magát. És most még engem is el akar marni maga mellől, persze ezt úgy sem hagyom. Ja igen, már csináltunk egy tesztet az pozitív lett, de ő akar még többször is mert szerinte lehet, hogy egy még nem megbízható. Fogalmam sincs mi lesz most ha tényleg beigazolódik, hogy terhes de komolyan mondom. Az apja lecsavarja a fejem és még talán mást is. Nem akarom elhagyni soha a barátnőmet mert annyira szeretem de most ő is úgy össze van zavarodva, nem tudom mit csináljak... Kábé mindenki engem fog utálni és felelősség tenni az egészért, ami nem érdekel de a barátnőmet, hogyan békítsem már ki? Tegnap is a fejemhez vágta az ajándékait amiket kapott tőlem :(

2017. febr. 15. 21:52
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
83%
Gondolom akartatok gyereket, ha nem védekeztetek. Gratulálok, büszkék lehettek magatokra. ha meg az apja lecsavarja a fejed, nagyon is helyesen teszi.
2017. febr. 16. 15:21
 22/58 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon úgy néz ki, hogy babát vártok!

A lány nem kéne, hogy úgy csináljon, mintha csak te tehetnél a babáról. Ha ő is szeret téged, akkor a terhesség eleji felbolydultság után ezt sürgősen abba kéne hagynia.

Addig meg nyugtasd meg, hogy utánaérdeklődtél, és nagyon sok lány/nő teljesen fel van zaklatva lelkileg, idegileg és testileg is a terhesség első heteiben, ez el fog múlni. Ez amúgy tényleg gyakran így van!

Ha te -ahogy írtad- amúgy is akarsz majd tőle gyereket és nagyon szereted, tartsátok meg, mert ha elvetetitek, előbb vagy utóbb nagyon szomorúak lesztek, és innen egyszercsak elkezdhet szétesni a kapcsolatotok (magatok sem biztos, hogy rájönnétek, hogy egy az oka).

Szerintem az orvos és ügyvéd szülők felé az nagyon fontos, hogy nagyon határozottan állj/álljatok oda, hogy elhiggyék, hogy képesek lesztek a helyzetből adódóan kicsit hamarabb felnőtt viselkedésre. Ha tanácstalan gyereknek mutatkoztok, tuti az lesz, amit ők akarnak.

Te már vígan nagykorú vagy, tehát abszolút nem dönthetnek helyetted!

"Nem akar ilyen fiatalon anya lenni, de elvetetni sem akarja" - ha a lány így áll hozzá, te meg azt írtad, hogy később amúgy is szeretnél vele közös gyereket, akkor egészen biztos, hogy a kisebbik "rossz" az, ha megtartjátok, mert így lesz egy édes, gyönyörű közös kisbabátok, a másik esetben pedig a közös halott gyereketek szülei lesztek.

Mindkét választásnak megvannak a nehézségei, csak az egyiknél ezek a nehézségek természetesek, mulandóak, és nagyon "kifizetődnek" mosolyokban, fiatal, rugalmas szülői létben, stb., a másik esetben pedig ezek a nehézségek szomorúak és visszacsinálhatatlanok és nincs pozitív visszacsatolás.

2017. febr. 16. 15:28
 23/58 anonim ***** válasza:
88%
Az anyja orvos, és ő mégis engedi védekezés nélkül? nyugtassátok meg a szüleit, olyan buta hogy úgyse végezne el egy egyetemet se...
2017. febr. 16. 15:44
 24/58 anonim ***** válasza:
83%

Kedves Kérdező!

Örülök, hogy van itt olyan apuka, aki nem a fülét-farkát behúzva menekül, hanem kiáll a barátnője és a gyermeke mellett!

Igen, az ember követ el hibát, egyébként gyógyszer mellett és gumi mellett is becsúszhat egy "meglepetés" baba - de ez most mindegy.

Biztosan nagyon kínos lesz a szüleinek elmondani, de először nektek kell tisztáznotok, mit szeretnétek.

Ha megszakítjátok a kis életét, 90%-ban rámegy a kapcsolatotok és fizikailag-lelkileg is óriási sebet kap a barátnőd (és persze Te is).

Ha megtartjátok, sok nehézség és sok öröm vár ártok, egy nagy lépés előre a felnőtté válásban és még jobban összekovácsolódtok!

Egyébként: anyukám egyedül vállalt engem (apám lelépett) és 3 diplomát is szerzett, folyamatosan dolgozott mellette stb.

Sok sikert és jó egészséget kívánok Nektek!!

2017. febr. 16. 18:20
 25/58 anonim ***** válasza:
72%
Legyetek anya és apa. Mert egy kis ember megfogant a ti nagy szerencsétekre.
2017. febr. 16. 20:43
 26/58 anonim ***** válasza:
46%

Szia,

Teljesen megértem, hogy most ki vagy akadva.

De van pár jó hírem.

Ez a te gyereked, egy kis pici baba, akinek már dobog a szíve. :)

Két lehetőség van.

Az egyik, hogy örökbe adjátok, mert az élet még mindig jobb a halálnál,

a másik: szerencsére már van olyan, hogy a barátnőd anyukája el tud menni csedre és gyedre a lánya helyett papíron vagy akár ténylegesen is, ami azt jelenti, hogy a nagyon sok orvosi fizetése 70 százalékát kapja.

Pl. ha nettó 300-at keres, akkor 210-et, plusz családi pótlék 12 ezer plusz családi adókedvezmény 15 ezer Ft.

Ha bármiben tudok segíteni, írj, könyvelő vagyok. :)

2017. febr. 16. 20:48
 27/58 anonim ***** válasza:
69%
Miért vagy kétségbeesve??? A barátnőd is szerencsés. Ma a házasságok 30%-a meddő,de ti mindketten képesek vagytok életre hívni az utódotokat a szerelmetek gyümölcsét. hurrá! Akik ilyen ügyesek azok megoldják az életük többi dolgát is pl a gyermeknevelést. Én is babával jártam főiskolára ,vittem a kis hordozóban és számtalan ismerősöm teszi ezt. Fiatalon szülővé válni jobb, mint gyermektelenül kinlódni. Kérd meg a kezét ,vegyétek fel a rengeteg állami támogatást és éljetek boldogan! Persze tanuljatok is.
2017. febr. 16. 20:49
 28/58 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Hát köszönöm a sok választ, meg privátot is. Igazából ma nagyon fordult velem a világ, egész délután a barátnőmmel voltam és nagyon sokat beszélgettünk. Igazából én kezdtem el, mert bevallottam neki, hogy én amúgy kvára boldog is vagyok mert Ő a szerelmem és most kisbabát vár tőlem. És amikor elmondtam neki, hogy mit érzek valahogy ő is egyből megenyhült, szerintem azt hitte -jogosan mert ezt mutattam- hogy majd elhagyom vagy ez nekem túl nagy felelősség és, hogy nem is akarom ezt egyáltalán. Nyilván én is tiszta ideg voltam, de 1000x jobban érzem magam már most. Teljesen hirtelen realizáltam az egészet. Megsimogattam a pocakját, akkor ő elkezdett sírni meg picit én is olyan furcsa volt ez az egész. Ő is akarja. Nagyon sokat beszélgettünk, igazából amióta másképp állok hozzá a szüleitől sem félek már úgy.

Az én szüleimet nem fogja amúgy sem különösebben érdekelni, sajnos mi nem vagyunk olyan jóba csak anyagilag a szüleim egyébként nem vagyunk sajnos jó család. Viszont talán anyagilag nem lesz gond, ők sokat tudnának segíteni ha akarnának.

Amiket írtatok, hogy már dobog a szíve meg ilyenek az nagyon nagyon tetszett :))) Holnap megyek vele nőgyógyászhoz elvileg nagyon jót találtam :) A hétvégén tervezzük elmondani a szüleinek, természetesen én is ott leszek. Hát nem tudom még mi lesz de amióta nem vagyok "egyedül" és tudom, hogy a barátnőm is akarja már teljesen másképp látom a világot. Mintha a kérdést nem is én írtam volna ki. Nagyon ideges és izgatott vagyok megint, teljesen bezsongtam de ez mostmár teljesen más, mostmár örömömbe idegeskedek! Meg hogy ne legyen semmi baj.

2017. febr. 16. 21:23
 29/58 Theressita ***** válasza:
53%
Kedves Kérdező! Megértem, hogy ez most egy nehéz szituáció mindkettőtök szàmàra. Hiba csúszott a dolgokba, ezen vàltoztatni màr nem lehet. De becsülendő, hogy a kedvesed mellett àllsz, aggódsz érte,ez arra utal, hogy jò apa leszel. Tovàbbra is tarts ki mellette, a gyermeketek úgy tűnik, màr ùton van. A szülőknek meg talàn együtt is emondhatnàtok, és együtt próbàljàtok meg elviselni a szülők reakcióit, ami talàn először húzós lesz. Tartsàtok egymàsban a lelket! A nagypapàk,nagymamàk az unoka làttàn nagyon hamar meg szokták enyhülni. Kitartàst!
2017. febr. 16. 21:32
 30/58 Theressita ***** válasza:
72%
Ja, most làtom, màr vàlaszoltàl is. Sok sikert! Én nagyon drukkolok nektek!
2017. febr. 16. 21:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!