Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Valaki aki 33 felett szülte...

Valaki aki 33 felett szülte az első gyerekét, mit tanácsolnátok nekem mire készüljek fel, illetve nem vagyok-e túl idős 36-37 évesen?

Figyelt kérdés
Nem sokára 35 éves leszek. Sajnos az életem nem úgy alakult,hogy bevállaljak gyereket, kapcsolatom tönkrement és nem lettem még kismama közel a 35. életkorhoz sem. Egyik barátnőm azt mondta,hogy ő már 35 felett nem szülne, túl idős, beteg lesz nagy eséllyel a gyerek stb. Elszomorodtam,utána is néztem és azt olvastam, hogy nagyon nehéz, kevés az esély hogy könnyen teherbeesek 36 évesen.

2017. febr. 12. 20:08
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
87%
36 vagyok, elsore teherbe estem, egeszseges gyerekunk lesz. (Elso gyerekem lesz) 40 evig siman vallalni fogok meg egyet ha ugy alakul.
2017. febr. 12. 20:32
 12/42 anonim ***** válasza:
16%

Bar igaz, kitolodott a gyerekvallalas de ez nem azt jelenti hogy ez normalis. A szabadabb vilag- es kapcsolatfelfogas miatt kesobb kotelezodnek el a nok (karrier vs csalad, bulizas 30 felett, parkapcsolat valtogatasa fel evente, szinglilet reklamozasa,stb.) de attol meg a biologiai orank ugyanaz, sot, a mai 30-as korosztaly betegsegekkel teli taposcsibe az eggyel felettunk levokehez kepest (asztma, allergiak, stb).

Szoval azt mondanam NEM kor- hanem egyenfuggo. Vizsgaltasd ki magad, plusz Te erzedmennyire vagy energikus, turelmes, stb. Mert sajnos arra is gondolni kell hogy a mi 30-as generacionk korabban fog elhalalozni. Stressz, rohano eletmod, stb. A mostani 30-asok nem lesznek 70-80 evesek soha :( Es senki nem akarhat magara hagyni 15-20 eves gyerekeket :(

Tudom meghalhat az is korabban aki 25 evesen szul de valljuk be ez nem okyan gyakori es ne a kivetelekbol kell kiindulni.

2017. febr. 12. 20:41
 13/42 A kérdező kommentje:
Érdekes,hogy sokan leépítik a nőket 35 felett gyermekvállalás tekintetében.
2017. febr. 12. 20:46
 14/42 anonim ***** válasza:
82%

Nekem olyan fura, hogy ezt valami mai 'divatnak' gondolják. Régen is sokan szültek 35-40 között. Csak nem az elsőt, hanem pl. a negyediket.

Csak a közelmúltban volt szokás, hogy fiatalon szülnek egyet, max. kettőt és utána már nem.

Nagymamám is 40 volt, amikor a negyedik gyermeke megszületett. Senki sem csodálkozott rajta.

2017. febr. 12. 20:47
 15/42 A kérdező kommentje:
Először is tisztázzuk. Én nem másnak, nem az unokák miatt, nem amiatt szülnék, hogy majd idős koromban legyen aki pátyolgat,ápolgat mint sokan.
 16/42 anonim ***** válasza:
17%
12-es valaszban olvashatod hogy miert.
 17/42 anonim ***** válasza:
7%
Senki nem igy ertette! Hanem hogy a mai beteges 30-as korosztaly meg sem eli majd a gyereke erettsegijet ha 40 evesen szul es ez kicseszes a gyerekkel.
2017. febr. 12. 20:49
 18/42 A kérdező kommentje:
Van olyan anya aki soha nem lesz nagymama,nem azért mert későn szült,hanem mert a gyerekének nem lehet gyereke,vagy egyszerűen nem akar. Ettől nem gondolom,hogy kevesebbet érhet az élete. Ez a 35. élet egyébként elég erős határvonal, ennyire pontosan nem lehet belőni. Mint ahogy az idő is emberi "találmány" nem kellene ennyire kapaszkodni ebbe a bűvös 35-be.
2017. febr. 12. 20:49
 19/42 anonim ***** válasza:
15%
Le lehet pontozni de attol meg sajnos igaz :(
2017. febr. 12. 20:50
 20/42 anonim ***** válasza:
12%
Ertsd mar meg itt nem a TE idoskorodrol van szo hogy ki apol meg leszel-e nagymama! Arrol volt szo hogy a GYEREKNEK szar ha fiatalon elarvul.
2017. febr. 12. 20:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!