Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek túlaggódom,...

Szerintetek túlaggódom, amiért nem akarok lovagolni menni?

Figyelt kérdés

Kb. 10 évig lovagoltam, de már jó pár éve csak alkalmilag ültem lóra, mondjuk, évi egyszer.

2 hónapja sajnos volt egy vetélésem, de már újra próbálkozhatunk, bár közben kiderült, hogy valószínűleg nem lesz egyszerű teherbe esnem... :(

Nem tagadom, eléggé "rá vagyok állva" a témára, nagyon vágyom már babára.

A férjem meglepetés gyanánt szervezett a mai napra lovaglást. Jót akart, tök kedves tőle, és elég vacakul éreztem magam, mikor mondtam neki, hogy nekem most nem biztos, hogy kéne zötykölődnöm... Beágyazódás, meg ilyesmi. Péntekre nem várom.

Ha biztosan tudnám, hogy nem vagyok terhes, kapnék az alkalmon, hogy megint lovazhatok.

Nem akarok kényeskedő ősanyává, két lábon járó inkubátorrá válni már most, akinek minden gondolata a petefészkei körül forog, és még levegőt is vigyázva vesz. Ugyanakkor nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy mi van, ha ezen múlna...

2016. máj. 10. 08:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Azok a kismamák, akik a várandósságuk előtt is rendszeresen lovagoltak szervezetük, izomzatuk már megszokta ezt a fajta igénybevételt. Ha a kismamák a terhesség ideje alatt odafigyelnek testük jelzéseire és konzultálnak nőgyógyászukkal nem kell lemondaniuk a lovaglásról addig, ameddig az jólesik. - Webbetegen írta egy nögyógyász.
2016. máj. 10. 08:36
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ártani egyáltalán nem ártani,csak lègy óvatos (pl.lene ess a lóról.)

Egyèbkènt a beágyazódást ez nem akadályozza, ha jó helyen, jó időben tapadt meg akár traktorra is ülhetnèl.

2016. máj. 10. 08:40
 3/14 A kérdező kommentje:

Épp ez az, hogy vagy 8 éve nem lovagoltam, a vonatkozó izmaim nincsenek edzésben. Sőt, december óta, mióta először terhes lettem, mást sem sportoltam - először a baba miatt, aztán a vetélés után lelki erőm nem volt visszamenni abba a közösségbe, eléggé befordultam sajnos. (Nem vagyok rá büszke.)

Én úgy tudom, hogy a zötykölődés megakadályozhatja a beágyazódást, vagy ez csak városi legenda?

2016. máj. 10. 08:50
 4/14 anonim ***** válasza:
Úgy tudom a beágyazódást nem befolyásolja, ha elég erös, akkor beágyazódik. Ha pedig nem szeretnél lovagolni menni, mert félsz, hogy ártasz vele, akkor inkább ne menj, mert az idegeskedés sem jó, és az sem ha utána büntudatod lesz.
2016. máj. 10. 08:59
 5/14 anonim ***** válasza:
69%

A férjem meglepetés gyanánt szervezett a mai napra lovaglást.

Nem gondolta át. Beszéld meg vele, hogy nem szeretnél menni.

2016. máj. 10. 10:09
 6/14 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ez nagyon kedves a férjedtől. Én elmennék. Lehet, hogy egyébként sem jött össze most a baba. Ha pedig nem jön össze, akkor megpróbáljátok jövő hónapban. Kicsit túltolod szerintem a dolgot, pont mint az utolsó bekezdésedben...
2016. máj. 10. 10:12
 7/14 anonim ***** válasza:
91%
Csodálatos férjed van. Mi lenne, ha csak lépésben közlekednétek? Meglenne a te nosztalgia-lelki ellazulásod is, és semmi bajod nem eshetne.
2016. máj. 10. 10:38
 8/14 A kérdező kommentje:

A férjem csodálatos, ez vitán felül áll. :)

Hm, lehet, hogy elmegyek, és megkérem az oktatót, hogy egészségügyi okokból ne zötyögtessen meg nagyon.

2016. máj. 10. 10:46
 9/14 Kitty12345 ***** válasza:
Szerintem azért is érdemes lenne lovagolnod kicsit hogy kikapcsoljon az agyad és lazíts egyet! Ha mást nem is akkor csak lépésben haladjatok az olyan nyugis sztem. 14 éve lovagolok azóta persze én is kevesebbet mióta van gyerekem most tervezzük a 2.-at és ennek elenére is kijárok terepre ja tehetem. Szerintem jót tesz...kicsit kiszellőztet agyilag ☺
2016. máj. 10. 10:55
 10/14 Snorri ***** válasza:
100%
Az én történetem. Babaprojekt, csak nem akar jönni...Árvízterületen lakunk, jött a 2013-as nagy árvíz. Nem volt mese, bizony iszonyat nehéz homokzsákokat kellett pakolnom. Nem akartam kivonni magam, úgy voltam vele, hogy egy hónap nem a világ. Majd legközelebb. Az egész hónap kb. ezzel telt ugye. Gátépítés, árvíz, lebontás. RENGETEG volt, iszonyat nehezek. Ráadásul a munkahelyemet is érintette. Ott is költözés, stb. És szerinted? Nem jött meg, és pozitív teszt lett! :))) Már kettő múlt..Engedd el egy kicsit. Nem ezen fog múlni.
2016. máj. 10. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!