Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Valaki aki 33 felett szülte...

Valaki aki 33 felett szülte az első gyerekét, mit tanácsolnátok nekem mire készüljek fel, illetve nem vagyok-e túl idős 36-37 évesen?

Figyelt kérdés
Nem sokára 35 éves leszek. Sajnos az életem nem úgy alakult,hogy bevállaljak gyereket, kapcsolatom tönkrement és nem lettem még kismama közel a 35. életkorhoz sem. Egyik barátnőm azt mondta,hogy ő már 35 felett nem szülne, túl idős, beteg lesz nagy eséllyel a gyerek stb. Elszomorodtam,utána is néztem és azt olvastam, hogy nagyon nehéz, kevés az esély hogy könnyen teherbeesek 36 évesen.

2017. febr. 12. 20:08
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:

Igen, sok ilyen van. :) En evekig baby-sitterkedtem, es mindegyik csaladnal 30 feletti volt az anyuka, es ovodas koru a gyerek, vagy baba. A legutolso csaladnal az anyuka 3-at is szult, mindet 30 felett. Erdekes es elgondolkodtato az is, hogy ok azok, akik megtehetik anyagilag is hogy baby-sitteruk legyen.

Amiket meg elottem irtak, hogy nem normalis 35-40 felett szulni, nem egeszseges, mai divat stb. az nem igaz.

Pont most nezegettem a csaladfat, es a dednagymamam is 37 evesen szulte a 3. gyereket (az elsot 25 evesen). Ez az 1900-as evek elejen volt. Mind3 gyereke egeszseges lett.

A nagyim meg 42 evesen szulte anyukamat -aki egeszseges! - es mivel 85 evesen halt meg, meg az unokait is latta felnoni - 18 eves voltam, amikor meghalt. Szoval nem attol fugg, hogy hany evesen szul az ember.

A statisztika meg egy dolog, nem biztos hogy te is pont azok koze tartoznal, akiknek nem jon ossze 35 felett, vagy beteg lesz. Kulonben is a betegseget mar eleg korai terhessegnel meg tudjak allapitani, ha meg nem jon ossze egyaltalan, akkor vannak egyeb alternativak pl. lombik, orokbefogadas, stb.

Ne mondj le az almaidrol! Ha neked fontos a babavallalas, akkor eloszor koncetralj arra, hogy talalj magadnak egy part, akivel szivesen alapitanal csaladot. Ne a lehetseges negativ kovetkezmenyekre.

2017. febr. 26. 13:17
 42/42 anonim ***** válasza:
100%
Addig szülhet egy nő ameddig van mensese ha nincs krónikus betegsége. Én 44 évesen szültem első babánkat és minden a legnagyobb rendben volt. Huszonéves korban is ugyanúgy megvan az esélye annak hogy autista, vagy danos lesz a gyerek csak akkor még nem szűrik és mire kiderül sajnos késő.
2018. febr. 2. 02:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!