Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen fiatal anyukának lenni?

Milyen fiatal anyukának lenni?

Figyelt kérdés

Tízenéves/huszonéves korosztály.

Gondoltátok valaha, hogy ilyen korán lesz gyermeketek, direkt így terveztétek, vagy tervezetlenül jött a kicsi?

Hogy boldogultok?

A mai világban sok nő nem szül 30. előtt és szerintem ez nem igazán előnyös.

Ér bármiféle atrocitás a korotok miatt?

2016. okt. 21. 10:55
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

20 éves vagyok most, a párom 29 és hétvégén töltjük a 33 hetet. Nem terveztük a babót, de eszünkbe sem jutott, hogy ne tartsuk meg. Szerencsére adottak a körülmények, hogy ne szenvedjen hiányt semmiben.

Én 23-25 éves koromban szerettem volna szülni, de egyáltalán nem bánom, hogy kicsit korábban jött. 30 felett szerintem sem a legelőnyösebb, persze nem azért mert akkorra már öreg lenne az ember, hanem mert szerintem 20-30 év közt van a szervezet a legjobban "felkészülve" egy baba kihordásához. 30 alatt valószínű azért nem vállalnak sokan mert karriert építenek, és nincs még meg az a bizonyos háttér ami egy babának kell. És persze örülök neki, hogy fiatal anyuka leszek, édesanyám engem is 20 évesen szült, és talán a kevés korkülönbségnek köszönhető, hogy milyen jó anya-lánya viszonyban vagyunk.

Néhány negatív véleményt kaptam, hogy "túl korai" stb, de ezt én és a párom tudjuk, hogy nem így van, és szellemileg, lelkileg elég érettnek érzem magam ahhoz, hogy felneveljem a gyerekem.

2016. okt. 21. 11:47
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobbik fiamat 20 évesen szültem, a kicsit 28 évesen, szóval van összehasonlítási alapom. Elég más volt a kettő, de igazából tök jó volt ilyen fiatalon is. Mondjuk most kicsit könnyebb azért, de ezt szerintem annak is be lehet tudni, hogy már ott a rutin, tudom, hogy mit csinálok, nem parázok mindenen. Az első gyereknél az ember mindig bizonytalanabb, akárhányévesen is szüli. Viszont 20 évesen még sokkal jobban érdekelt az is, hogy mások mit gondolnak rólam, jó szülőnek tartanak-e. Ma már lesz*rom, ami viszont szerintem nálam a magasabb életkorral jött :) Atrocitás nem volt 20 évesen sem, csak én vettem mindent személyes támadásnak.
2016. okt. 21. 11:49
 13/26 anonim ***** válasza:
88%

Huszonévesen szülni egyáltalán nem korai.Én 24 évesen szültem.Igaz, nem tervezetten jött, de nem bántam meg.30 fölött már nem szívesen szülnék.A nővérem is ugyanígy szült.Ő sem bánta meg.

Miért érne atrocitás a korom miatt? Teljesen jó így. Nem érzem magam túl fiatalnak. Szerintem sokkal rosszabb látni egy 35-40 körüli nőt kisbabával.

Engem anyukám 43 évesen szült, és csak hátrányom volt belőle.Nagy volt a generációs szakadék, és rossz volt látni a suliban, hogy mindenkinek fiatal anyukája van, az enyém meg már szinte öreg. Mellesleg alig született meg a lányom, anyukám már meg is halt.

2016. okt. 21. 11:51
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Èn 23 èvesen szültem. Tervezett baba volt, könnyen összejött. ;)

Kislány koromtól fiatalon szerettem volna anya lenni. Mivel a párommal 19 èvesen jöttem össze, tanultam, majd dolgoztam, raktunk fèlre pènzt, így minden adott volt.

Senki sem szólt be a korom miatt, viszont nèha elgondolkozom, hogy 25 èves vagyok, ès lassan 2 èves a fiam. Jó fiatal vagyok. :D De nem bánom. Ezek után szeretnèk mèg tanulni. Ha 30+-os leszek, èlhetem újra fènykoromat. :)

Jah, 2 munkahelyre is hívtak vissza, ezzel sem lesz gond. Házat most vettünk(kis tèglaház, külvárosban), ès nem , a párom sem keres többszázezret. Tehát nem egy eltartott fiatal anya vagyok, aki a rózsaszín ködből beszèl.

2016. okt. 21. 12:24
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

20évesen lettem várandós a nagyobb lányommal. Nem tervezett volt,és anyailag sem álltunk jól,sokat köszönhettünk a családnak. Utána helyte jöttünk,de a kapcsolat tönkrement. Lett új párom és bár albérletben lakunk és épp meg is vagyunk csúszva anyagilag,mert összetörték a ház előtt patkoló autónkat,de ezek ellenére mindenünk megvan,két és fél hete született a közös baba,egx napon a naggyal,aki 4éves lett. Minden szuper. A kisteso tervezett volt. Könnyebb most,de csak mert segítőkész párom van,nem úgy mint a nagyobb lányom apja volt.

Nem ért semmi a korom miatt sem akkor,sem most. Mire születtek 21 és 25voltam. Két éven belül akarjuk a harmadikat is. Szakmán nem lett meg az első terhesség miatt,de dolgoztam aztán ,most fogok levelezőn szakmát tanulni majd.

2016. okt. 21. 12:56
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
21eves vagyok 1hetes pici babaval:) tervezett volt a pici. Mindig is koran szerettem volna szulni, orulok hogy megtalaltam azt az embert akinek boldogan szultem babat es hogy sikerult rendes anyagi korulmenyeket teremteni :) aki ismer minket orul a babanak, itt gyakorin vannak inkabb rosszindulatu emberek :/ :)
2016. okt. 21. 13:06
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

25 évesen szültem a kislányomat, majd 27 évesen a most 3 hetes kisfiamat.

17 évesen jöttünk össze a férjemmel (Ő 2 évvel idősebb nálam)

Időre befejeztem az egyetemet, az utolsó évben már egy multinál dolgoztam egészen az első szülésig. Max gyedet kapok(Illetve most még a CSED jön+gyes a nagy után), elég jó volt a fizum. Van saját házunk, 2 autónk a férjem is jól keres, ennél kevesebbre is vállaltam volna gyereket. Én is utaztam sokat, de most is megteszem gyerek mellett. decemberben pl Prágába készülünk. Januártól tervezek nyelvet tanulni, szeretnék több lábon állni. Most indítgatjuk a saját tervező irodánkat...Zajlik az élet és boldogok vagyunk.

Ennek ellenére nem tartom későinek 30 pár évesen babát vállalni. Hiába akar az ember gyereket, ha nincs kinek illetve mire. Valamint, ha az ember még 25-28 évesen bulizna, az nem jelenti azt, hogy pár év múlva ne lenne belőle remek szülő. Mások vagyunk!

2016. okt. 21. 13:13
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Én 26 vagyok, de kb. 18-nak nézek ki max emiatt ér atrocitás.

A várandós csoportban is csak én vagyok 30 alatt.

Hamarabb nem lehetett, egyetem munkahely stb. miatt.

2016. okt. 21. 14:34
 19/26 anonim ***** válasza:
32%

6-os! 4-es valaszolo vagyok. Az baromi jo, h Neked megvoltak a megfelelo anyagi korulmenyeid ahhoz, h koran szulhess. Sajnos nem mindenkinek teszik ezt lehetove a szulei - m gondolom vagy a szuleidtol kaptal segitseget, vagy a ferjed/parodtol. Vki nem tudja megtenni, h gyerek mellett egyszerre tanul es dolgozik. A masik pedig az, h ha en gyereket nevelek, akkor inkabb vagyok vele. Minek vallal az ember gyereket akor, ha meg tanul es dolgozik es nincs ideje ra? Nekem anyukam tanult, mikor mi kicsik voltunk az ocsemmel es vagy a szomszed neni, vagy vki mas vigyazott rank, amikor tanulnia kellett a vizsgakra. Szoval ezert nemertek egyet azzal, aki huszonevesen halmozza a gyerekvallalast a tanulassal es a munkaval. Marpedig a tanulsra kell ido, m aki azt mondja nekem, h suli mellett meg raer a babaval is foglalkozni, az vagy zseni, vagy olyan suliba jar, ami alapbol semmit nem er, m nem kell tanulni. En jogot vegeztem, ugyh tudom, mirol szol egy vizsgaidoszak.

De persze, mindenki mas. Engem nem elegitett volna ki, h huszonevesen vallaljak gyereket, amikor meg sajat magamat is ugymond epitettem. Most 100%-osan oda tudok figyelni a gyerekeimre; olyan munkam van - a tnaulasnak, utazasoknak es nyelvtudsnak koszonhetoen - h otthon tudok dolgozni akkor, amikor akarok, igy a nap majdnem teljes egeszeben a gyerekeimmel tudok lenni es rajuk koncentralni. Most multak 2 evesek es 1 kezemen meg tudom szmaolni, hanyszor "passzoltuk le" oket a bebiszitternek, vagy a Nagyinak. Hat ezert nemertek egyet a korai gyerekvallalasal :)

2016. okt. 21. 14:37
 20/26 anonim ***** válasza:
84%

Még mindig 4-essel értek egyet :)

Hozzátenném még, hogy nálam az utazgatás pl egy 3 hónapos délkelet-ázsiai hátizsákos túrázást jelent, nem egy prágai kiruccanást. Utóbbit tényleg lehet gyerekkel, előbbit kevésbé...

2016. okt. 21. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!