Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 28-29 évesen könnyebb vagy...

28-29 évesen könnyebb vagy nehezebb teherbe esni?

Figyelt kérdés

A párommal 2 éven belül szeretnénk kisbabát vállalni. Mind a ketten elég stresszes időszak elé nézünk. Mire odajutunk én 28 és fél éves leszek, ő meg 14 évvel idősebb nálam. Párom izgul, hogy nem legyen baj, egészséges legyen, jobban parázik mint én. Persze lehet azt mondani, hogy ez még messze van, de ha megszerzem a 3. diplomám kb bele is vágnánk mert nincs mire várni. Az lenne a kérdésem, hogy milyen vitaminokat érdemes szedni, mennyivel kell előtte beszerezni ezeket?

Sok történetet olvastam már, hogy milyen nehéz a teherbeesés és félek tőle. Még mielőtt valaki nekem támadna, hogy miért most akarok gyereket a párommal, marha egyszerű: eddig egyikünknek sem volt olyan kapcsolata, ahol családot lehetett volna alapítani. Már minden napos téma a gyerekvállalás,nem tudunk róla nem beszélni és gondolatban már itt van velünk. Olyan választ is szívesen várok, aki tudna olyan vitamint mondani, ami férfiaknak kell gyerekvállalás előtt.

Köszönöm a hasznos válaszokat előre is!

2016. aug. 27. 19:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
36 évesen negyedik hónapban összejött, férjem 54 volt. A férfi esetében (is) sokat számít, hogy milyen egészségesen él. Az én férjem pl nem dohányzik, csak alkalmanként fogyaszt alkoholt, rendszeresen sportol. Van egy barátnőm, akiknél hasonló körülmények álltak fenn, náluk lombikkal jött össze, az orvos szerint az ő esetükben valószínűleg az rontotta az esélyeket, hogy a férj erős dohányos volt és nem is nagyon mozgott sokat, emiatt a spermái lassúbbak voltak az átlagnál. Lombikkal azonban hála az égnek nekik is összejött, már két gyerekük van. Szóval lehet, hogy számít valamit a kor is, de - ha egyébként minden rendben van, azaz nem áll fenn meddőség - akkor sokszor inkább az életvitel határozza meg, hogy milyen gyorsan jön össze és nem a kor.
2016. aug. 27. 22:11
 12/17 A kérdező kommentje:
Párom 41 éves most, jól néz ki, sportol nem dohányzik, mind a ketten egészségesen élünk.
2016. aug. 27. 22:22
 13/17 anonim ***** válasza:
Szia, nekem mind a négyszer azonnal összejött. Egyébként nem biztos, hogy csak a diplomás embereknek van biztos állása, hallottam én már fordítva is, mindenesetre örülök, ha nálatok is biztos a jövő anyagiakat tekintve. Sok sikert!
2016. aug. 27. 22:39
 14/17 anonim ***** válasza:
Én is főként tanulmányok miatt most kezdtem bele 35 évesen, nekem a barátnőim sem vállaltak korábban gyereket, nincs ezzel semmi gond, több a szűrővizsgálat, aminek én inkább örülök. A teherbeesés valószínűsége szinte ugyanannyi, mint 25 évesen, 40 felé kezd meredeken csökkenni az esély.
2016. aug. 28. 00:03
 15/17 anonim ***** válasza:
A legjobb időszak, szinte minden szempontból. Anyagiak, pszichés érettség rendben, és még kellően fiatalok vagytok, ne aggódjatok emiatt :) Mi is pont így tervezzük :)
2016. aug. 28. 08:01
 16/17 anonim ***** válasza:
Én is 28 vagyok és 3.próbálkozásra összejött a baba! Mielőtt elkezdtek próbálkozni vegyél valamilyen terhesvitamint, amelyik szimpi, amelyik belefér a keretbe. Viszont te vedd számításba h a párod idősebb, nem tudom h befolyásolja e a spermák minőségét, lehet akkor neki is kéne valamit szedni. Dokit kérdezzétek meg előtte. Az én férjem velem egykorú.
2016. aug. 29. 19:04
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Mondta a párom, hogy szokott erről olvasni, hogy milyen vitaminokat szedjen. :) Beszéltünk arról is, hogy lehet magánkórház lenne jobb. Nekem pl sosem tetszett ez az összezárás több emberrel és szeretném ha a szülésélményem jó legyen. Nekem szimpatikusabb lenne egy bensőségesebb környezet. Ha valakinek magánkórházban tapasztalata, megírhatja, várom ill.várjuk.
2016. aug. 30. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!