Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Valaki aki 33 felett szülte...

Valaki aki 33 felett szülte az első gyerekét, mit tanácsolnátok nekem mire készüljek fel, illetve nem vagyok-e túl idős 36-37 évesen?

Figyelt kérdés
Nem sokára 35 éves leszek. Sajnos az életem nem úgy alakult,hogy bevállaljak gyereket, kapcsolatom tönkrement és nem lettem még kismama közel a 35. életkorhoz sem. Egyik barátnőm azt mondta,hogy ő már 35 felett nem szülne, túl idős, beteg lesz nagy eséllyel a gyerek stb. Elszomorodtam,utána is néztem és azt olvastam, hogy nagyon nehéz, kevés az esély hogy könnyen teherbeesek 36 évesen.

2017. febr. 12. 20:08
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
92%

43 leszek amikor másfél eves lesz a kislanyunk. Allitolag 35-nek sem nezek ki. Nem tudom, hogy kései, vagy sem, az biztos, h nagyon energikus vagyok, mégis, korábban még jobban birtam volna. Akartuk, imádjuk, mindent megteszek érte, de nagyon fáraszto.

Nekem problemamentes terhessegem, ritkaszamba meno szulesem volt: tagulas kozben nem voltak fajdalmaim, orankent tagtam 1 ujjnyit, gatmetszes nelkul szuletett meg a Pici. Eletem legcsodalatosabb elmenye volt a ra kovetkezo 3 nap a kórhahban is. Csak Ő meg én. Pedig bejartam a fél vilagot, amit szintén imádtam. Amikor nehéz, mindig arra gondolok, hog, mennyire szerettem volna, hogy legyen. Nem mindig segit ez sem:))), de azert tobbnyire igen. Szoval en/mi bevallaltuk, mert mi is keson talalkoztunk es mert hiszek benne, h minden ugy tortenik, ahogy annak lennie kell.

2017. febr. 12. 23:09
 32/42 anonim ***** válasza:
80%
Bocs, nem irtam, h a 4. probalkozos honapban sikerult. Elozo voltam.
2017. febr. 12. 23:14
 33/42 anonim ***** válasza:
12%

Szerintem akkor sem normális 40 évesen szülni az elsöt,akármennyire is lepontozzátok.

A sokadikat szülni ennyi idösen szerintem teljesen más kérdés.

De mondjuk senki ne mondja nekem hogy a 18 éves gyerekének 38 évesen és 58 évesen is ugyanolyan támasza tud lenni...

Kérdezö meg minek kérdez,ha megvan a véleménye a dologrol és lehurrogja azt az oldalt ami nem áll közel hozzá?

2017. febr. 12. 23:56
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
Manapság már semmi különös nincs abban, hogy 36 évesen szülöd az elsőt. Ne csinálj magadnak ebből gondot!
2017. febr. 13. 04:57
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

Sztem màr nagyon nem kor függö ki mikor szül. Ahol laktam ott a 28 eves fiatal anyuka hagyott hàtra 3 àrvàt.....ès van ismerösöm aki 38 evesen szült es fitt ès ude!!! Nekünk pl.nem akar össze jönni a baba. Hosszu èvek ota kinlosunk. Pàr vetèlèsen ès egy mèhen kivulin tul vagyunk. 44 èves vagyok màr ès nem az èn hibàmbòl nem tudok szülni. Vmiert a termèszet szòrakozik velem. Idèn mèg probalkozunk es ha nem sikerül akkor feladjuk.....

De sztem egy 36 èves nö simàn ès gond mentesen szülhet. Semmivel nem rosszabb mi t aki 15-16 èvesen szül...plusz mèg biztatjàk is hogy tartsa meg.....ott naagyobb bajok lesznek mint egy idösebb koru hölgynèl. Mert ott se isiola se munka se lakas se semli nincs...csak a szöveg hogy meg tudjuk oldani mert mar felnöttek vagyunk....

2017. febr. 13. 08:16
 36/42 anonim ***** válasza:
63%

Mennyivel jobb, ha valaki 18-20 évesen szül, aztán igaz, hogy baromi fiatal anyuka lesz, csak épp 5 év múlva rájön, hogy még nem élte ki magát, mégse ezt akarta, a szintén fiatal apuka lelép, stb.?

Sajnos a mai világban kitolódik a gyerekvállalás, nehéz normális partnert találni, egzisztenciát, lakást megteremteni.

Miért úgy kell hozzá állni, hogy a gyerek fiatalon árva lesz??? Ha valaki 40éves koráig szül, és jó eséllyel megéri az átlag 65öt, a gyerek akkor is már 25-30 éves lesz addigra. És akik tragikusan fiatalon meghalnak anyák, ne adj Isten? Így nem lehet hozzáállni...

Jelenleg 37éves kortól küldenek el genetikai vizsgálatra, ez eddig 35 volt, pont azért emelték, mert kitolódott a kor. Ettől függetlenül 20évesnek is lehet Down-os babája. 35 fölött kell csináltatni egy Nifty vagy Prena tesztet és onnantól nyugodt az ember.

Teherbe esni meg nem kisebb az esély ennyi idősen, ha valakinek normál ciklusa van, szed vitamint, sportol, stb. Huszonévesek is járnak lombikra rengetegen.

2017. febr. 13. 08:38
 37/42 anonim ***** válasza:
Szomszédom 14 év után 35 évesen szülte a 2. Gyereket egészséges 2 éves kislány :)
2017. febr. 13. 08:44
 38/42 anonim ***** válasza:
Az elsőt 33 a másodikat 36 évesen szültem, de még simán bevállalnék még egyet. Most vagyok 40. Az első kb. fél év után, a második első próbálkozós hónapban összejött.
2017. febr. 13. 11:19
 39/42 anonim ***** válasza:
66%

"Szerintem akkor sem normális 40 évesen szülni az elsöt,akármennyire is lepontozzátok.

A sokadikat szülni ennyi idösen szerintem teljesen más kérdés."

Nyilván egy 40 éves nem fog sokadikat szülni, csak egyet. (Max. még egyet, nagyon gyorsan az első után.) Nem értem, hogy számítana, hogy hányadik gyerek a sorban. A kockázat ugyanakkora, csak a további lehetőségek szűkebbek - ezt elismerem. De aki 40 évesen szüli az elsőt, az annak az egynek is nagyon örül, nincsenek illúziói a tízgyerekes családmodellről.

"De mondjuk senki ne mondja nekem hogy a 18 éves gyerekének 38 évesen és 58 évesen is ugyanolyan támasza tud lenni..."

Nos... embere válogatja, van, aki 70 évesen is nagyobb támasza a gyerekének, mint más 38 évesen. Csak körül kell nézni. De az is elég, ha benézel itt egyik-másik topikba.

Tegnap olvastam egy kérdést egy 13 éves anorexiás lánytól, hogy szedhet-e étvágycsökkentőt, mert nagyon éhes, és az anyja azt mondta neki, hogy "leszarja". A lány saját bevallása szerint reggel egy almát eszik, délben zabpelyhet, vacsorára meg semmit, ha mégis, azt kihányja. Szerinted egy ilyen szülő mekkora támasza a gyerekének? Ha így folytatják, a gyerek nem fogja megérni a saját ballagását se... És ez csak egyetlen példa volt, tömegével vannak itt ilyen sztorik, és ha csak részben igazak, akkor tragikus a helyzet. Nyugodt lelkiismerettel állítom, hogy az én gyerekemnek ennél sokkal jobb sorsa lesz...

A 40 éves terhes

2017. febr. 13. 12:43
 40/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem szomorodtam el, bevállalom a gyereket és próbálkozom akár évekig (persze van egy határ). Azért sokan megerősítettek itt abban, hogy érdemes és van remény ennyi évesen is. :)
2017. febr. 13. 16:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!