Valaki aki 33 felett szülte az első gyerekét, mit tanácsolnátok nekem mire készüljek fel, illetve nem vagyok-e túl idős 36-37 évesen?
Igen, sok ilyen van. :) En evekig baby-sitterkedtem, es mindegyik csaladnal 30 feletti volt az anyuka, es ovodas koru a gyerek, vagy baba. A legutolso csaladnal az anyuka 3-at is szult, mindet 30 felett. Erdekes es elgondolkodtato az is, hogy ok azok, akik megtehetik anyagilag is hogy baby-sitteruk legyen.
Amiket meg elottem irtak, hogy nem normalis 35-40 felett szulni, nem egeszseges, mai divat stb. az nem igaz.
Pont most nezegettem a csaladfat, es a dednagymamam is 37 evesen szulte a 3. gyereket (az elsot 25 evesen). Ez az 1900-as evek elejen volt. Mind3 gyereke egeszseges lett.
A nagyim meg 42 evesen szulte anyukamat -aki egeszseges! - es mivel 85 evesen halt meg, meg az unokait is latta felnoni - 18 eves voltam, amikor meghalt. Szoval nem attol fugg, hogy hany evesen szul az ember.
A statisztika meg egy dolog, nem biztos hogy te is pont azok koze tartoznal, akiknek nem jon ossze 35 felett, vagy beteg lesz. Kulonben is a betegseget mar eleg korai terhessegnel meg tudjak allapitani, ha meg nem jon ossze egyaltalan, akkor vannak egyeb alternativak pl. lombik, orokbefogadas, stb.
Ne mondj le az almaidrol! Ha neked fontos a babavallalas, akkor eloszor koncetralj arra, hogy talalj magadnak egy part, akivel szivesen alapitanal csaladot. Ne a lehetseges negativ kovetkezmenyekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!