Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Valaki aki 33 felett szülte...

Valaki aki 33 felett szülte az első gyerekét, mit tanácsolnátok nekem mire készüljek fel, illetve nem vagyok-e túl idős 36-37 évesen?

Figyelt kérdés
Nem sokára 35 éves leszek. Sajnos az életem nem úgy alakult,hogy bevállaljak gyereket, kapcsolatom tönkrement és nem lettem még kismama közel a 35. életkorhoz sem. Egyik barátnőm azt mondta,hogy ő már 35 felett nem szülne, túl idős, beteg lesz nagy eséllyel a gyerek stb. Elszomorodtam,utána is néztem és azt olvastam, hogy nagyon nehéz, kevés az esély hogy könnyen teherbeesek 36 évesen.

2017. febr. 12. 20:08
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
12-es: Habár részben igazad van ne vedd egy kalap alá kérlek az összes később szülő nőt. Nem mindenki olyan szerencsés,hogy fiatal korában megtalálja élete párját. Nem mindenkinek úgy alakul az élete,hogy anyagilag, érzelmileg érett legyen ahhoz hogy gyermeke legyen. Hány olyan anyát látok aki még több gyerek után sem érett anyának és bárcsak ne szült volna. Egy igazán fontos faktort felejtetek el az pedig a szerencse. Nem vagyok szabados életű,nem volt sok kapcsolatom, mind több évesek.Kint éltem éveket külföldön, sajnos nem jött össze így hazajöttem. Rengeteg egyéni komplex élet létezik ami befolyásolj az ember későbbi életét többek között a gyermekvállalást is.Ugyanis ehhez nem csak kedv, hanem tőke, stabil párkapcsolat is kell.
2017. febr. 12. 20:54
 22/42 A kérdező kommentje:
Ha 36 évesen szülök miért ne érhetném meg amúgy a gyerekem érettségijét?
2017. febr. 12. 20:57
 23/42 anonim ***** válasza:
79%

Anyám 40 évesen szült engem, úgy, hogy papírja volt róla, hogy meddő. Ez a nyolcvanas évek elején volt. CSászárral születtem problémamentes terhesség után, szüleim elmesélése alapján azért, mert a dokinak lejárt a műszak és megsiettette a dolgot, bár az lényegtelen, hogy melyik kijáraton jöttem ki.

Én 31 évesen szültem, problémamentes terhesség után egy komplikációkkal sűrűn tarkított szüléssel. Az amúgy kicsit feledékeny orvosom a mai napig emlékszik rá, mert szakmailag is megizzasztottam. Szerencsére mindketten maradandó károsodás nélkül megúsztuk. Lassan három éves a gyerek és teljesen egészséges. Én is az vagyok, hiába szült anyukám 40 évesen.

Ráadásul simán bevállalják az unokát akár két hétre is. A végén némi fáradtságra panaszkodnak (energikus gyerek), de ez a fáradtságot mi, szülők is érezzük. :)

Ráadásként a férjem 42 volt, amikor született. A családjában mindenki 90+ évesen hunyt el, a 97 éves nagymamája (férjemé) még mindig él és bár bottal jár, szellemileg és fizikailag is jó formában van. Így nála jó eséllyel magas a várható élettartam, de az én ágamon is 85 év körül hunytak el a felmenők.

2017. febr. 12. 21:11
 24/42 anonim ***** válasza:
90%
Számomra az a furcsa, hogy az emberek bele mernek szólni mások életébe és meg merik kövezni a másikat azért, mert 40 évesen gyereket vállal. Bezzeg, ha "becsúszik" neki és elveteti, akkor meg azért kövezik meg, mert "40 éves felnőtt nőként nem képes vállalni az óvatlanságának következményeit". Szóval bárhogy is cselekszik egy 40es nő, semmi sem jó... Én 29 vagyok és az első babát várom. Nehezen jött össze, így lehetséges, hogy a következőért is évekig kell küzdeni majd. Akárhogy is lesz, 3 gyereket szeretnénk és ha a harmadik gyerkőc 40 évesen jön majd össze, akkor sem adjuk majd fel. Ha vigyázok magamra és figyelek az egészségemre, jó eséllyel még az unokáimat is láthatom attól a gyermekemtől, akit 40 évesen szülök. Ha mégsem élem meg az unokáimat, a gyerekem majd helyettem is szeretni fogja őket!
2017. febr. 12. 21:12
 25/42 anonim ***** válasza:
87%

36 évesen szültem az első gyerekemet. Elsőre teherbe estem, minimális bonyodalom volt a terhesség végén és van egy makkegészséges lányom. Áprilisra várom a másodikat, aki a 3. próbálkozós hónapban jött össze. Most még annyi bajom sincs, mint 3 éve. Plusz vizsgálatot nem a korom miatt csináltattam, egyébként is megtettem volna.

A környezetemben sok hasonló korú kisgyerekes anya van és nem érezzük se tehernek, se kivitelezhezetlennek a felnevelésüket. Fittek és egészsègesek vagyunk.

2017. febr. 12. 21:25
 26/42 anonim ***** válasza:
86%
Hidd el itt senkinek nem jó semmi, bmit is írsz vki nagyon okos jön és teljesen le fog hurrogni. 35 évesen még nem kell elkapálnod magad, nyugodtan szülhetsz, nagyon sokáig ott lehetsz a gyermekeid mellett, ha Isten is úgy akarja. A szüleim engem korán vállaltak, az apukámat mégis 10 éves koromban elveszítettem, pedig még nagyon fiatal volt. Sajnos semmire sincs garancia. Ne foglalkozz senkivel, a lényeg hogy te legyél boldog! Remélem, hogy gond nélkül és gyorsan összejön a kisbaba!
2017. febr. 12. 21:28
 27/42 A kérdező kommentje:
25-ös: Jó volt olvasni amit írtál,örülök hogy minden rendben volt. Én egyébként úgy látom,hogy egyre többen adnak életet egészséges gyereknek 35 felett.
2017. febr. 12. 21:29
 28/42 anonim ***** válasza:
82%
Édesanyám 39 évesen szült engem, 11 évnyi próbálkozás után. Sok vizsgálaton kellett átesnie, szerencsére minden rendben volt. Ami probléma volt, hogy császárral kellett volna szülnie egy szembetegség miatt, viszont én siettem igy természetes szülés lett a vége. 37. hétre (épp hogy), kis súllyal, de egészségesen születtem.
2017. febr. 12. 21:50
 29/42 anonim ***** válasza:
80%

anyám engem 36 évesen szült. A barátnőmet az anyja 40 évesen, az öccsét 41 évesen.

Ha babát szeretnétek, hát tessék! ne foszdd meg magad a gyermekáldás örömeitől, amiatt parázva, hogy mi lesz, ha nehezen jön össze, vagy ha nehéz lesz a terhesség. mindez csak apróság amellett, hogy lesz egy gyermeked, aki az elkövetkezendő évtizedekben az életed értelme lesz :) még simán a kistesó is összejöhet, csak nem lesz nagy korkülönbség a gyerekek között (ami nekik jót is tesz:) )

Mindent bele, drukkolok :)

2017. febr. 12. 22:08
 30/42 anonim ***** válasza:
91%

Én 40 vagyok és az elsőt várom. Első próbálkozásra összejött és egyelőre minden oké. Egyetlen vizsgálatot csináltattunk a kötelezőkön kívül, Prenatestet.

És pont nem érdekel erről mások véleménye, ez van és kész. Akartuk ezt a gyereket. Aki nem vállalja be 35 felett, az ő dolga. Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, javaslom, hogy ne hallgassatok másra, a pároddal döntsetek. Szerintem nem érdemes temetni magadat, attól nem lesz jobb. Valóban nagyobb a kockázat, de azt azért nem lehet mondani, hogy "nagy eséllyel" beteg lesz a gyerek.

2017. febr. 12. 22:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!