Valaki aki 33 felett szülte az első gyerekét, mit tanácsolnátok nekem mire készüljek fel, illetve nem vagyok-e túl idős 36-37 évesen?
Anyám 40 évesen szült engem, úgy, hogy papírja volt róla, hogy meddő. Ez a nyolcvanas évek elején volt. CSászárral születtem problémamentes terhesség után, szüleim elmesélése alapján azért, mert a dokinak lejárt a műszak és megsiettette a dolgot, bár az lényegtelen, hogy melyik kijáraton jöttem ki.
Én 31 évesen szültem, problémamentes terhesség után egy komplikációkkal sűrűn tarkított szüléssel. Az amúgy kicsit feledékeny orvosom a mai napig emlékszik rá, mert szakmailag is megizzasztottam. Szerencsére mindketten maradandó károsodás nélkül megúsztuk. Lassan három éves a gyerek és teljesen egészséges. Én is az vagyok, hiába szült anyukám 40 évesen.
Ráadásul simán bevállalják az unokát akár két hétre is. A végén némi fáradtságra panaszkodnak (energikus gyerek), de ez a fáradtságot mi, szülők is érezzük. :)
Ráadásként a férjem 42 volt, amikor született. A családjában mindenki 90+ évesen hunyt el, a 97 éves nagymamája (férjemé) még mindig él és bár bottal jár, szellemileg és fizikailag is jó formában van. Így nála jó eséllyel magas a várható élettartam, de az én ágamon is 85 év körül hunytak el a felmenők.
36 évesen szültem az első gyerekemet. Elsőre teherbe estem, minimális bonyodalom volt a terhesség végén és van egy makkegészséges lányom. Áprilisra várom a másodikat, aki a 3. próbálkozós hónapban jött össze. Most még annyi bajom sincs, mint 3 éve. Plusz vizsgálatot nem a korom miatt csináltattam, egyébként is megtettem volna.
A környezetemben sok hasonló korú kisgyerekes anya van és nem érezzük se tehernek, se kivitelezhezetlennek a felnevelésüket. Fittek és egészsègesek vagyunk.
anyám engem 36 évesen szült. A barátnőmet az anyja 40 évesen, az öccsét 41 évesen.
Ha babát szeretnétek, hát tessék! ne foszdd meg magad a gyermekáldás örömeitől, amiatt parázva, hogy mi lesz, ha nehezen jön össze, vagy ha nehéz lesz a terhesség. mindez csak apróság amellett, hogy lesz egy gyermeked, aki az elkövetkezendő évtizedekben az életed értelme lesz :) még simán a kistesó is összejöhet, csak nem lesz nagy korkülönbség a gyerekek között (ami nekik jót is tesz:) )
Mindent bele, drukkolok :)
Én 40 vagyok és az elsőt várom. Első próbálkozásra összejött és egyelőre minden oké. Egyetlen vizsgálatot csináltattunk a kötelezőkön kívül, Prenatestet.
És pont nem érdekel erről mások véleménye, ez van és kész. Akartuk ezt a gyereket. Aki nem vállalja be 35 felett, az ő dolga. Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, javaslom, hogy ne hallgassatok másra, a pároddal döntsetek. Szerintem nem érdemes temetni magadat, attól nem lesz jobb. Valóban nagyobb a kockázat, de azt azért nem lehet mondani, hogy "nagy eséllyel" beteg lesz a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!