Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Férjem elzárkózik egy újabb...

Férjem elzárkózik egy újabb baba lehetősége elől. Ti mire gondolnátok?

Figyelt kérdés

Van két lányunk, s többen viccelődnek azzal, majd harmadiknak jön egy fiú. Én jót mosolygok ezen, s magam részéről simán bevállalnám, mert vágyok is még egy gyerekre. Úgy érzem, akkor lenne teljes a családunk.

A férjem viszont határozottan nem akar.

Ezen még nem is problémáznék, hanem a stílus zavar: egyszerűen fel sem lehet hozni a témát (na nem mintha olyan gyakran szóba kerülne). A múltkor a nagyobbik lány mondta neki, hogy szeretne még egy tesót (teljesen magától, nem én tettem bele a bogarat a fülébe, még mielőtt rárabolna valaki erre a szösszenésre!), s csuklóból kijelentette, hogy majd lesz neked saját gyereked, tesó már biztos nem. Én meg csak megjegyeztem: felőlem pedig jöhetne! Na erre totál felfújta magát, hogy megbeszéltük, kettő lesz. Ennyi. Biztos nem lesz még egy.

Hozzáteszem: nagyon jó anyagi körülményeink vannak, mindkét gyerek értelmes, egészséges, imádják az apjukat és viszont. Igazából apának csak annyi dolga van, hogy élvezze az otthon létet, mert soha nem vártam el, hogy a házimunkában, az éjszakázásnál vagy pelenkázásnál besegítsen.

Kedvesebben, szelídebben is megnyilvánulhatott volna...

Azóta nem megy ki a fejemből a reakciója. Több minden is forgolódik az agyamban, miért ez a kőkemény ellenállás...De ti mire gondolnátok?

2016. okt. 13. 15:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
58%

Egyébként ebben a kérdésben nincs kompromisszum. Ezért hiába esik rosszul hogy rávágta hogy nem és nem kérdezett meg téged.

Ha A akar gyereket és B nem akkor a helyes döntés, hogy nem lesz gyerek, mivel azzal kisebb vesztesége lesz A-nak, mint fordított esetben B-nek A-nak és a kicsi C-nek.

Szerintem 2 gyerek mellett sok munkával, éjszakázással már úgy lehet hogy örülne ha kicsit hátradőlhetne és nem szakadna mindig valami új teher a nyakába. Természetesen a gyerek öröm de csak akkor ha várják és nem kizsarolva van.

Egyébként meg felsoroltad hogy korai halálesetek is történtek körülötte. Lehetséges hogy fél hogy mi lesz ha meghal ő is ideje korán.

2016. okt. 13. 16:13
 12/20 anonim ***** válasza:
78%
*vagy ha te halsz meg? Akkor ő ottmarad 2 akart és egy nem akart gyerekkel egyedül.
2016. okt. 13. 16:14
 13/20 anonim ***** válasza:
74%
Arra gondolnék hogy elege van a témàból, mindenki ezzel jön neki, hogy 3. gyerek....kistesó...kisfiú....bla-bla-bla. Na meg lehet így akarja megelōzni, hogy véletlen teherbe ess.
2016. okt. 13. 21:10
 14/20 A kérdező kommentje:

A meggyőzési stílusról csak annyit, hogy én vagyok az a kapcsolatban, aki mindig a kompromisszumot keresi és egyáltalán nem vagyok győzködős típus! Ő egy olyan karakteres, határozott egyéniség, akivel nem is érdemes vitába keveredni, nemhogy meggyőzni. Ezt a tulajdonságát már az évek alatt elfogadtam, de most mégis rosszul esett.

Ez az apára sok teher szakad téma meg nálunk egyáltalán nem jellemző! Nem vagyok mártír, de ez tény. Apa hazajön a befűtött, tiszta lakásba, a gyerekek körülrajongják, mindig van meleg étel, ami várja. érdeklődök a napjáról, mesélek a miénkről. SOHA nem kelt fel éjszaka EGYSZER SEM egyik gyereknél sem, SOHA nem tette tisztába egyiket sem, s én ezt SOHA nem is vetettem a szemére!!!

És a kistesó témát sem én hoztam fel most sem!

És igazából nem is beszéltük meg, hogy nem lesz harmadik, csak egyértelmű neki, mert anno a kapcsolatunk elején erről beszéltünk.

Én nagycsaládban nőttem fel, az ő szülei elváltak, mikor 3 éves volt, nem is ismeri az apját sem. A testvérével sincs igazi testvéri kapcsolata. Ezért fogadtam el az elején, hogy azt mondta, egy gyerek, majd inkább kettő, hogy testvére legyen.

De most a második után nem is beszéltünk erről a témáról! Csodálkoztam, hogy a nagylány felhozta. Az osztálytársának most született kistesója, lehet amiatt jutott eszébe a dolog.

Nem tudom. Én meg arra gyanakszok, hogy kifelé kacsingat, mert egyre többet jön későn haza, s tényleg mindig fáradt. Emiatt jóval kevesebbet is vagyunk együtt, mint régebben, pedig én igényelném.

És nem ragaszkodok én a harmadik gyerekhez, nem akarom mániákusan, csak hogy felvetődött a téma, úgy érzem, elbírnám még azt az édes terhet. De természetesen úgy nem vállalkozok a dologra, ha a férjem ebben nem partner! Ennyire nem vagyok idióta!

Csak arra voltam kíváncsi, hogy csak az én fejemben fordul meg a megcsalás víziója egy ilyen szitu után vagy tényleg szimplán csak ennyire "fél" még egy gyerektől...

2016. okt. 14. 09:20
 15/20 anonim ***** válasza:

"Én meg arra gyanakszok, hogy kifelé kacsingat,"

Az lehet, de ez fuggetlen lehet a gyerek tematol.

2016. okt. 14. 09:47
 16/20 anonim ***** válasza:

Ugyanez a helyzet nálunk is, 6 éves a kisfiam, 4 éves a kislányom, de én megbolondulok, dúlnak bennem ezek az anyai ösztönök, várandós szeretnék lenni újra, újra szülni, újra babázni, újra szoptatni, mindig az jár a fejemben, hogy vajon milyen lenne a harmadik, stb. Ha látok egy kismamát annyira irigykedek...

Férjem sajnos nem szeretne, egyelőre, azért néha felhozom a témát, úgy érzem, talán van remény. Egyébként minden más mellette szól, dehát ugyebár 2 ember kell hozzá, úgyhogy... meglátjuk.

Férjem 33, én 27 éves vagyok. Időbe szerintem beleférne.

Én még nem adom fel, nehéz lemondani egy ilyen csodáról!

2016. okt. 14. 11:54
 17/20 A kérdező kommentje:

"Én meg arra gyanakszok, hogy kifelé kacsingat,"

Az lehet, de ez fuggetlen lehet a gyerek tematol.

Szerintem meg pont ezzel lehet összefüggés :(((( Mert ha már nem szeret, s máshogy vágyik, jó, hogy nem akar még egy gyereket! Jaj, csak ne így legyen...

2016. okt. 14. 14:00
 18/20 anonim ***** válasza:
69%
Jó, akkor megcsal! Na most boldog vagy?
2016. okt. 14. 21:38
 19/20 anonim ***** válasza:
Pont most írtad le milyen idilli élete van, boldog család várja haza, főt étel, tiszta lakás stb. Most megint "kezdjetek előről" mindent? Én is két gyereket szeretnék, hármat biztos nem, így nem is érzem bunkónak a beszólását hisz elvileg megbeszéltétek hogy kettő és ezek szerint eddig te sem hoztad fel. Egyébként az sem fair, hogy a gyerek előtt vágod rá hogy pedig tőled jöhetne. Vagy azt már kettesben beszéltétek meg? Mert akkor nem szóltam. Szerintem téged amúgy sem a reakciója bosszant, hanem a tény hogy ő nem akar. Hiába beszélnétek át százszor higgadtan, kedvesen. Egy harmadik baba újra "felborítaná" az életeteket.
2016. okt. 16. 21:14
 20/20 A kérdező kommentje:

A nagylány egyébként azóta is többször felhozza a témát (de már csak akkor, ha kettesben vagyunk), én pedig lezárom.

Aki támadólag próbál "segíteni", arra nem szeretnék reagálni, mert tisztában vagyok, hogy itt nincs kompromisszum.

Egyébként épp tegnap tudtam meg, hogy egyik ismerős családnál is jön a harmadik baba (nagyon hamar a második után), s megint szíven ütött. Isten ments, hogy irigy lennék, csak fáj. Látom, hogy másoknál milyen aktívan kiveszi mindenből a részét apa, mégis vállalnak több gyereket, nálunk meg abszolút nem jellemző ez, mégsem kell.

És csak annyi a bajom ezzel, hogy tényleg azt érzem, nem érek annyit, mint más...Lehet, hülyén hangzik, de azt látom, a férjemnek minden, ami körülötte van, természetes. Természetes, hogy ő "csak" a pénzt keresi.

Legalább annyit mondott volna, hogy meglátjuk, egyelőre nem szeretnénk még egy babát, pont jól vagyunk mi így négyen.

Vagy ez annyira nagy elvárás részemről?

Nem hiszem, hogy én fújom fel. Én esküszöm magamba zuhantam mint nő/anya...Vagy nem is tudom leírni, mit éreztem. Fájt a közömbössége. És a sok éjszakázás meg csak rátesz egy lapáttal...Pedig tényleg nem kérem számon, csak akkor, amikor több este is későn jön, s semmilyen téren nem tudunk így kb kommunikálni.

Én csak arra lettem volna kíváncsi, hogy másnál volt ez ürügy, ami után a kapcsolat tönkrement...

De biztos csak én gyártok összeesküvés-elméleteket

2016. okt. 17. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!